Crypto nieuws

Boston Fed en MIT doen verslag over 1e fase van Project Hamilton

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De digitale yuan van China maakt vandaag zijn debuut. Dat op de eerste dag van de Olympische Winterspelen in Beijing. Ook de VS laat zien dat het in de CBDC wereld stapt.

Fase 1 van Project Hamilton

De Boston Fed en het Instituut voor Technologie of MIT in Massachusetts komen met een samenvatting. Daarin doen ze verslag over de eerste fase van Project Hamilton.

Dit betreft een op blockchain gebaseerde digitale valuta. De Boston Fed en de MIT hebben twee technische architecturen getest. Bedoeld voor het verwerken van transacties.  Ook delen zij hun statistieken in het rapport.

2 razendsnelle modellen

Het eerste model voltooit naar verwachting 99% van de transacties in minder dan twee seconden. De maximumsnelheid bedraagt 170.000 transacties per seconde.

Met het tweede model worden 1,7 miljoen transacties per seconde verricht. 99%  wordt verricht in minder dan één seconde. Het heeft ook het potentieel om op te kunnen schalen.

Addertje onder het gras

Het addertje onder het gras is dat transacties misschien niet in volgorde worden geregistreerd. De conclusies van fase 1 zijn echter niet zo zonnig als men had kunnen verwachten.

In de samenvatting van Fed Boston is te lezen:

“We vonden dat een gedistribueerd grootboek dat opereert onder de jurisdictie van verschillende actoren niet nodig was om onze doelen te bereiken. Ondanks het gebruik van ideeën uit de blockchain technologie.” 

Ook nadelen

Fed Boston zegt dat dat technologie ook nadelen kent. Zoals bijvoorbeeld prestatie knelpunten. Zelfs wanneer slechts één entiteit de leiding heeft. 

In het rapport van de MIT staat dat de digitale valuta van Project Hamilton niet perse wordt ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Het MIT benadrukt dat het experiment wordt uitgevoerd om de ontwikkeling van digitale valuta te begrijpen.

Evenals voor het bestuderen van levensvatbare ontwerpen. De onderzoeksdoelen voor fase 2 zijn ook voorgesteld. Deze moeten nog afgerond worden.

Roadmaps

Eén enkel cijfer onthult de kloof tussen de CBDC roadmap van China en die van de Verenigde Staten. In China vinden digitale yuan transacties plaats ter waarde van 1,5 miljard dollar.

Uit de samenvatting van de Fed blijkt dat Amerika nog steeds vraagtekens zet bij gedistribueerde grootboek technologie. Deze langzame aanpak heeft ook voordelen. 

Het geeft de autoriteiten meer tijd om de digitale munt aan een stresstests te onderwerpen. Ook kan de bezorgdheid over privacy worden weggenomen voordat de CBDC mogelijk wordt gelanceerd. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.