Crypto nieuws

    Braziliaanse universiteit doet academisch onderzoek in metaverse

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    USP wil de metaverse verkennen. De universiteit van Sao Paulo wil de psychologie, het menselijk gedrag en augmented reality in de metaverse onderzoeken.

    3D modellering en AR

    Het onderzoek in de metaverse wordt uitgevoerd door verschillende onderzoeksgroepen. Ze zijn geïnteresseerd in de 3D modellering, de psychologie en het effect van virtuele AR apparaten. 

    De onderzoeksdomeinen worden geëvalueerd in de context van de metaverse. Dit om te begrijpen hoe de nieuwe virtuele wereld de interacties tussen gebruikers beïnvloedt.

    Mars USM metaverse

    Marcos A. Simplicio zegt dat dit de eerste keer is dat de universiteit een NFT ontvangt via een partnerschap. De token is een zeldzaam stuk land in de Verenigde Staten.

    Deze is afkomstig van Mars USM metaverse. De token wordt in samenwerking met andere universiteiten gebouwd. De professor laat het volgende weten:

    "USP is de eerste universiteit in Latijns Amerika die een partnerschap heeft met USM. De samenwerking is bedoeld om de bouw van de metaverse te ondersteunen.”

    University Blockchain Research Initiative

    Het partnerschap bestaat uit een samenwerking met verschillende onderzoekers. De samenwerking komt voort uit een bestaande overeenkomst. Deze wordt ook wel het UBRI genoemd.

    De University Blockchain Research Initiative wordt gesponsord door Ripple. Op de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum zijn ook de metaverse mogelijkheden besproken. 

    Metaverse in kinderonderwijs

    Het "Possibilities of the Metaverse" panel onderzoekt hoe de metaverse binnen het kinderonderwijs kan worden gebruikt. 

    Het panel bestaat uit Philip Rosedale, Pascal Kaufmann van High Fidelity en Peggy Johnson van de Mindfire Foundation. Ook Hoda Alkhzaimi van de New York University in Abu Dhabi neemt deel. 

    Kinderen hebben de toekomst

    Edward Lewin van de Lego Group maakt het panel compleet. Hij laat in een korte reactie weten:

    "Een op de drie internetgebruikers zijn jongvolwassenen en kinderen. Ik wil me echt richten op het bouwen vanuit het perspectief van kinderen. Zij zijn immers de toekomstige gebruikers.”

    De USP en de USM kondigen een overeenkomst aan. Deze moet het doel van het onderzoek rondom de technische, economische en juridische aspecten van de metaverse bevorderen. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.

    *
    Nieuws

    Yuga Labs doet afstand van 2 NFT-games: poging om BAYC-team te "bevrijden"

    Femke Wassink

    apr. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Yuga Labs is het bedrijf achter de NFT-collectie Bored Ape Yacht Club BAYC. Het heeft de eigendomsrechten van 2 van zijn games verkocht aan Web3-gaming bedrijf Faraway.