Crypto nieuws

Boom! Nieuwe All Time High voor Bitcoin

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De nieuwe all-time high van Bitcoin is een feit. De munt is nu ruim 68.000 dollar waard.

De reden van Bitcoin’s ATH

De reden van de ATH is hoogstwaarschijnlijk de dramatische afname van het actieve aanbod in de afgelopen maanden. Beleggers hebben de munt vastgehouden. 

Bitcoin beleggers hoopte daarmee de prijzen te kunnen opdrijven. En dat is gelukt. Het aandeel van het Bitcoin aanbod dat de laatste 3 maanden inactief is geweest, is gestegen naar een recordhoogte van 85%.

De mijlpaal is op 8 november gepubliceerd in een rapport van Glassnode. “The Week Onchain” concludeert dat beleggers hun Bitcoin munten op dit moment vasthouden.

Lange termijn aandeelhouders slaan hun Bitcoin munten het meest actief op. In de achterliggende 12 maanden hebben zijn slechts 6.500 BTC per dag verplaatst.  

Het aandeel van het aanbod dat wordt aangehouden op gecentraliseerde exchanges daalt naar een record laagte van 12,9%. Bitcoin wordt steeds meer in opslag geplaatst, lijkt de accumulatie trend niet af te nemen.

5.000 Bitcoin: waarde van $ 338,6 miljoen

Glassnode meldt dat er vorige week ruim 5.000 Bitcoin zijn teruggetrokken van gedecentraliseerde handelsplatformen. Ze hebben een waarde van ,6 miljoen.

Het rapport beweert ook:

“Waarschijnlijk bevindt de markt zich nog steeds in de rustige accumulatie fase. Onderbroken door lage activiteit, een grote exchange uitstroom en bescheiden doordachte uitgaven door ervaren aandeelhouders.”

Marktkapitalisatie overtreft Tesla en Facebook

Op 8 november noteerde Bitcoin zijn nieuwe all-time high van $ 68.000. De marktkapitalisatie overtreft zelfs die van Tesla en Facebook. 

Het rapport merkt op dat de toegenomen Bitcoin accumulatie van lange termijn aandeelhouders dient als voorloper op de vorige Bitcoin ATH van $ 66.000 in april 2021.

Dit aandeel bereikte in augustus 2020 een hoogtepunt van 80,6%.  Sinds het prijspunt van $ 66.000 hebben de aandeelhouders 0,73% van het Bitcoin aanbod uitgegeven. Het bewaarde aanbod daalde tot ongeveer 68%. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.