Bukele van El Salvador volgt de voorspelling van PlanB voor 2022

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Covid-19 en de Omikron variant verstoren wereldwijd veel plannen. Het nieuwe jaar is mogelijk niet voldoende voor een frisse start. President Bukele denkt daar anders over.

Optimistisch 2022

De president van El Salvador heeft veel vertrouwen in 2022. Dat geldt met name voor cryptocurrencies. Nayib Bukele uit zijn positieve voorspellingen via Twitter. 

Bukele is optimistisch in zijn voorspellingen voor het nieuwe jaar. Hij stelt onder andere dat Bitcoin een waarde van .000 zal behalen. 

Ook Bitcoin wordt volgens de president door nog eens 2 landen aangenomen als wettig betaalmiddel. Ook de bouw van Bitcoin City zal niet lang meer op zich laat wachten.

Bitcoin Volcano obligaties

Nayib Bukele voegt eraan toe dat de Bitcoin Volcano obligaties massaal in trek komen. Deze worden uitgegeven door de regering van El Salvador. De president heeft veel redenen om optimistisch te zijn.

El Salvador koopt immers regelmatig Bitcoin dips. Bij de laatste telling heeft het land ruim 1.300 Bitcoin in bezit. Op dit moment wordt de koningsmunt verhandeld voor slechts 47.303,52 dollar.

Luchtige benadering

De president van El Salvador staat bekend om zijn optimisme. Ook de luchtige en nonchalante benadering van Bitcoin investeringen is iets wat hem typeert. De inwoners van El Salvador zijn minder optimistisch.

Mediabedrijven en crypto influencers hebben verschillende klachten verzameld van de Salvadoranen. Zij beweren dat Bitcoin verdwijnt uit de door El Salvador gecontroleerde Chivo wallets.

Mr. Whale

Cryptocurrency influencer Mr. Whale uit zijn kritiek op de regering van El Salvador. Hij deelt de beelden van de vermeende klachten op Twitter. President Bukele heeft hem vervolgens geblokkeerd.

PlanB vloermodel

Veel Bitcoin beleggers hebben zich opgemaakt voor een kerst van 100K. Echter heeft het vloermodel van PlanB zijn doel van $ 98.000 in november gemist. 

Zelfs het doel van $ 100.000 in december is niet behaald. PlanB heeft bevestigd dat het model heeft gefaald. Toch is het stock-to-flow model naar verluidt nog steeds in het spel.

Het is duidelijker dat voorspellingen een volatiele asset niet accuraat kunnen inschatten. Zoals dat ook het geval is met Bitcoin. De voorspellingen van Bukele moeten met voorzichtigheid worden bekeken.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.