Crypto nieuws

  Breaking! Do Kwon stelt heropleving Terra voor en een compensatie

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Do Kwon doet een voorstel om het Terra ecosysteem in stand te houden. Dat doet de Terraform Labs oprichter na de dodelijke val van UST en de Terra Luna tokens. 

  Opnieuw samenstellen

  In een bericht op het onderzoeksforum van Terra laat Do Kwon het volgende weten:

  "De Terra gemeenschap moet de keten opnieuw samenstellen. Dit om de gemeenschap en het ontwikkelaars ecosysteem te behouden." 

  Zijn voorstel is een reactie op de validatie groepen. Deze bespreken de mogelijkheid van een forking van de Terra keten. 

  Compensatie voor UST en LUNA houders

  De forking van de Terra keten houdt onder meer het compenseren van de UST en LUNA houders in. Zij hebben hun bezittingen niet kunnen verkopen tijdens de dramatische ineenstorting van de prijs.

  Kwon stelt voor dat de validators het eigendom van het netwerk terugzetten naar 1 miljard tokens. Deze worden verdeeld onder LUNA en UST houders. 

  Verdeling

  De tokens zijn ook bedoeld voor een gemeenschappelijke pool. Dit om de toekomstige ontwikkeling te kunnen financieren. 40% van de nieuw gedistribueerde tokens gaan naar LUNA houders. 

  Zij hebben de activa in het bezit voor de depegging. Nog eens 40% gaat naar de UST houders op een pro rata basis. 10% wordt toegewezen aan LUNA houders die hun activiteiten hebben stopgezet.

  Stablecoin model aangetast

  Kwon kan niet zeggen of de UST ooit wordt geherwaardeerd naar de Amerikaanse dollar. Hij zegt dat dit waarschijnlijk geen verschil maakt.

  Zeker gezien de massale liquiditeit gebeurtenissen in het Terra ecosysteem deze week. Het vertrouwen in het stablecoin model is daarmee voorgoed aangetast. 

  Kwon laat in een reactie weten:

  "Zelfs als zou de koppeling herstelt worden nadat de laatste marginale kopers en verkopers hebben gecapituleerd. Dan nog zijn de houders van Luna zo ernstig geliquideerd dat het ons aan het ecosysteem zal ontbreken om weer van voren af aan te moeten beginnen." 

  UST naar dieptepunt van $0,13

  Op het hoogtepunt in april bedraagt de market cap van LUNA meer dan $41 miljard. De waarde van Terra UST piekt op $19 miljard. Na het verlies van de dollar pariteit crasht UST tot een dieptepunt. 

  Deze bedraagt op vrijdag $0,13. Er is geen manier om de waarde van de blockchain volledig te herstellen. Toch zegt Kwon dat het herverdeling plan de schuldhouders moet compenseren.

  Het voorstel van Kwon is 2 dagen na het plan om de UST te redden ingediend. Het plan stelde voor om de speciale trekkingsrechten pool te vergroten.

  Ook zou de munt capaciteit van het protocol worden uitgebreid. Het plan valt niet in goede aarde bij de gemeenschap. De prijs van LUNA en haar zuster munten blijft namelijk kelderen. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.