Crypto nieuws

  Breaking: Poetin in oorlog met Oekraïne en crypto aandelenmarkt

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Poetin kondigt een speciale militaire operatie aan in Oekraïne. De eerste luchtalarmen en raketten zijn afgevuurd. De Russische president verklaar het land én Bitcoin de oorlog.

  Speciale militaire actie

  Bitcoin keldert hard nadat Poetin afgelopen nacht zijn aankondiging doet. Het Russische leger begint met een militaire operatie in Oekraïne.

  In navolging op de inmiddels 4 luchtalarmen zijn er raket ontploffingen gehoord. Dit betreft de gebieden rond de hoofdstad Kiev en Kharkiv. De markten dalen ineens hard.

  Crypto en aandelenmarkt dalen hard

  De wereldwijde crypto en aandelenmarkten keldert hard. Vladimir Poetin kondigt zijn actie aan in een televisie uitzending. Zijn leger voert een speciale militaire operatie uit.

  De Bitcoin prijs daalt vandaag met 7,26% tot .000. Ethereum daalt 9,48% en Ripple daalt 9,24%. De totale cryptocurrency market cap daalt met 8,25% tot ,58 biljoen.

  S&P500 daalt 2% in 60 minuten

  De volatiliteit piekt ook op andere belangrijke wereldwijde financiële indexen. Zoals de S&P 500 en de Dow Jones Industrial Average. Zij dalen bijna 2% in het afgelopen uur.

  Buterin van Ethereum is ontdaan

  Ethereum oprichter Vitalik Buterin woont tot zijn zesde levensjaar in het Russische Kolomna. Om 04.00 vannacht plaatst hij het onderstaande bericht op Twitter:

  “Ik ben zeer ontdaan door het besluit van Poetin. Hij laat de mogelijkheid van een vreedzame oplossing van het geschil met Oekraïne varen. In plaats voert hij oorlog.”

  “Dit is een misdaad tegen het Oekraïense en Russische volk. Ik wil iedereen veiligheid toewensen. Zelfs terwijl ik weet dat er geen veiligheid is. Mijn gedachten gaan uit naar Oekraïne.”

  Buterin voegt later nog dit toe aan zijn tweet:

  “Ter herinnering: Ethereum is neutraal maar ik ben dat zeker niet.”

  Focus op betrokkenen

  De adviseur van Atlas DEX Altcoin Sherpa tweet dat de focus moet liggen op de betrokken mensen. Dat in plaats van op welke effecten dit voor de markten heeft. Hij zegt:

  “Mijn gedachten gaan uit naar alle mensen in Oekraïne. Soms vergeten we dat er mensen leven in deze situatie. Het gaat niet alleen maar om de markten.”

  Ook Will Clemente van Bitcoin mining bedrijf BlockWare plaatst een tweet:

  “Mijn gedachten en gebeden gaan uit naar iedereen in Oekraïne.”

  Olieprijs naar ,50 per vat

  De olieprijs springt naar ,50 als reactie op de acties van Rusland. Cryptocurrency investeerder Anthony Pompliano wijst erop dat deze situatie wereldwijde gevolgen heeft.

  Zeker omdat Rusland de derde grootste olieproducent van de wereld is. Hij laat weten:

  “Rusland is de op 3 na grootste olieproducent ter wereld. Een vat olie kost nu 100 dollar. De impact van deze situatie gaat wereldwijd gevoeld worden.”

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.