Crypto nieuws

  Boston Fed en MIT doen verslag over 1e fase van Project Hamilton

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De digitale yuan van China maakt vandaag zijn debuut. Dat op de eerste dag van de Olympische Winterspelen in Beijing. Ook de VS laat zien dat het in de CBDC wereld stapt.

  Fase 1 van Project Hamilton

  De Boston Fed en het Instituut voor Technologie of MIT in Massachusetts komen met een samenvatting. Daarin doen ze verslag over de eerste fase van Project Hamilton.

  Dit betreft een op blockchain gebaseerde digitale valuta. De Boston Fed en de MIT hebben twee technische architecturen getest. Bedoeld voor het verwerken van transacties.  Ook delen zij hun statistieken in het rapport.

  2 razendsnelle modellen

  Het eerste model voltooit naar verwachting 99% van de transacties in minder dan twee seconden. De maximumsnelheid bedraagt 170.000 transacties per seconde.

  Met het tweede model worden 1,7 miljoen transacties per seconde verricht. 99%  wordt verricht in minder dan één seconde. Het heeft ook het potentieel om op te kunnen schalen.

  Addertje onder het gras

  Het addertje onder het gras is dat transacties misschien niet in volgorde worden geregistreerd. De conclusies van fase 1 zijn echter niet zo zonnig als men had kunnen verwachten.

  In de samenvatting van Fed Boston is te lezen:

  “We vonden dat een gedistribueerd grootboek dat opereert onder de jurisdictie van verschillende actoren niet nodig was om onze doelen te bereiken. Ondanks het gebruik van ideeën uit de blockchain technologie.” 

  Ook nadelen

  Fed Boston zegt dat dat technologie ook nadelen kent. Zoals bijvoorbeeld prestatie knelpunten. Zelfs wanneer slechts één entiteit de leiding heeft. 

  In het rapport van de MIT staat dat de digitale valuta van Project Hamilton niet perse wordt ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Het MIT benadrukt dat het experiment wordt uitgevoerd om de ontwikkeling van digitale valuta te begrijpen.

  Evenals voor het bestuderen van levensvatbare ontwerpen. De onderzoeksdoelen voor fase 2 zijn ook voorgesteld. Deze moeten nog afgerond worden.

  Roadmaps

  Eén enkel cijfer onthult de kloof tussen de CBDC roadmap van China en die van de Verenigde Staten. In China vinden digitale yuan transacties plaats ter waarde van 1,5 miljard dollar.

  Uit de samenvatting van de Fed blijkt dat Amerika nog steeds vraagtekens zet bij gedistribueerde grootboek technologie. Deze langzame aanpak heeft ook voordelen. 

  Het geeft de autoriteiten meer tijd om de digitale munt aan een stresstests te onderwerpen. Ook kan de bezorgdheid over privacy worden weggenomen voordat de CBDC mogelijk wordt gelanceerd. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.