Crypto nieuws

Canadese OSC zegt dat Binance geen goedkeuring mag claimen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De slechte dagen van Binance zijn nog niet voorbij. Canadese toezichthouders vinden dat Binance haar gebruikers misleidt met valse informatie.

Registratie claim

Binance heeft gezegd dat haar gebruikers in Ontario hun rekeningen niet hoeven te sluiten. Het bedrijf zegt dat het in Canada geregistreerd is voor de handel in cryptocurrencies.

De Ontario Securities Commission heeft inmiddels een verklaring uitgebracht over deze kwestie. De commissie vindt de stelling van Binance onaanvaardbaar.

OSC niet op de hoogte

Het bedrijf vertelt zijn gebruikers dat de beurs zijn activiteiten in het land mag voortzetten. Dat terwijl het niet de juiste vergunning heeft gekregen om dit te doen.

De commissie merkt op:

“Binance heeft een mededeling aan zijn gebruikers gedaan. Zonder dat de OSC hiervan op de hoogte is gesteld.”

Eerste stappen gezet?

Binance verklaard dat het met de registratie zijn eerste stappen zet op het regelgevende pad. Daarover heeft het bedrijf zijn gebruikers al eerder ingelicht.

De crypto exchange zegt ook dat het toestemming heeft om zijn activiteiten voort te zetten. Binance stelt dat gebruikers niet langer verplicht zijn om hun rekeningen te sluiten.

Tegenstrijdige verklaringen

De OSC verklaart dat Binance heeft gezegd dat het alle transacties op zijn platformen na 31 december zou stopzetten. De aankondiging bevat echter tegenstrijdige beweringen.

De OSC zegt:

“Geen enkele entiteit in de Binance groep van bedrijven heeft enige vorm van effectenregistratie in Ontario.”

Ontario is voor Binance in juni een beperkt rechtsgebied geworden. Gebruikers zijn gevraagd om alle actieve rekeningen te sluiten tegen het einde van dit jaar.

Op dit moment hebben zes exchanges goedkeuring gekregen van de Canadese toezichthouder. De vergunningsplicht geldt vanaf maart 2021.

Onder de radar

De Canadese waakhond is grondig geweest in het uitvoeren van deze regels. Dit omdat in het verleden ook andere beurzen onder haar radar zijn gekomen.

De OSC beschuldigt Binance van het overtreden van de registratie- en prospectus voorschriften van Ontario. Ook worden er zonder vergunning effecten aangeboden.

Gedeeltelijke acceptatie

Canada heeft cryptocurrencies enigszins geaccepteerd. Het heeft verschillende ETF’s voor digitale activa die op de beurs worden verhandeld.

Dit heeft de centrale bank er niet van weerhouden haar bedenkingen te uiten. Gouverneur Tiff Macklem zegt dat hij Bitcoin of andere crypto niet als een echte valuta beschouwt.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.