Crypto nieuws

Brazilië: mogelijke verdubbeling crypto investeringen eind 2021

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De opkomst van de cryptocurrency markt naar de mainstream was een resultaat van de toegenomen wereldwijde retail- en institutionele investeringen. Dezelfde boodschap wordt duidelijk uit een rapport.

Brazilianen bezorgen het land ruim 4,27 miljard aan cryptocurrencies

De centrale bank van Brazilië heeft onlangs een rapport gepubliceerd over de commerciële activa balans. Daarin is te lezen dat inwoners dit jaar al ruim 4,27 miljard aan cryptocurrencies naar Brazilië brachten.

Tussen januari en augustus van 2021, kochten Brazilianen voor gemiddeld miljoen per maand. De maand mei zorgde met miljoen aan cryptocurrency investeringen voor een opvallende piek.

Vanaf augustus 2021 zijn de aantallen gedaald tot miljoen. Toch blijven de cijfers aanzienlijk hoog. Zeker in vergelijking met februari ( miljoen) en maart ( miljoen) van dit jaar.

Buitenlandse investeringen kunnen het bedrag verdrievoudigen

Bruno Serra van de centrale bank van Brazilië gaf een verklaring. De directeur monetair beleid liet weten dat het onwaarschijnlijk is dat de cryptocurrency rage in de toekomst zal afnemen.

Hij zei ook dat de buitenlandse investeringen van Brazilianen het bedrag mogelijk kunnen verdrievoudigen wanneer de cryptocurrencies in Amerikaanse aandelen worden geïnvesteerd.

Dat Brazilië vanwege energiebesparingen niet in staat is om eigen cryptocurrencies te kunnen produceren, blijft een twistpunt voor de directeur. Bruno Serra liet in een verklaring weten:

“Het is éénrichtingsverkeer. Vanwege de energiekosten produceert Brazilië geen crypto actieven, maar is het slechts een importeur.”

Instroom van cryptocurrency moet groeien naar 8 miljard dollar

De bewering van Serra blijkt ook uit het rapport. Er werd slechts miljoen aan netto en cryptocurrency gerelateerde uitstroom gerapporteerd. Dat is minder dan 0,5% van de totale instroom.

Deze heeft een totale waarde van ruim miljard. Bruno Serra voorspelde dat dit aantal tegen het eind van 2021 zou kunnen oplopen tot meer dan miljard. Het vertrouwen in de crypto markt komt weer op.

Brazilië is onbetwist een top investeerder in cryptocurrencies gebleven. Naar schatting zijn er maar liefst 10 miljoen burgers die zich overgeven aan de activa klasse.

Brazilië is doordrenkt met liefde voor de Bitcoin

Terwijl het Zuid-Amerikaanse land leidt in termen van adoptie, is Brazilië ook de 5e grootste cryptocurrency eigenaar. Het land was tevens de eerste met een staatsgesteunde bankinstelling.

Deze bank bood een cryptocurrency ETF aan zijn klanten. Brazilië is doordrenkt met een diepgewortelde liefde voor de Bitcoin. Het is mogelijk dat het land de Bitcoin binnenkort tot wettig betaalmiddel verklaart.

Daarmee volgt Brazilië het voorbeeld van El Salvador. Federale afgevaardigde van Brazilië Aureo Ribeiro kwam onlangs met een onthulling.

Hij verklaarde dat het land zich voorbereidt om te stemmen over een wetsvoorstel voor de regulering van cryptocurrency. De aanname van Bitcoin zou daarbij kunnen officialiseren als een legale valuta.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.