Crypto nieuws

    Cash App en Chivo verhogen volume van Lightning Network met 400%

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Het Lightning Network wint aan populariteit. De layer-2 oplossing van Bitcoin voor het snel en efficiënt overmaken van digitale actie ziet zijn transactievolume toenemen met 400%. 

    Van Miami naar Polen

    De populariteit van het Lightning Network wordt onderstreept door het verhaal van Alena Vorobiova. De vluchtelinge uit Oekraïne verblijft op dit moment in Polen. 

    Ze gebruikt het netwerk van Lightning om Bitcoin over te maken vanuit Miami. De digitale valuta wordt vervolgens uit de geldautomaat gehaald in de gelijkwaardige Poolse valuta. 

    3 minuten transactie

    De transactie van Vorobiova neemt niet meer dan 3 minuten in beslag. Dit is het praktijkvoorbeeld van een transactie met lage kosten en een hoge snelheid.

    Daardoor groeit het transactievolume van de layer-2 oplossing voor Bitcoin in één jaar met 410%. Een recent rapport van Arcane Research geeft meer inzicht in de groei. 

    Omvang Lightning onderschat

    Het rapport laat zien dat het aantal betalingen op het Lightning Network het afgelopen jaar is verdubbeld. Dat terwijl de totale waarde van die betalingen verviervoudigd is.

    In het rapport staat ook een waarschuwing. Deze gaat over de veel geciteerde publieke statistieken. Deze worden gebruikt om de adoptie van het Lightning Network te meten.

    In veel gevallen zijn ze TVL of total value locked. De omvang van het netwerk wordt onderschat. Mede omdat ze private kanalen en onzichtbare nodes niet meetellen. 

    Chivo en Cash App

    De cijfers weerspiegelen niet het werkelijke gebruik van het Lightning Network. Expliciet kijken naar het transactievolume geeft een duidelijker beeld van de adoptie.

    De stijging in de betalingen is gedeeltelijk ook te verklaren door een andere gebeurtenis. De toename komt ook omdat veel gebruikers recent toegang krijgen tot het Lightning Network. 

    Dit gebeurt via applicaties. Zoals de Chivo Wallet van El Salvador en de betaalapplicatie Cash App van de Verenigde Staten.

    80 miljoen gebruikers

    In augustus van 2021 hebben ruwweg 100.000 gebruikers toegang tot Lightning betalingen. In maart van dit jaar hebben meer dan 80 miljoen mensen toegang tot het netwerk.

    Dit toont aan dat er een grote potentiële gebruikersbasis is. Ongeveer 50% van de transactiewaarde is afkomstig van P2P of directe transacties tussen individuen.

    Bijna een 3e van de waarde is afkomstig van geldopnames en stortingen. Dat terwijl de resterende 20% afkomstig is van aankopen via een verkoper.

    Bitcoin en Lightning

    Bitcoin is oorspronkelijk ontwikkelt als een elektronisch geldsysteem. Toch geeft de traagheid van de Bitcoin netwerken bij transacties aanleiding tot layer-2 oplossingen. 

    Het Lightning Network wordt in maart van 2018 gelanceerd. Het is bedoeld om snellere en goedkopere Bitcoin transacties mogelijk te maken.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.