Aandelen

Burgemeester van Miami is positief over Bitcoin mining in Florida

admin

Leestijd: 2 minuten

*

In augustus 2021 had de Verenigde Staten het grootste aandeel van de Bitcoin hashrate in handen. Diverse Amerikaanse staten vechten nu om nog een groter deel van de taart. 

Milieukwestie is onzin?

Verschillende Amerikaanse staten zijn de strijd met elkaar aangegaan. Zij wedijveren om een nog groter deel van de Bitcoin taart. Op het gebied mining én de Bitcoin balans.

In een recente podcast is Peter McCormack het gesprek aangegaan met Francis Suarez. McCormack en de burgemeester van Miami spraken over het energielandschap van de stad. 

Suarez steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Hij maakt duidelijk dat hij er veel voor voelt om Bitcoin miners naar Miami te halen. De burgemeester zegt:

“In dit land hebben we een grote kans op het verkrijgen van een groter marktaandeel in Bitcoin mining. Daar ben ik een voorstander van. Veel mensen begrijpen niet dat de milieukwestie totale onzin is.”

Verbruik hoger dan productie

De burgemeester van Miami zegt ook dat mining een aantal problemen kan oplossen. Zoals de elektriciteit overschotten en verspilling in delen van Amerika .

Suarez beweert tevens dat de elektriciteitsvoorziening in Miami overwegend nucleair is. Zeker in termen van energiebronnen.

Toch verbruikt Florida zeven keer meer energie dan dat het produceert. Na Texas is de Sunshine State slechts tweede op de lijst van elektriciteitsproductie.

Nucleaire renaissance

De term nucleaire renaissance is populair. Zeker wanneer het aankomt op schonere manieren voor het delven van Bitcoin. Ook Suarez was een voorstander van dit woord. 

Daarbij geeft de burgemeester van Miami wel toe dat nucleair afval een kwestie is om goed over na te denken. Francis Suarez zegt:

“Het kan heel veilig gebeuren. Tenminste wanneer je echt investeert en kernenergiebedrijven de kans geeft om state-of-the-art te blijven.”

Suarez voegt daaraan toe dat Bitcoin mining voor werkgelegenheid kan zorgen op het Amerikaanse platteland. Hij legt uit:

“Bitcoin helpt de elite of de mensen in de stedelijke gebieden. Dit levert banen op. Ik noem het een technologische industriële revolutie. De V.S. kan welvaart creëren. In de stad én op het platteland.”

Kazachstan

De burgemeester van Miami is misschien optimistisch. Een land dat al eerder Bitcoin miners toeliet begint de klappen echter te voelen. 

Afgelopen november gaf de president van Kazachstan toe dat het land te kampen had met elektriciteitstekorten. Er zou een beslissing moeten worden genomen over een kerncentrale.

Volgens lokale nieuwsberichten was de president minder enthousiast over het exploreren van kernenergie dan zijn Amerikaanse tegenhanger.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.