Crypto nieuws

Britse HMRC gaat 2% belasting heffen op crypto platformen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De ongekende waardestijging van cryptocurrency winsten heeft de wereld veroverd. Ook in 2021 hebben crypto exchanges enorme stijgingen in de winsten gezien.

Nieuwe belastingstructuur

Deze stijging heeft ook de aandacht getrokken van toezichthouders. Er wordt nagedacht over het heffen van belasting voor cryptocurrency platformen.

Toezichthouders binnen het Verenigd Koninkrijk hebben een nieuwe belasting gerelateerde structuur vrijgegeven. De structuur is bedoeld voor exchanges in het Verenigd Koninkrijk.

Inval van de digitale belasting 

Een rapport meldt dat digitale activa platformen een grote “digitale belasting” klap hebben gekregen. Volgens de aankondiging zijn cryptocurrencies geen valuta’s of grondstoffen. De toezichthouder verklaart:

“Deze platformen komen niet in aanmerking voor een vrijstelling voor financiële marktplaatsen. Het kantoor van Her Majesty’s Revenue and Customs erkent cryptocurrencies niet als financiële instrumenten.”

Belasting van 2%

Toch valt de heffing onder de belasting op digitale diensten. Deze werd in het voorjaar van 2020 ingevoerd. In de verklaring die destijds is afgegeven door de HMRC is ook te lezen:

“Vanaf 1 april 2020 voert de regering een belasting van 2% in. De belasting geldt voor inkomsten van zoekmachines, sociale mediadiensten en online marktplaatsen die waarde ontlenen aan Britse gebruikers.”

Geen vrijstelling

De HMRC verklaart de bijgestelde richtlijnen voor de belasting op digitale diensten als volgt: 

“Er zijn veel crypto activa met verschillende kenmerken. Cryptocurrencies vertegenwoordigen geen geld, grondstoffen of financiële contracten. Crypto exchanges kunnen daarom niet profiteren van de vrijstelling.” 

De timing van dit nieuws is opmerkelijk. Het nieuws is naar buiten gebracht na een akkoord van de G20 eerder dit jaar. Dit om belastingontwijking te bestraffen.

Repercussies? 

Coinbase is één van de grootste beurzen ter wereld. Het zal net als andere grote beurzen in Londen worden getroffen. Volgens het rapport wordt een inkomensdrempel van 25 miljoen pond overschreden.

Dit betekent hogere kosten voor degenen die cryptocurrencies kopen en verkopen. Velen hebben hun bezorgdheid geuit nadat het nieuws naar buiten werd gebracht. 

In het Verenigd Koninkrijk zijn cryptocurrencies al enige tijd het middelpunt van de belangstelling. De Financial Conduct Authority heeft de regelgeving ook aangescherpt. 

Het heeft naar verluidt circa 671.000 dollar uitgegeven. Mede voor het inhuren van consultants om cryptocurrency gerelateerde misdrijven te bestrijden.

Dit is niet nieuw. Ook landen zoals Zuid-Korea hebben soortgelijke belastingregimes ingevoerd. Door sommigen wordt verwacht dat andere regio’s snel zullen volgen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.