Crypto nieuws

    Breaking: Poetin in oorlog met Oekraïne en crypto aandelenmarkt

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Poetin kondigt een speciale militaire operatie aan in Oekraïne. De eerste luchtalarmen en raketten zijn afgevuurd. De Russische president verklaar het land én Bitcoin de oorlog.

    Speciale militaire actie

    Bitcoin keldert hard nadat Poetin afgelopen nacht zijn aankondiging doet. Het Russische leger begint met een militaire operatie in Oekraïne.

    In navolging op de inmiddels 4 luchtalarmen zijn er raket ontploffingen gehoord. Dit betreft de gebieden rond de hoofdstad Kiev en Kharkiv. De markten dalen ineens hard.

    Crypto en aandelenmarkt dalen hard

    De wereldwijde crypto en aandelenmarkten keldert hard. Vladimir Poetin kondigt zijn actie aan in een televisie uitzending. Zijn leger voert een speciale militaire operatie uit.

    De Bitcoin prijs daalt vandaag met 7,26% tot .000. Ethereum daalt 9,48% en Ripple daalt 9,24%. De totale cryptocurrency market cap daalt met 8,25% tot ,58 biljoen.

    S&P500 daalt 2% in 60 minuten

    De volatiliteit piekt ook op andere belangrijke wereldwijde financiële indexen. Zoals de S&P 500 en de Dow Jones Industrial Average. Zij dalen bijna 2% in het afgelopen uur.

    Buterin van Ethereum is ontdaan

    Ethereum oprichter Vitalik Buterin woont tot zijn zesde levensjaar in het Russische Kolomna. Om 04.00 vannacht plaatst hij het onderstaande bericht op Twitter:

    “Ik ben zeer ontdaan door het besluit van Poetin. Hij laat de mogelijkheid van een vreedzame oplossing van het geschil met Oekraïne varen. In plaats voert hij oorlog.”

    “Dit is een misdaad tegen het Oekraïense en Russische volk. Ik wil iedereen veiligheid toewensen. Zelfs terwijl ik weet dat er geen veiligheid is. Mijn gedachten gaan uit naar Oekraïne.”

    Buterin voegt later nog dit toe aan zijn tweet:

    “Ter herinnering: Ethereum is neutraal maar ik ben dat zeker niet.”

    Focus op betrokkenen

    De adviseur van Atlas DEX Altcoin Sherpa tweet dat de focus moet liggen op de betrokken mensen. Dat in plaats van op welke effecten dit voor de markten heeft. Hij zegt:

    “Mijn gedachten gaan uit naar alle mensen in Oekraïne. Soms vergeten we dat er mensen leven in deze situatie. Het gaat niet alleen maar om de markten.”

    Ook Will Clemente van Bitcoin mining bedrijf BlockWare plaatst een tweet:

    “Mijn gedachten en gebeden gaan uit naar iedereen in Oekraïne.”

    Olieprijs naar ,50 per vat

    De olieprijs springt naar ,50 als reactie op de acties van Rusland. Cryptocurrency investeerder Anthony Pompliano wijst erop dat deze situatie wereldwijde gevolgen heeft.

    Zeker omdat Rusland de derde grootste olieproducent van de wereld is. Hij laat weten:

    “Rusland is de op 3 na grootste olieproducent ter wereld. Een vat olie kost nu 100 dollar. De impact van deze situatie gaat wereldwijd gevoeld worden.”

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.