Crypto nieuws

Braziliaanse universiteit doet academisch onderzoek in metaverse

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

USP wil de metaverse verkennen. De universiteit van Sao Paulo wil de psychologie, het menselijk gedrag en augmented reality in de metaverse onderzoeken.

3D modellering en AR

Het onderzoek in de metaverse wordt uitgevoerd door verschillende onderzoeksgroepen. Ze zijn geïnteresseerd in de 3D modellering, de psychologie en het effect van virtuele AR apparaten. 

De onderzoeksdomeinen worden geëvalueerd in de context van de metaverse. Dit om te begrijpen hoe de nieuwe virtuele wereld de interacties tussen gebruikers beïnvloedt.

Mars USM metaverse

Marcos A. Simplicio zegt dat dit de eerste keer is dat de universiteit een NFT ontvangt via een partnerschap. De token is een zeldzaam stuk land in de Verenigde Staten.

Deze is afkomstig van Mars USM metaverse. De token wordt in samenwerking met andere universiteiten gebouwd. De professor laat het volgende weten:

"USP is de eerste universiteit in Latijns Amerika die een partnerschap heeft met USM. De samenwerking is bedoeld om de bouw van de metaverse te ondersteunen.”

University Blockchain Research Initiative

Het partnerschap bestaat uit een samenwerking met verschillende onderzoekers. De samenwerking komt voort uit een bestaande overeenkomst. Deze wordt ook wel het UBRI genoemd.

De University Blockchain Research Initiative wordt gesponsord door Ripple. Op de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum zijn ook de metaverse mogelijkheden besproken. 

Metaverse in kinderonderwijs

Het "Possibilities of the Metaverse" panel onderzoekt hoe de metaverse binnen het kinderonderwijs kan worden gebruikt. 

Het panel bestaat uit Philip Rosedale, Pascal Kaufmann van High Fidelity en Peggy Johnson van de Mindfire Foundation. Ook Hoda Alkhzaimi van de New York University in Abu Dhabi neemt deel. 

Kinderen hebben de toekomst

Edward Lewin van de Lego Group maakt het panel compleet. Hij laat in een korte reactie weten:

"Een op de drie internetgebruikers zijn jongvolwassenen en kinderen. Ik wil me echt richten op het bouwen vanuit het perspectief van kinderen. Zij zijn immers de toekomstige gebruikers.”

De USP en de USM kondigen een overeenkomst aan. Deze moet het doel van het onderzoek rondom de technische, economische en juridische aspecten van de metaverse bevorderen. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.