Crypto nieuws

Bored Ape Yacht Club Yuga Labs klaagt kunstenaar Ripps aan om copycat NFT’S

Cheval de Vie

2022-06-25

Leestijd: 2 minuten

*

NFT kunstenaar Ryder Ripps en zijn teamleden worden aangeklaagd door Yuga Labs. De makers van de BAYC tokens beschuldigen hen van het uitbrengen van copycat NFT’S. 

NFT replica's

Yuga Labs stelt dat Ripps en zijn staff schuldig zijn aan het maken en verhandelen van NFT replica’s. Ze tonen veel vergelijkingen met de originele tokens van de Bored Ape Yacht Club. 

De kunstenaars worden aangeklaagd omdat zij tokens maken die veel gelijkenissen tonen met de originele NFT’S. De makers gebruiken ook de originele BAYC afbeelding. 

RR/BAYC NFT

Daarnaast wordt de collectie die zij op de markt brengen betiteld als RR/BAYC NFT’S. Met de aanklacht wordt het duidelijk dat de tokens veelvuldig worden verhandeld.

Het zou dan gaan om verkoopprijzen die variëren van duizenden tot zelfs miljoenen dollars. Yuga Labs zegt dat er maar 10.000 NFT’S bestaan en dat ze stuk voor stuk uniek zijn.

Schadevergoeding en verbod

De inzet van de aanklacht is een vergoeding van de schade en van de gemaakte advocaatkosten. Yuga Labs wil Ripps ook een verbod opleggen. 

Zo willen de makers van de Bored Ape Yacht Club tokens dat de kunstenaar zich in de toekomst niet meer mag inlaten met hun economische betrekkingen. 

Nazi-banden

Eerder in 2022 laat Ripps ook al van zich horen. Via een Twitter post laat hij weten onderzoek te hebben gedaan naar de nazi-banden van Bored Ape. 

Deze beschuldigingen zijn door de makers recent ontkracht en weerlegt. De woordvoerder van Yuga Labs laat weten dat de RR/BAYC NFT’S zijn verwijderd van OpenSea. 

Op de NFT marktplaats hebben diverse afbeeldingen het label “mogelijk fake” gekregen. Deze tokens representeren voor veel crypto gebruikers het ontdekken van mogelijkheden.

Eminem en Snoop Dogg

Dat hebben ook Snoop Dogg en Eminem gedaan. De rappers gebruiken hun NFT’S in hun nieuwste muziekclip. Deze draagt de titel “From the D 2 the LBC.”

In de clip is te zien hoe de wereldsterren na het consumeren van marihuana in hun eigen NFT’S veranderen. Beiden zijn geen vreemde in de wereld van crypto en NFT. 

In samenwerking met Charles Hoskinson van Cardano maakt Snoop Dogg ook daar NFT’S beschikbaar. Eminem kocht begin dit jaar een BAYC NFT voor 500.000 Ethereum. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.