Crypto nieuws

Breaking: Mt. Gox curator stelt terugbetalings deadline uit tot oktober 2024

Femke Wassink

2023-09-21

Leestijd: 2 minuten

*

In een recente ontwikkeling heeft de rehabilitatie curator van Mt. Gox de deadline voor de terugbetaling met een jaar verlengd. Curator Nobuaki Kobayashi zegt daarvoor toestemming te hebben van de Rechtbank.

Van 2023 naar 2024

Het uitstel is op 21 september bekendgemaakt. De curator legt uit dat hij met toestemming van de Rechtbank van District Tokio de deadline heeft verlengd. Dat geldt voor de basis terugbetaling, de vroege eenmalige terugbetaling en de tussentijdse terugbetaling.

Oorspronkelijk stond deze deadline gepland voor 31 oktober 2023. Deze is nu verplaatst naar 31 oktober 2024.

Terugbetaling in volgorde

Er is ook een lichtpuntje. Voor de rehabilitatie schuldeisers die de benodigde informatie hebben verstrekt, zullen de terugbetalingen in volgorde worden gedaan. Dat gebeurt mogelijk al aan het einde van dit jaar. Curator Kobayashi merkte daar wel bij op:

"Het schema kan veranderen afhankelijk van de omstandigheden. De exacte timing van terugbetalingen aan elke rehabilitatie schuldeiser is nog niet vastgesteld."

Van transactie koning naar 24.000 schuldeisers

Mt. Gox was ooit verantwoordelijk voor meer dan 70% van alle transacties in het blockchain ecosysteem. Ze waren één van de eerste cryptocurrency exchanges. Na een omvangrijke hack in 2011 stortte de website in 2014 in. Naar verluidt vanwege insolventie.

Ruim 24.000 schuldeisers werden getroffen met een verlies van maar liefst 850.000 BTC. Met de huidige prijzen is dat bijna 23 miljard dollar. Na de hack werd ongeveer 20% van de gestolen tokens teruggevonden.

Weinig invloed op Bitcoin prijs

Het saldo op de bankrekening van Mt. Gox bedraagt op dit moment circa 142.000 Bitcoin, 143.000 Bitcoin Cash en een ruime 69 miljard Japanse yen. Veel investeerders willen weten wat de terugbetaling van Mt. Gox betekent voor de Bitcoin prijs.

Uit een rapport eerder dit jaar komt een geruststellende uitkomst naar voren. Gezien de enorme omvang van de vrij te geven tokens zou het enige invloed kunnen hebben, maar het zal de Bitcoin niet destabiliseren.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.