Bukele van El Salvador volgt de voorspelling van PlanB voor 2022

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Covid-19 en de Omikron variant verstoren wereldwijd veel plannen. Het nieuwe jaar is mogelijk niet voldoende voor een frisse start. President Bukele denkt daar anders over.

Optimistisch 2022

De president van El Salvador heeft veel vertrouwen in 2022. Dat geldt met name voor cryptocurrencies. Nayib Bukele uit zijn positieve voorspellingen via Twitter. 

Bukele is optimistisch in zijn voorspellingen voor het nieuwe jaar. Hij stelt onder andere dat Bitcoin een waarde van .000 zal behalen. 

Ook Bitcoin wordt volgens de president door nog eens 2 landen aangenomen als wettig betaalmiddel. Ook de bouw van Bitcoin City zal niet lang meer op zich laat wachten.

Bitcoin Volcano obligaties

Nayib Bukele voegt eraan toe dat de Bitcoin Volcano obligaties massaal in trek komen. Deze worden uitgegeven door de regering van El Salvador. De president heeft veel redenen om optimistisch te zijn.

El Salvador koopt immers regelmatig Bitcoin dips. Bij de laatste telling heeft het land ruim 1.300 Bitcoin in bezit. Op dit moment wordt de koningsmunt verhandeld voor slechts 47.303,52 dollar.

Luchtige benadering

De president van El Salvador staat bekend om zijn optimisme. Ook de luchtige en nonchalante benadering van Bitcoin investeringen is iets wat hem typeert. De inwoners van El Salvador zijn minder optimistisch.

Mediabedrijven en crypto influencers hebben verschillende klachten verzameld van de Salvadoranen. Zij beweren dat Bitcoin verdwijnt uit de door El Salvador gecontroleerde Chivo wallets.

Mr. Whale

Cryptocurrency influencer Mr. Whale uit zijn kritiek op de regering van El Salvador. Hij deelt de beelden van de vermeende klachten op Twitter. President Bukele heeft hem vervolgens geblokkeerd.

PlanB vloermodel

Veel Bitcoin beleggers hebben zich opgemaakt voor een kerst van 100K. Echter heeft het vloermodel van PlanB zijn doel van $ 98.000 in november gemist. 

Zelfs het doel van $ 100.000 in december is niet behaald. PlanB heeft bevestigd dat het model heeft gefaald. Toch is het stock-to-flow model naar verluidt nog steeds in het spel.

Het is duidelijker dat voorspellingen een volatiele asset niet accuraat kunnen inschatten. Zoals dat ook het geval is met Bitcoin. De voorspellingen van Bukele moeten met voorzichtigheid worden bekeken.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.