Crypto nieuws

  Breaking: Mt. Gox curator stelt terugbetalings deadline uit tot oktober 2024

  Femke Wassink

  2023-09-21

  Leestijd: 2 minuten

  *

  In een recente ontwikkeling heeft de rehabilitatie curator van Mt. Gox de deadline voor de terugbetaling met een jaar verlengd. Curator Nobuaki Kobayashi zegt daarvoor toestemming te hebben van de Rechtbank.

  Van 2023 naar 2024

  Het uitstel is op 21 september bekendgemaakt. De curator legt uit dat hij met toestemming van de Rechtbank van District Tokio de deadline heeft verlengd. Dat geldt voor de basis terugbetaling, de vroege eenmalige terugbetaling en de tussentijdse terugbetaling.

  Oorspronkelijk stond deze deadline gepland voor 31 oktober 2023. Deze is nu verplaatst naar 31 oktober 2024.

  Terugbetaling in volgorde

  Er is ook een lichtpuntje. Voor de rehabilitatie schuldeisers die de benodigde informatie hebben verstrekt, zullen de terugbetalingen in volgorde worden gedaan. Dat gebeurt mogelijk al aan het einde van dit jaar. Curator Kobayashi merkte daar wel bij op:

  "Het schema kan veranderen afhankelijk van de omstandigheden. De exacte timing van terugbetalingen aan elke rehabilitatie schuldeiser is nog niet vastgesteld."

  Van transactie koning naar 24.000 schuldeisers

  Mt. Gox was ooit verantwoordelijk voor meer dan 70% van alle transacties in het blockchain ecosysteem. Ze waren één van de eerste cryptocurrency exchanges. Na een omvangrijke hack in 2011 stortte de website in 2014 in. Naar verluidt vanwege insolventie.

  Ruim 24.000 schuldeisers werden getroffen met een verlies van maar liefst 850.000 BTC. Met de huidige prijzen is dat bijna 23 miljard dollar. Na de hack werd ongeveer 20% van de gestolen tokens teruggevonden.

  Weinig invloed op Bitcoin prijs

  Het saldo op de bankrekening van Mt. Gox bedraagt op dit moment circa 142.000 Bitcoin, 143.000 Bitcoin Cash en een ruime 69 miljard Japanse yen. Veel investeerders willen weten wat de terugbetaling van Mt. Gox betekent voor de Bitcoin prijs.

  Uit een rapport eerder dit jaar komt een geruststellende uitkomst naar voren. Gezien de enorme omvang van de vrij te geven tokens zou het enige invloed kunnen hebben, maar het zal de Bitcoin niet destabiliseren.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.