Crypto nieuws

Brazilië: mogelijke verdubbeling crypto investeringen eind 2021

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De opkomst van de cryptocurrency markt naar de mainstream was een resultaat van de toegenomen wereldwijde retail- en institutionele investeringen. Dezelfde boodschap wordt duidelijk uit een rapport.

Brazilianen bezorgen het land ruim 4,27 miljard aan cryptocurrencies

De centrale bank van Brazilië heeft onlangs een rapport gepubliceerd over de commerciële activa balans. Daarin is te lezen dat inwoners dit jaar al ruim 4,27 miljard aan cryptocurrencies naar Brazilië brachten.

Tussen januari en augustus van 2021, kochten Brazilianen voor gemiddeld miljoen per maand. De maand mei zorgde met miljoen aan cryptocurrency investeringen voor een opvallende piek.

Vanaf augustus 2021 zijn de aantallen gedaald tot miljoen. Toch blijven de cijfers aanzienlijk hoog. Zeker in vergelijking met februari ( miljoen) en maart ( miljoen) van dit jaar.

Buitenlandse investeringen kunnen het bedrag verdrievoudigen

Bruno Serra van de centrale bank van Brazilië gaf een verklaring. De directeur monetair beleid liet weten dat het onwaarschijnlijk is dat de cryptocurrency rage in de toekomst zal afnemen.

Hij zei ook dat de buitenlandse investeringen van Brazilianen het bedrag mogelijk kunnen verdrievoudigen wanneer de cryptocurrencies in Amerikaanse aandelen worden geïnvesteerd.

Dat Brazilië vanwege energiebesparingen niet in staat is om eigen cryptocurrencies te kunnen produceren, blijft een twistpunt voor de directeur. Bruno Serra liet in een verklaring weten:

“Het is éénrichtingsverkeer. Vanwege de energiekosten produceert Brazilië geen crypto actieven, maar is het slechts een importeur.”

Instroom van cryptocurrency moet groeien naar 8 miljard dollar

De bewering van Serra blijkt ook uit het rapport. Er werd slechts miljoen aan netto en cryptocurrency gerelateerde uitstroom gerapporteerd. Dat is minder dan 0,5% van de totale instroom.

Deze heeft een totale waarde van ruim miljard. Bruno Serra voorspelde dat dit aantal tegen het eind van 2021 zou kunnen oplopen tot meer dan miljard. Het vertrouwen in de crypto markt komt weer op.

Brazilië is onbetwist een top investeerder in cryptocurrencies gebleven. Naar schatting zijn er maar liefst 10 miljoen burgers die zich overgeven aan de activa klasse.

Brazilië is doordrenkt met liefde voor de Bitcoin

Terwijl het Zuid-Amerikaanse land leidt in termen van adoptie, is Brazilië ook de 5e grootste cryptocurrency eigenaar. Het land was tevens de eerste met een staatsgesteunde bankinstelling.

Deze bank bood een cryptocurrency ETF aan zijn klanten. Brazilië is doordrenkt met een diepgewortelde liefde voor de Bitcoin. Het is mogelijk dat het land de Bitcoin binnenkort tot wettig betaalmiddel verklaart.

Daarmee volgt Brazilië het voorbeeld van El Salvador. Federale afgevaardigde van Brazilië Aureo Ribeiro kwam onlangs met een onthulling.

Hij verklaarde dat het land zich voorbereidt om te stemmen over een wetsvoorstel voor de regulering van cryptocurrency. De aanname van Bitcoin zou daarbij kunnen officialiseren als een legale valuta.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.