Crypto nieuws

Bybit zet zijn NFT platform live en sluit zich aan bij het feest

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De NFT sector komt op als een rijzende ster. Iedereen wil een graantje meepikken van het feestje dat de niet fungibele tokens vieren. 

Booming NFT

De NFT sector is booming op dit moment. Ondanks dat ze nog ver weg zijn van de hoogtijdagen in augustus 2021. Toen werd er per dag ruim $ 1,7 miljard verhandeld.

De sector overschrijdt de 500 miljoen dollar in dagelijkse verkopen. Dat is voor het eerst sinds november 2021. Sindsdien kennen de winsten een stijgende lijn.

Bybit sluit zich aan bij het feestje

Ook cryptocurrency bedrijven willen hiervan profiteren. Ze doen hun best om deel uit te maken van deze hype. Bybit is dan ook de nieuwste gangmaker. Recent kondigt Bybit aan dat het platform live staat.

Het platform wil gebruikers toegang geven tot NFT, GameFi en Metaverse. Bybit wil digitale kunstenaars en verzamelaars met elkaar in contact te brengen. Dat laat het platform in een verklaring weten.

Toegankelijkheid

Volgens de CEO van Bybit bestaan er veel misvattingen over NFT investeringen. Ben Zhou wil de toegankelijkheid van de digitale eigendom industrie vergroten. Hij voegt eraan toe:

“We zijn blij om een hoogwaardig NFT platform te kunnen bieden aan Bybit gebruikers. Op deze manier kunnen ze deel uitmaken van een nieuwe marktplaats en de metaverse.”

Anders dan anders

Het Bybit NFT platform functioneert bewust anders dan bestaande NFT marktplaatsen. Mensen die het platform gebruiken hoeven geen externe portemonnees aan te sluiten.

Digitale verzamelobjecten kunnen direct vanaf hun account worden verhandeld. Maar er is meer wat het platform van Bybit een “vreemde” eend op het feestje maakt.

Geen transactiekosten?

Op dit moment brengt het platform geen transactiekosten in rekening aan de kopers. Ook biedt de NFT marktplaats ter ere van de lancering populaire collecties aan. Zoals Monster Galaxy, ONBD en Realy. 

Ook is de beschikbaarheid van mystery boxes binnenkort op het platform te zien. Daarnaast zullen bekende en opkomende artiesten hun exclusieve NFT op Bybit lanceren.

Niet de eerste

Bybit is niet de eerste gecentraliseerde exchange die deze ruimte betreedt. Het toonaangevende Binance en Coinbase hebben al een voet tussen de deur. Coinbase werkt sinds kort samen met Mastercard.

Dit moet de handel in  NFT nog eenvoudiger maken. De inspiratie is ongetwijfeld voortgekomen uit het succes van OpenSea en LooksRare. OpenSea heeft zijn dominantie inmiddels gevestigd.

LooksRare stoot OpenSea toch van de troon. Het overschrijdt de miljoen omzet binnen 3 dagen na de lancering. In de afgelopen 24 uur voert LooksRare voor ,12 miljoen aan handel uit.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.