Crypto nieuws

Britse HMRC gaat 2% belasting heffen op crypto platformen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De ongekende waardestijging van cryptocurrency winsten heeft de wereld veroverd. Ook in 2021 hebben crypto exchanges enorme stijgingen in de winsten gezien.

Nieuwe belastingstructuur

Deze stijging heeft ook de aandacht getrokken van toezichthouders. Er wordt nagedacht over het heffen van belasting voor cryptocurrency platformen.

Toezichthouders binnen het Verenigd Koninkrijk hebben een nieuwe belasting gerelateerde structuur vrijgegeven. De structuur is bedoeld voor exchanges in het Verenigd Koninkrijk.

Inval van de digitale belasting 

Een rapport meldt dat digitale activa platformen een grote “digitale belasting” klap hebben gekregen. Volgens de aankondiging zijn cryptocurrencies geen valuta’s of grondstoffen. De toezichthouder verklaart:

“Deze platformen komen niet in aanmerking voor een vrijstelling voor financiële marktplaatsen. Het kantoor van Her Majesty’s Revenue and Customs erkent cryptocurrencies niet als financiële instrumenten.”

Belasting van 2%

Toch valt de heffing onder de belasting op digitale diensten. Deze werd in het voorjaar van 2020 ingevoerd. In de verklaring die destijds is afgegeven door de HMRC is ook te lezen:

“Vanaf 1 april 2020 voert de regering een belasting van 2% in. De belasting geldt voor inkomsten van zoekmachines, sociale mediadiensten en online marktplaatsen die waarde ontlenen aan Britse gebruikers.”

Geen vrijstelling

De HMRC verklaart de bijgestelde richtlijnen voor de belasting op digitale diensten als volgt: 

“Er zijn veel crypto activa met verschillende kenmerken. Cryptocurrencies vertegenwoordigen geen geld, grondstoffen of financiële contracten. Crypto exchanges kunnen daarom niet profiteren van de vrijstelling.” 

De timing van dit nieuws is opmerkelijk. Het nieuws is naar buiten gebracht na een akkoord van de G20 eerder dit jaar. Dit om belastingontwijking te bestraffen.

Repercussies? 

Coinbase is één van de grootste beurzen ter wereld. Het zal net als andere grote beurzen in Londen worden getroffen. Volgens het rapport wordt een inkomensdrempel van 25 miljoen pond overschreden.

Dit betekent hogere kosten voor degenen die cryptocurrencies kopen en verkopen. Velen hebben hun bezorgdheid geuit nadat het nieuws naar buiten werd gebracht. 

In het Verenigd Koninkrijk zijn cryptocurrencies al enige tijd het middelpunt van de belangstelling. De Financial Conduct Authority heeft de regelgeving ook aangescherpt. 

Het heeft naar verluidt circa 671.000 dollar uitgegeven. Mede voor het inhuren van consultants om cryptocurrency gerelateerde misdrijven te bestrijden.

Dit is niet nieuw. Ook landen zoals Zuid-Korea hebben soortgelijke belastingregimes ingevoerd. Door sommigen wordt verwacht dat andere regio’s snel zullen volgen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.