Crypto nieuws

Caribische villa’s die Bitcoin gebruiken voor financiële vrijheid

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

Het Caribisch gebied is een regio die de wereldwijde ongelijkheid in toegang tot het internationale financiële stelsel benadrukt.

Het is een plek vol unieke natuurlijk hulpbronnen, hardwerkende mensen en bestemmingen bezocht door toeristen over de hele wereld. Maar de economieën zijn grondig en verwoestend ‘’gede-riskeerd’’ door grote wereldwijde banken. Dit is een proces waarbij deze banken beperkingen hebben opgelegd aan Caribische bedrijven vanwege anti-witwasprakijken (AML) of andere regelgevende problemen. Dit maakt het voor Caribische bedrijven buitengewoon moeilijk om deel te nemen aan het oude financiële systeem, met name voor het maken van grensoverschrijdende fondsoverdrachten.

‘’Banken die zich terugtrekken uit de regio zijn onder andere de Bank of America, Scotiabank, Royal Bank of Canada en CIBC’’, melde het Center for Strategic & International Studies over de de-risking van het Caribische gebied na de financiële crisis van 2008. ‘’Banken uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk beperkten ook hun [overeenkomstige bankrelaties] met Caribische rechtsgebieden.’’

Natuurlijk kan de Bitcoin een reddingslijn bieden voor individuen of bedrijven die zich afgesneden bevinden van financiële instellingen. De Bitcoin wordt ondersteund door individuele knooppunten die zijn software uitvoeren en transacties die worden goedgekeurd en geverifieerd door een netwerk van internationale miners die voornamelijk worden gemotiveerd door vergoedingen en niet verplicht zijn om zich aan een reeks voorschriften te houden.

Het geeft degenen in het Caribische gebied de kans om te profiteren van de waarde die ze de rest van de wereld bieden zonder de beperkende problemen die internationale banken opleggen. Dit is een kans die duidelijk wordt aangetoond door Storm Gonsalves, die opgroeide in Saint Vincent en nu de Bitcoin-forward vakantieontwikkeling One Bequia bouwt.

Maar waarom koos de bouwer van One Bequia voor de Bitcoin? “Afgezien van al zijn praktische voordelen van overdrachtsgemak, traceerbaarheid en de niet-inflatoire aspecten ervan is het feit dat onze acceptatie van de Bitcoin en zijn technologie ons op zijn zachtst gezegd in de voorhoede van een wereldwijde innovatie plaatst, op zijn zachtst gezegd opwindend,” zei Gonsalves. “Het is een game changer.”

Hoe een overstap naar de Bitcoin Caribische inwoners zal helpen

Gonsalves hoopt dat One Bequia uiteindelijk een thuis wordt voor de huidige en toekomstige pioniers van de Bitcoin-beweging en de wereld laat zien wat mogelijk is via een Bitcoin-standaard. Maar hij hoopt ook dat het inwoners van het Caribische gebied zal helpen hun geest open te stellen voor de kracht van blockchaintechnologie en financiële instrumenten die de beperkingen omzeilen die hen in de tussentijd worden opgelegd.

‘’Leven in kleine eilandeconomieën maakt je zeer vatbaar voor natuurrampen en wereldwijde economische schokken,’’ zei hij. ‘’Ten minste een deel van het inkomen moet in één van deze valuta’s worden gehouden, omdat we op zijn minst reserves nodig hebben om ons door turbulente tijden in de toekomst te leiden. Bovendien zijn eilandbewoners zeer mobiele mensen met een grote diaspora. Ik denk dat cryptocurrencies en door blockchain gesteunde financiële diensten het veel gemakkelijker kunnen maken om geld terug naar huis te sturen naar vrienden en familie.’’

Naast de hedge die de Bitcoin kan bieden aan Caribische mensen, ziet Gonsalves duidelijke voordelen in zijn vermogen om privacy te behouden. “Ik ben een groot voorstander van privacy en elke privacy die we verliezen moet worden gecompenseerd met een aanzienlijke verbetering in tijd, service, veiligheid en het gemak van zakendoen,” zei hij. “De situatie waarin we ons nu bevinden is precies het tegenovergestelde.” Uiteindelijk is hij op zoek naar een systeem dat Caribische inwoners dezelfde kans zou geven om internationaal te handelen als degenen die de voorkeur hebben van grote wereldwijde banken.

‘’Ik denk dat KYC- en AML-regels uiterst belangrijk zijn, maar ze mogen niet belemmeren dat toch al fragiele economieën zoals kleine eilandtoerisme/landbouweconomieën die vatbaar zijn voor natuurrampen en wereldwijde economische schokken,” legt Gonsalves uit. “We hebben gewoon een gelijk speelveld nodig. Het versturen van een draad zou in het Caribisch gebied hetzelfde moeten zijn als in ontwikkelde landen.”

Gonsalves ziet potentieel in blockchain-technologie in het algemeen, altcoins en zelfs de “DCash” digitale valuta van de centrale bank die onlangs is gelanceerd door de Eastern Caribbean Central Bank. Hij ziet potentieel in alles wat een alternatief biedt voor de instelling die de regio hebben gede-riskeerd. One Bequia zal binnenkort een plek zijn waar rijke vakantiegangers verblijven die financiële vrijheid genieten die veel verder gaat dan die van de typische Caribische inwoner. Maar het doel van Gonsalves is om er een plek van te maken waar het potentieel voor de Bitcoin om deze bewoners te helpen wordt gerealiseerd.

“Ik zie One Bequia als meer dan alleen een vastgoedontwikkeling”, zegt hij. “Ik zie het als een ontmoeting van geesten. Deze ontwikkeling zal enkele van de grootste denkers en doeners ter wereld in de buurt brengen. Hopelijk kan het succes van dit project de wereld het potentieel van Bitcoin laten zien.”

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.