Crypto nieuws

Boston Fed en MIT doen verslag over 1e fase van Project Hamilton

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De digitale yuan van China maakt vandaag zijn debuut. Dat op de eerste dag van de Olympische Winterspelen in Beijing. Ook de VS laat zien dat het in de CBDC wereld stapt.

Fase 1 van Project Hamilton

De Boston Fed en het Instituut voor Technologie of MIT in Massachusetts komen met een samenvatting. Daarin doen ze verslag over de eerste fase van Project Hamilton.

Dit betreft een op blockchain gebaseerde digitale valuta. De Boston Fed en de MIT hebben twee technische architecturen getest. Bedoeld voor het verwerken van transacties.  Ook delen zij hun statistieken in het rapport.

2 razendsnelle modellen

Het eerste model voltooit naar verwachting 99% van de transacties in minder dan twee seconden. De maximumsnelheid bedraagt 170.000 transacties per seconde.

Met het tweede model worden 1,7 miljoen transacties per seconde verricht. 99%  wordt verricht in minder dan één seconde. Het heeft ook het potentieel om op te kunnen schalen.

Addertje onder het gras

Het addertje onder het gras is dat transacties misschien niet in volgorde worden geregistreerd. De conclusies van fase 1 zijn echter niet zo zonnig als men had kunnen verwachten.

In de samenvatting van Fed Boston is te lezen:

“We vonden dat een gedistribueerd grootboek dat opereert onder de jurisdictie van verschillende actoren niet nodig was om onze doelen te bereiken. Ondanks het gebruik van ideeën uit de blockchain technologie.” 

Ook nadelen

Fed Boston zegt dat dat technologie ook nadelen kent. Zoals bijvoorbeeld prestatie knelpunten. Zelfs wanneer slechts één entiteit de leiding heeft. 

In het rapport van de MIT staat dat de digitale valuta van Project Hamilton niet perse wordt ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Het MIT benadrukt dat het experiment wordt uitgevoerd om de ontwikkeling van digitale valuta te begrijpen.

Evenals voor het bestuderen van levensvatbare ontwerpen. De onderzoeksdoelen voor fase 2 zijn ook voorgesteld. Deze moeten nog afgerond worden.

Roadmaps

Eén enkel cijfer onthult de kloof tussen de CBDC roadmap van China en die van de Verenigde Staten. In China vinden digitale yuan transacties plaats ter waarde van 1,5 miljard dollar.

Uit de samenvatting van de Fed blijkt dat Amerika nog steeds vraagtekens zet bij gedistribueerde grootboek technologie. Deze langzame aanpak heeft ook voordelen. 

Het geeft de autoriteiten meer tijd om de digitale munt aan een stresstests te onderwerpen. Ook kan de bezorgdheid over privacy worden weggenomen voordat de CBDC mogelijk wordt gelanceerd. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.