Crypto nieuws

Cardano scoort 400 nieuwe projecten en 100K wallets in 1 maand

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De activiteit op de Cardano blockchain begint op te warmen. In 1 maand zijn er 400 nieuwe projecten in de maak. Ook worden er 100.000 nieuwe wallets aangemaakt.

3.268 wallets en 900 projecten

Het aantal Cardano wallets is sinds 22 maart met 100.000 toegenomen. Op dit moment heeft de blockchain een totaal van 3.268 miljoen wallets.

Volgens de makers van Cardano zijn er nu bijna 900 projecten in ontwikkeling op het netwerk. Dat maakt Input Output recent bekend via Twitter. 

Het aantal groeit met circa 400 wallets vanaf 11 maart. De groei wordt geconstateerd na de uitspraak van Tim Harrison. De vice president van Input Output zei in een Tweet dat het totaal op ongeveer 500 stond.

Positieve ontwikkelingen

Cardano is een publieke en gedecentraliseerde blockchain. Deze wordt in 2017 opgericht door Charles Hoskinson. De medeoprichter van Ethereum verlaat het team als er geschillen ontstaan over de toekomst. 

Input Output benadrukt 6 projecten. Ze wijzen op de positieve ontwikkelingen op het Cardano netwerk in de afgelopen 10 dagen. De projecten variëren van token swaps tot DeFi applicaties. 

Deze gingen live op het mainnet, drongen de test netten binnen of lanceerden via open bèta.

AGIX ERC-20 Converter Bride 

Een nieuw project dat veel aandacht krijgt is de AGIX ERC-20 Converter Bride. Deze is ontwikkelt in samenwerking met SingularityNET. De tool gaat deze week live. 

Het stelt gebruikers in staat om over te gaan op Ethereum gebaseerde ERC-20 tokens. Deze kunnen op het Cardano netwerk worden gebruikt. De DeFi sector van het netwerk is een belangrijke begunstigde.

DApps op Cardano beperkt

Het aantal DApps op Cardano lijkt beperkt te zijn. Dit ondanks een toenemend aantal projecten die in ontwikkeling zijn. De DeFi Llama vermeldt slechts 10 verschillende platformen. 

Ze zijn goed voor $224,96 aan een totale gesloten waarde. 4 van deze platformen hebben $0 TVL buiten hun eigen tokens. 

Niet in de top 15

Op het gebied van NFT staat Cardano niet in de top 15 van blockchains. Zeker niet als we kijken naar het verkoopvolume in 24 uur. Theta staat op de 15e plaats met slechts $375 TVL. 

Sinds de lancering van slimme contracten komt het Cardano netwerk langzaam van de grond. Ook is het op dit moment nog niet de beloofde concurrent. Bijvoorbeeld voor Ethereum Solana, Avalanche en Flow.

Vasil Hard Fork upgrade

Oprichter Charles Hoskinson suggereert dat de aankomende Vasil Hard Fork upgrade het tij snel zal laten keren. Dit maakt hij bekend in een video op zijn YouTube kanaal.

Hij verklaart dat de upgrade in juni een enorme prestatieverbetering biedt. Dat is gunstig voor Cardano en zijn smart contract mogelijkheden.

Een sterke groei

Een gebied dat op dit moment sterk groeit is de wallet activiteit op Cardano. Uit gegevens blijkt dat het aantal wallets is toegenomen met 100.000 sinds 22 maart. 

Het totale aantal wallets op Cardano bedraagt nu 3,268 miljoen. Het gemiddelde aantal wallets per dag stijgt van 2.000 naar 8.129.  Het aantal transacties per dag is nauwelijks gedaald. 

Op 22 maart worden er 106.952 transacties uitgevoerd. Nu ligt dat aantal op 106.525. De transacties van meer dan $100.000 stijgen sinds begin 2022 met een factor 50. Dit suggereert een sterke institutionele vraag.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.