Crypto nieuws

Bored Ape Yacht Club Yuga Labs klaagt kunstenaar Ripps aan om copycat NFT’S

Cheval de Vie

2022-06-25

Leestijd: 2 minuten

*

NFT kunstenaar Ryder Ripps en zijn teamleden worden aangeklaagd door Yuga Labs. De makers van de BAYC tokens beschuldigen hen van het uitbrengen van copycat NFT’S. 

NFT replica's

Yuga Labs stelt dat Ripps en zijn staff schuldig zijn aan het maken en verhandelen van NFT replica’s. Ze tonen veel vergelijkingen met de originele tokens van de Bored Ape Yacht Club. 

De kunstenaars worden aangeklaagd omdat zij tokens maken die veel gelijkenissen tonen met de originele NFT’S. De makers gebruiken ook de originele BAYC afbeelding. 

RR/BAYC NFT

Daarnaast wordt de collectie die zij op de markt brengen betiteld als RR/BAYC NFT’S. Met de aanklacht wordt het duidelijk dat de tokens veelvuldig worden verhandeld.

Het zou dan gaan om verkoopprijzen die variëren van duizenden tot zelfs miljoenen dollars. Yuga Labs zegt dat er maar 10.000 NFT’S bestaan en dat ze stuk voor stuk uniek zijn.

Schadevergoeding en verbod

De inzet van de aanklacht is een vergoeding van de schade en van de gemaakte advocaatkosten. Yuga Labs wil Ripps ook een verbod opleggen. 

Zo willen de makers van de Bored Ape Yacht Club tokens dat de kunstenaar zich in de toekomst niet meer mag inlaten met hun economische betrekkingen. 

Nazi-banden

Eerder in 2022 laat Ripps ook al van zich horen. Via een Twitter post laat hij weten onderzoek te hebben gedaan naar de nazi-banden van Bored Ape. 

Deze beschuldigingen zijn door de makers recent ontkracht en weerlegt. De woordvoerder van Yuga Labs laat weten dat de RR/BAYC NFT’S zijn verwijderd van OpenSea. 

Op de NFT marktplaats hebben diverse afbeeldingen het label “mogelijk fake” gekregen. Deze tokens representeren voor veel crypto gebruikers het ontdekken van mogelijkheden.

Eminem en Snoop Dogg

Dat hebben ook Snoop Dogg en Eminem gedaan. De rappers gebruiken hun NFT’S in hun nieuwste muziekclip. Deze draagt de titel “From the D 2 the LBC.”

In de clip is te zien hoe de wereldsterren na het consumeren van marihuana in hun eigen NFT’S veranderen. Beiden zijn geen vreemde in de wereld van crypto en NFT. 

In samenwerking met Charles Hoskinson van Cardano maakt Snoop Dogg ook daar NFT’S beschikbaar. Eminem kocht begin dit jaar een BAYC NFT voor 500.000 Ethereum. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.