Crypto nieuws

Canadese OSC zegt dat Binance geen goedkeuring mag claimen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De slechte dagen van Binance zijn nog niet voorbij. Canadese toezichthouders vinden dat Binance haar gebruikers misleidt met valse informatie.

Registratie claim

Binance heeft gezegd dat haar gebruikers in Ontario hun rekeningen niet hoeven te sluiten. Het bedrijf zegt dat het in Canada geregistreerd is voor de handel in cryptocurrencies.

De Ontario Securities Commission heeft inmiddels een verklaring uitgebracht over deze kwestie. De commissie vindt de stelling van Binance onaanvaardbaar.

OSC niet op de hoogte

Het bedrijf vertelt zijn gebruikers dat de beurs zijn activiteiten in het land mag voortzetten. Dat terwijl het niet de juiste vergunning heeft gekregen om dit te doen.

De commissie merkt op:

“Binance heeft een mededeling aan zijn gebruikers gedaan. Zonder dat de OSC hiervan op de hoogte is gesteld.”

Eerste stappen gezet?

Binance verklaard dat het met de registratie zijn eerste stappen zet op het regelgevende pad. Daarover heeft het bedrijf zijn gebruikers al eerder ingelicht.

De crypto exchange zegt ook dat het toestemming heeft om zijn activiteiten voort te zetten. Binance stelt dat gebruikers niet langer verplicht zijn om hun rekeningen te sluiten.

Tegenstrijdige verklaringen

De OSC verklaart dat Binance heeft gezegd dat het alle transacties op zijn platformen na 31 december zou stopzetten. De aankondiging bevat echter tegenstrijdige beweringen.

De OSC zegt:

“Geen enkele entiteit in de Binance groep van bedrijven heeft enige vorm van effectenregistratie in Ontario.”

Ontario is voor Binance in juni een beperkt rechtsgebied geworden. Gebruikers zijn gevraagd om alle actieve rekeningen te sluiten tegen het einde van dit jaar.

Op dit moment hebben zes exchanges goedkeuring gekregen van de Canadese toezichthouder. De vergunningsplicht geldt vanaf maart 2021.

Onder de radar

De Canadese waakhond is grondig geweest in het uitvoeren van deze regels. Dit omdat in het verleden ook andere beurzen onder haar radar zijn gekomen.

De OSC beschuldigt Binance van het overtreden van de registratie- en prospectus voorschriften van Ontario. Ook worden er zonder vergunning effecten aangeboden.

Gedeeltelijke acceptatie

Canada heeft cryptocurrencies enigszins geaccepteerd. Het heeft verschillende ETF’s voor digitale activa die op de beurs worden verhandeld.

Dit heeft de centrale bank er niet van weerhouden haar bedenkingen te uiten. Gouverneur Tiff Macklem zegt dat hij Bitcoin of andere crypto niet als een echte valuta beschouwt.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.