Crypto nieuws

Breaking: Poetin in oorlog met Oekraïne en crypto aandelenmarkt

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Poetin kondigt een speciale militaire operatie aan in Oekraïne. De eerste luchtalarmen en raketten zijn afgevuurd. De Russische president verklaar het land én Bitcoin de oorlog.

Speciale militaire actie

Bitcoin keldert hard nadat Poetin afgelopen nacht zijn aankondiging doet. Het Russische leger begint met een militaire operatie in Oekraïne.

In navolging op de inmiddels 4 luchtalarmen zijn er raket ontploffingen gehoord. Dit betreft de gebieden rond de hoofdstad Kiev en Kharkiv. De markten dalen ineens hard.

Crypto en aandelenmarkt dalen hard

De wereldwijde crypto en aandelenmarkten keldert hard. Vladimir Poetin kondigt zijn actie aan in een televisie uitzending. Zijn leger voert een speciale militaire operatie uit.

De Bitcoin prijs daalt vandaag met 7,26% tot .000. Ethereum daalt 9,48% en Ripple daalt 9,24%. De totale cryptocurrency market cap daalt met 8,25% tot ,58 biljoen.

S&P500 daalt 2% in 60 minuten

De volatiliteit piekt ook op andere belangrijke wereldwijde financiële indexen. Zoals de S&P 500 en de Dow Jones Industrial Average. Zij dalen bijna 2% in het afgelopen uur.

Buterin van Ethereum is ontdaan

Ethereum oprichter Vitalik Buterin woont tot zijn zesde levensjaar in het Russische Kolomna. Om 04.00 vannacht plaatst hij het onderstaande bericht op Twitter:

“Ik ben zeer ontdaan door het besluit van Poetin. Hij laat de mogelijkheid van een vreedzame oplossing van het geschil met Oekraïne varen. In plaats voert hij oorlog.”

“Dit is een misdaad tegen het Oekraïense en Russische volk. Ik wil iedereen veiligheid toewensen. Zelfs terwijl ik weet dat er geen veiligheid is. Mijn gedachten gaan uit naar Oekraïne.”

Buterin voegt later nog dit toe aan zijn tweet:

“Ter herinnering: Ethereum is neutraal maar ik ben dat zeker niet.”

Focus op betrokkenen

De adviseur van Atlas DEX Altcoin Sherpa tweet dat de focus moet liggen op de betrokken mensen. Dat in plaats van op welke effecten dit voor de markten heeft. Hij zegt:

“Mijn gedachten gaan uit naar alle mensen in Oekraïne. Soms vergeten we dat er mensen leven in deze situatie. Het gaat niet alleen maar om de markten.”

Ook Will Clemente van Bitcoin mining bedrijf BlockWare plaatst een tweet:

“Mijn gedachten en gebeden gaan uit naar iedereen in Oekraïne.”

Olieprijs naar ,50 per vat

De olieprijs springt naar ,50 als reactie op de acties van Rusland. Cryptocurrency investeerder Anthony Pompliano wijst erop dat deze situatie wereldwijde gevolgen heeft.

Zeker omdat Rusland de derde grootste olieproducent van de wereld is. Hij laat weten:

“Rusland is de op 3 na grootste olieproducent ter wereld. Een vat olie kost nu 100 dollar. De impact van deze situatie gaat wereldwijd gevoeld worden.”

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.