Crypto nieuws

  Britse HMRC gaat 2% belasting heffen op crypto platformen

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De ongekende waardestijging van cryptocurrency winsten heeft de wereld veroverd. Ook in 2021 hebben crypto exchanges enorme stijgingen in de winsten gezien.

  Nieuwe belastingstructuur

  Deze stijging heeft ook de aandacht getrokken van toezichthouders. Er wordt nagedacht over het heffen van belasting voor cryptocurrency platformen.

  Toezichthouders binnen het Verenigd Koninkrijk hebben een nieuwe belasting gerelateerde structuur vrijgegeven. De structuur is bedoeld voor exchanges in het Verenigd Koninkrijk.

  Inval van de digitale belasting 

  Een rapport meldt dat digitale activa platformen een grote “digitale belasting” klap hebben gekregen. Volgens de aankondiging zijn cryptocurrencies geen valuta’s of grondstoffen. De toezichthouder verklaart:

  “Deze platformen komen niet in aanmerking voor een vrijstelling voor financiële marktplaatsen. Het kantoor van Her Majesty’s Revenue and Customs erkent cryptocurrencies niet als financiële instrumenten.”

  Belasting van 2%

  Toch valt de heffing onder de belasting op digitale diensten. Deze werd in het voorjaar van 2020 ingevoerd. In de verklaring die destijds is afgegeven door de HMRC is ook te lezen:

  “Vanaf 1 april 2020 voert de regering een belasting van 2% in. De belasting geldt voor inkomsten van zoekmachines, sociale mediadiensten en online marktplaatsen die waarde ontlenen aan Britse gebruikers.”

  Geen vrijstelling

  De HMRC verklaart de bijgestelde richtlijnen voor de belasting op digitale diensten als volgt: 

  “Er zijn veel crypto activa met verschillende kenmerken. Cryptocurrencies vertegenwoordigen geen geld, grondstoffen of financiële contracten. Crypto exchanges kunnen daarom niet profiteren van de vrijstelling.” 

  De timing van dit nieuws is opmerkelijk. Het nieuws is naar buiten gebracht na een akkoord van de G20 eerder dit jaar. Dit om belastingontwijking te bestraffen.

  Repercussies? 

  Coinbase is één van de grootste beurzen ter wereld. Het zal net als andere grote beurzen in Londen worden getroffen. Volgens het rapport wordt een inkomensdrempel van 25 miljoen pond overschreden.

  Dit betekent hogere kosten voor degenen die cryptocurrencies kopen en verkopen. Velen hebben hun bezorgdheid geuit nadat het nieuws naar buiten werd gebracht. 

  In het Verenigd Koninkrijk zijn cryptocurrencies al enige tijd het middelpunt van de belangstelling. De Financial Conduct Authority heeft de regelgeving ook aangescherpt. 

  Het heeft naar verluidt circa 671.000 dollar uitgegeven. Mede voor het inhuren van consultants om cryptocurrency gerelateerde misdrijven te bestrijden.

  Dit is niet nieuw. Ook landen zoals Zuid-Korea hebben soortgelijke belastingregimes ingevoerd. Door sommigen wordt verwacht dat andere regio’s snel zullen volgen.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.