Crypto nieuws

Breaking: Poetin in oorlog met Oekraïne en crypto aandelenmarkt

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Poetin kondigt een speciale militaire operatie aan in Oekraïne. De eerste luchtalarmen en raketten zijn afgevuurd. De Russische president verklaar het land én Bitcoin de oorlog.

Speciale militaire actie

Bitcoin keldert hard nadat Poetin afgelopen nacht zijn aankondiging doet. Het Russische leger begint met een militaire operatie in Oekraïne.

In navolging op de inmiddels 4 luchtalarmen zijn er raket ontploffingen gehoord. Dit betreft de gebieden rond de hoofdstad Kiev en Kharkiv. De markten dalen ineens hard.

Crypto en aandelenmarkt dalen hard

De wereldwijde crypto en aandelenmarkten keldert hard. Vladimir Poetin kondigt zijn actie aan in een televisie uitzending. Zijn leger voert een speciale militaire operatie uit.

De Bitcoin prijs daalt vandaag met 7,26% tot .000. Ethereum daalt 9,48% en Ripple daalt 9,24%. De totale cryptocurrency market cap daalt met 8,25% tot ,58 biljoen.

S&P500 daalt 2% in 60 minuten

De volatiliteit piekt ook op andere belangrijke wereldwijde financiële indexen. Zoals de S&P 500 en de Dow Jones Industrial Average. Zij dalen bijna 2% in het afgelopen uur.

Buterin van Ethereum is ontdaan

Ethereum oprichter Vitalik Buterin woont tot zijn zesde levensjaar in het Russische Kolomna. Om 04.00 vannacht plaatst hij het onderstaande bericht op Twitter:

“Ik ben zeer ontdaan door het besluit van Poetin. Hij laat de mogelijkheid van een vreedzame oplossing van het geschil met Oekraïne varen. In plaats voert hij oorlog.”

“Dit is een misdaad tegen het Oekraïense en Russische volk. Ik wil iedereen veiligheid toewensen. Zelfs terwijl ik weet dat er geen veiligheid is. Mijn gedachten gaan uit naar Oekraïne.”

Buterin voegt later nog dit toe aan zijn tweet:

“Ter herinnering: Ethereum is neutraal maar ik ben dat zeker niet.”

Focus op betrokkenen

De adviseur van Atlas DEX Altcoin Sherpa tweet dat de focus moet liggen op de betrokken mensen. Dat in plaats van op welke effecten dit voor de markten heeft. Hij zegt:

“Mijn gedachten gaan uit naar alle mensen in Oekraïne. Soms vergeten we dat er mensen leven in deze situatie. Het gaat niet alleen maar om de markten.”

Ook Will Clemente van Bitcoin mining bedrijf BlockWare plaatst een tweet:

“Mijn gedachten en gebeden gaan uit naar iedereen in Oekraïne.”

Olieprijs naar ,50 per vat

De olieprijs springt naar ,50 als reactie op de acties van Rusland. Cryptocurrency investeerder Anthony Pompliano wijst erop dat deze situatie wereldwijde gevolgen heeft.

Zeker omdat Rusland de derde grootste olieproducent van de wereld is. Hij laat weten:

“Rusland is de op 3 na grootste olieproducent ter wereld. Een vat olie kost nu 100 dollar. De impact van deze situatie gaat wereldwijd gevoeld worden.”

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.