Crypto nieuws

  Bitcoin OG zet som in op BTC dat $100K bereikt vóór de halvering

  Femke Wassink

  2023-08-07

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Adam Back sluit zich aan bij een groeiende lijst mensen die optimistisch zijn over de Bitcoin prijs, voor het halvering evenement van volgend jaar.

  Nieuw record van $100,000

  CEO van Blockstream Adam Back is één van de vroege pioniers in de crypto wereld. Hij is er vrij zeker dat Bitcoin een nieuw record bereikt van $100,000.

  Volgens Back gebeurt dat nog vóór de halvering van Bitcoin in 2024. De CEO van Blockstream is bereid om hier één miljoen op in te zetten.

  Weddenschap

  In een gesprek op 7 augustus op X, voorheen bekend als Twitter, ging Back akkoord met een weddenschap met de anonieme X-gebruiker @Vikingobbitcoin.

  Back zei dat Bitcoin $100,000 zou bereiken voor 31 maart 2024. Vinkingo zei dat ze geloven dat dit pas in 2025 zal gebeuren.

  Nieuw record voor Bitcoin

  De ingezette datum komt ongeveer een maand voor de halvering die momenteel op schema ligt voor 26 april. Dit aangezien Back gelooft dat de prijs een nieuw record zal bereiken vóór de halvering datum.

  90-daagse BTC weddenschap

  Weddenschappen op dramatische prijsstijgingen van Bitcoin hebben in het verleden enorme sommen aangetrokken. Zoals de $1 miljoen 90-daagse Bitcoin weddenschap van Balaji Srinivasan in maart.

  Ook Beck is in het verleden optimistisch geweest over Bitcoin. Hij zei in februari dat Bitcoin $10 miljoen zou kunnen bereiken tegen de zesde halvering in 2032.

  Satoshi in plaats van dollar

  Deze keer zet Back daadwerkelijk zijn hard verdiende geld in om zijn meest recente bewering te ondersteunen. Helaas gaat het om één miljoen satoshi's en geen Amerikaanse dollars.

  Dat is slechts $290 tegen de huidige prijzen, of meer dan $1,000 als Back's voorspelling uitkomt. Een satoshi is de kleinste deelbare eenheid van Bitcoin. Er zitten 100 miljoen sats in één BTC.

  Het is een kleine inzet voor Back. Zijn geschatte waarde ligt tussen de $50 en $300 miljoen. In een reactie op de post van Back zei Samson Mow dat hij ook een nieuw record voor Bitcoin verwacht.

  "Pre halvering, niet post".

  Bullish trend

  Ondanks de kleine inzet heeft het scherpe reacties aangetrokken. Maar het weerspiegelt nog steeds een groeiende bullish trend in de Bitcoin prijs, voorafgaand aan de halvering van 2024.

  Charles Edwards, de oprichter van Capriole Investments, zei eerder al dat de komende halvering Bitcoin de hardste activa ter wereld zal maken. Hij voorspelde dat de markt al in een nieuwe bull cyclus zit.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.