Crypto nieuws

  Bored Ape Yacht Club Yuga Labs klaagt kunstenaar Ripps aan om copycat NFT’S

  Cheval de Vie

  2022-06-25

  Leestijd: 2 minuten

  *

  NFT kunstenaar Ryder Ripps en zijn teamleden worden aangeklaagd door Yuga Labs. De makers van de BAYC tokens beschuldigen hen van het uitbrengen van copycat NFT’S. 

  NFT replica's

  Yuga Labs stelt dat Ripps en zijn staff schuldig zijn aan het maken en verhandelen van NFT replica’s. Ze tonen veel vergelijkingen met de originele tokens van de Bored Ape Yacht Club. 

  De kunstenaars worden aangeklaagd omdat zij tokens maken die veel gelijkenissen tonen met de originele NFT’S. De makers gebruiken ook de originele BAYC afbeelding. 

  RR/BAYC NFT

  Daarnaast wordt de collectie die zij op de markt brengen betiteld als RR/BAYC NFT’S. Met de aanklacht wordt het duidelijk dat de tokens veelvuldig worden verhandeld.

  Het zou dan gaan om verkoopprijzen die variëren van duizenden tot zelfs miljoenen dollars. Yuga Labs zegt dat er maar 10.000 NFT’S bestaan en dat ze stuk voor stuk uniek zijn.

  Schadevergoeding en verbod

  De inzet van de aanklacht is een vergoeding van de schade en van de gemaakte advocaatkosten. Yuga Labs wil Ripps ook een verbod opleggen. 

  Zo willen de makers van de Bored Ape Yacht Club tokens dat de kunstenaar zich in de toekomst niet meer mag inlaten met hun economische betrekkingen. 

  Nazi-banden

  Eerder in 2022 laat Ripps ook al van zich horen. Via een Twitter post laat hij weten onderzoek te hebben gedaan naar de nazi-banden van Bored Ape. 

  Deze beschuldigingen zijn door de makers recent ontkracht en weerlegt. De woordvoerder van Yuga Labs laat weten dat de RR/BAYC NFT’S zijn verwijderd van OpenSea. 

  Op de NFT marktplaats hebben diverse afbeeldingen het label “mogelijk fake” gekregen. Deze tokens representeren voor veel crypto gebruikers het ontdekken van mogelijkheden.

  Eminem en Snoop Dogg

  Dat hebben ook Snoop Dogg en Eminem gedaan. De rappers gebruiken hun NFT’S in hun nieuwste muziekclip. Deze draagt de titel “From the D 2 the LBC.”

  In de clip is te zien hoe de wereldsterren na het consumeren van marihuana in hun eigen NFT’S veranderen. Beiden zijn geen vreemde in de wereld van crypto en NFT. 

  In samenwerking met Charles Hoskinson van Cardano maakt Snoop Dogg ook daar NFT’S beschikbaar. Eminem kocht begin dit jaar een BAYC NFT voor 500.000 Ethereum. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.