Crypto nieuws

Cardano scoort 400 nieuwe projecten en 100K wallets in 1 maand

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De activiteit op de Cardano blockchain begint op te warmen. In 1 maand zijn er 400 nieuwe projecten in de maak. Ook worden er 100.000 nieuwe wallets aangemaakt.

3.268 wallets en 900 projecten

Het aantal Cardano wallets is sinds 22 maart met 100.000 toegenomen. Op dit moment heeft de blockchain een totaal van 3.268 miljoen wallets.

Volgens de makers van Cardano zijn er nu bijna 900 projecten in ontwikkeling op het netwerk. Dat maakt Input Output recent bekend via Twitter. 

Het aantal groeit met circa 400 wallets vanaf 11 maart. De groei wordt geconstateerd na de uitspraak van Tim Harrison. De vice president van Input Output zei in een Tweet dat het totaal op ongeveer 500 stond.

Positieve ontwikkelingen

Cardano is een publieke en gedecentraliseerde blockchain. Deze wordt in 2017 opgericht door Charles Hoskinson. De medeoprichter van Ethereum verlaat het team als er geschillen ontstaan over de toekomst. 

Input Output benadrukt 6 projecten. Ze wijzen op de positieve ontwikkelingen op het Cardano netwerk in de afgelopen 10 dagen. De projecten variëren van token swaps tot DeFi applicaties. 

Deze gingen live op het mainnet, drongen de test netten binnen of lanceerden via open bèta.

AGIX ERC-20 Converter Bride 

Een nieuw project dat veel aandacht krijgt is de AGIX ERC-20 Converter Bride. Deze is ontwikkelt in samenwerking met SingularityNET. De tool gaat deze week live. 

Het stelt gebruikers in staat om over te gaan op Ethereum gebaseerde ERC-20 tokens. Deze kunnen op het Cardano netwerk worden gebruikt. De DeFi sector van het netwerk is een belangrijke begunstigde.

DApps op Cardano beperkt

Het aantal DApps op Cardano lijkt beperkt te zijn. Dit ondanks een toenemend aantal projecten die in ontwikkeling zijn. De DeFi Llama vermeldt slechts 10 verschillende platformen. 

Ze zijn goed voor $224,96 aan een totale gesloten waarde. 4 van deze platformen hebben $0 TVL buiten hun eigen tokens. 

Niet in de top 15

Op het gebied van NFT staat Cardano niet in de top 15 van blockchains. Zeker niet als we kijken naar het verkoopvolume in 24 uur. Theta staat op de 15e plaats met slechts $375 TVL. 

Sinds de lancering van slimme contracten komt het Cardano netwerk langzaam van de grond. Ook is het op dit moment nog niet de beloofde concurrent. Bijvoorbeeld voor Ethereum Solana, Avalanche en Flow.

Vasil Hard Fork upgrade

Oprichter Charles Hoskinson suggereert dat de aankomende Vasil Hard Fork upgrade het tij snel zal laten keren. Dit maakt hij bekend in een video op zijn YouTube kanaal.

Hij verklaart dat de upgrade in juni een enorme prestatieverbetering biedt. Dat is gunstig voor Cardano en zijn smart contract mogelijkheden.

Een sterke groei

Een gebied dat op dit moment sterk groeit is de wallet activiteit op Cardano. Uit gegevens blijkt dat het aantal wallets is toegenomen met 100.000 sinds 22 maart. 

Het totale aantal wallets op Cardano bedraagt nu 3,268 miljoen. Het gemiddelde aantal wallets per dag stijgt van 2.000 naar 8.129.  Het aantal transacties per dag is nauwelijks gedaald. 

Op 22 maart worden er 106.952 transacties uitgevoerd. Nu ligt dat aantal op 106.525. De transacties van meer dan $100.000 stijgen sinds begin 2022 met een factor 50. Dit suggereert een sterke institutionele vraag.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.