Crypto nieuws

  Brazilië: mogelijke verdubbeling crypto investeringen eind 2021

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De opkomst van de cryptocurrency markt naar de mainstream was een resultaat van de toegenomen wereldwijde retail- en institutionele investeringen. Dezelfde boodschap wordt duidelijk uit een rapport.

  Brazilianen bezorgen het land ruim 4,27 miljard aan cryptocurrencies

  De centrale bank van Brazilië heeft onlangs een rapport gepubliceerd over de commerciële activa balans. Daarin is te lezen dat inwoners dit jaar al ruim 4,27 miljard aan cryptocurrencies naar Brazilië brachten.

  Tussen januari en augustus van 2021, kochten Brazilianen voor gemiddeld miljoen per maand. De maand mei zorgde met miljoen aan cryptocurrency investeringen voor een opvallende piek.

  Vanaf augustus 2021 zijn de aantallen gedaald tot miljoen. Toch blijven de cijfers aanzienlijk hoog. Zeker in vergelijking met februari ( miljoen) en maart ( miljoen) van dit jaar.

  Buitenlandse investeringen kunnen het bedrag verdrievoudigen

  Bruno Serra van de centrale bank van Brazilië gaf een verklaring. De directeur monetair beleid liet weten dat het onwaarschijnlijk is dat de cryptocurrency rage in de toekomst zal afnemen.

  Hij zei ook dat de buitenlandse investeringen van Brazilianen het bedrag mogelijk kunnen verdrievoudigen wanneer de cryptocurrencies in Amerikaanse aandelen worden geïnvesteerd.

  Dat Brazilië vanwege energiebesparingen niet in staat is om eigen cryptocurrencies te kunnen produceren, blijft een twistpunt voor de directeur. Bruno Serra liet in een verklaring weten:

  “Het is éénrichtingsverkeer. Vanwege de energiekosten produceert Brazilië geen crypto actieven, maar is het slechts een importeur.”

  Instroom van cryptocurrency moet groeien naar 8 miljard dollar

  De bewering van Serra blijkt ook uit het rapport. Er werd slechts miljoen aan netto en cryptocurrency gerelateerde uitstroom gerapporteerd. Dat is minder dan 0,5% van de totale instroom.

  Deze heeft een totale waarde van ruim miljard. Bruno Serra voorspelde dat dit aantal tegen het eind van 2021 zou kunnen oplopen tot meer dan miljard. Het vertrouwen in de crypto markt komt weer op.

  Brazilië is onbetwist een top investeerder in cryptocurrencies gebleven. Naar schatting zijn er maar liefst 10 miljoen burgers die zich overgeven aan de activa klasse.

  Brazilië is doordrenkt met liefde voor de Bitcoin

  Terwijl het Zuid-Amerikaanse land leidt in termen van adoptie, is Brazilië ook de 5e grootste cryptocurrency eigenaar. Het land was tevens de eerste met een staatsgesteunde bankinstelling.

  Deze bank bood een cryptocurrency ETF aan zijn klanten. Brazilië is doordrenkt met een diepgewortelde liefde voor de Bitcoin. Het is mogelijk dat het land de Bitcoin binnenkort tot wettig betaalmiddel verklaart.

  Daarmee volgt Brazilië het voorbeeld van El Salvador. Federale afgevaardigde van Brazilië Aureo Ribeiro kwam onlangs met een onthulling.

  Hij verklaarde dat het land zich voorbereidt om te stemmen over een wetsvoorstel voor de regulering van cryptocurrency. De aanname van Bitcoin zou daarbij kunnen officialiseren als een legale valuta.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.