Aandelen

  Burgemeester van Miami is positief over Bitcoin mining in Florida

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  In augustus 2021 had de Verenigde Staten het grootste aandeel van de Bitcoin hashrate in handen. Diverse Amerikaanse staten vechten nu om nog een groter deel van de taart. 

  Milieukwestie is onzin?

  Verschillende Amerikaanse staten zijn de strijd met elkaar aangegaan. Zij wedijveren om een nog groter deel van de Bitcoin taart. Op het gebied mining én de Bitcoin balans.

  In een recente podcast is Peter McCormack het gesprek aangegaan met Francis Suarez. McCormack en de burgemeester van Miami spraken over het energielandschap van de stad. 

  Suarez steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Hij maakt duidelijk dat hij er veel voor voelt om Bitcoin miners naar Miami te halen. De burgemeester zegt:

  “In dit land hebben we een grote kans op het verkrijgen van een groter marktaandeel in Bitcoin mining. Daar ben ik een voorstander van. Veel mensen begrijpen niet dat de milieukwestie totale onzin is.”

  Verbruik hoger dan productie

  De burgemeester van Miami zegt ook dat mining een aantal problemen kan oplossen. Zoals de elektriciteit overschotten en verspilling in delen van Amerika .

  Suarez beweert tevens dat de elektriciteitsvoorziening in Miami overwegend nucleair is. Zeker in termen van energiebronnen.

  Toch verbruikt Florida zeven keer meer energie dan dat het produceert. Na Texas is de Sunshine State slechts tweede op de lijst van elektriciteitsproductie.

  Nucleaire renaissance

  De term nucleaire renaissance is populair. Zeker wanneer het aankomt op schonere manieren voor het delven van Bitcoin. Ook Suarez was een voorstander van dit woord. 

  Daarbij geeft de burgemeester van Miami wel toe dat nucleair afval een kwestie is om goed over na te denken. Francis Suarez zegt:

  “Het kan heel veilig gebeuren. Tenminste wanneer je echt investeert en kernenergiebedrijven de kans geeft om state-of-the-art te blijven.”

  Suarez voegt daaraan toe dat Bitcoin mining voor werkgelegenheid kan zorgen op het Amerikaanse platteland. Hij legt uit:

  “Bitcoin helpt de elite of de mensen in de stedelijke gebieden. Dit levert banen op. Ik noem het een technologische industriële revolutie. De V.S. kan welvaart creëren. In de stad én op het platteland.”

  Kazachstan

  De burgemeester van Miami is misschien optimistisch. Een land dat al eerder Bitcoin miners toeliet begint de klappen echter te voelen. 

  Afgelopen november gaf de president van Kazachstan toe dat het land te kampen had met elektriciteitstekorten. Er zou een beslissing moeten worden genomen over een kerncentrale.

  Volgens lokale nieuwsberichten was de president minder enthousiast over het exploreren van kernenergie dan zijn Amerikaanse tegenhanger.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.