Crypto nieuws

Cash App en Chivo verhogen volume van Lightning Network met 400%

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Het Lightning Network wint aan populariteit. De layer-2 oplossing van Bitcoin voor het snel en efficiënt overmaken van digitale actie ziet zijn transactievolume toenemen met 400%. 

Van Miami naar Polen

De populariteit van het Lightning Network wordt onderstreept door het verhaal van Alena Vorobiova. De vluchtelinge uit Oekraïne verblijft op dit moment in Polen. 

Ze gebruikt het netwerk van Lightning om Bitcoin over te maken vanuit Miami. De digitale valuta wordt vervolgens uit de geldautomaat gehaald in de gelijkwaardige Poolse valuta. 

3 minuten transactie

De transactie van Vorobiova neemt niet meer dan 3 minuten in beslag. Dit is het praktijkvoorbeeld van een transactie met lage kosten en een hoge snelheid.

Daardoor groeit het transactievolume van de layer-2 oplossing voor Bitcoin in één jaar met 410%. Een recent rapport van Arcane Research geeft meer inzicht in de groei. 

Omvang Lightning onderschat

Het rapport laat zien dat het aantal betalingen op het Lightning Network het afgelopen jaar is verdubbeld. Dat terwijl de totale waarde van die betalingen verviervoudigd is.

In het rapport staat ook een waarschuwing. Deze gaat over de veel geciteerde publieke statistieken. Deze worden gebruikt om de adoptie van het Lightning Network te meten.

In veel gevallen zijn ze TVL of total value locked. De omvang van het netwerk wordt onderschat. Mede omdat ze private kanalen en onzichtbare nodes niet meetellen. 

Chivo en Cash App

De cijfers weerspiegelen niet het werkelijke gebruik van het Lightning Network. Expliciet kijken naar het transactievolume geeft een duidelijker beeld van de adoptie.

De stijging in de betalingen is gedeeltelijk ook te verklaren door een andere gebeurtenis. De toename komt ook omdat veel gebruikers recent toegang krijgen tot het Lightning Network. 

Dit gebeurt via applicaties. Zoals de Chivo Wallet van El Salvador en de betaalapplicatie Cash App van de Verenigde Staten.

80 miljoen gebruikers

In augustus van 2021 hebben ruwweg 100.000 gebruikers toegang tot Lightning betalingen. In maart van dit jaar hebben meer dan 80 miljoen mensen toegang tot het netwerk.

Dit toont aan dat er een grote potentiële gebruikersbasis is. Ongeveer 50% van de transactiewaarde is afkomstig van P2P of directe transacties tussen individuen.

Bijna een 3e van de waarde is afkomstig van geldopnames en stortingen. Dat terwijl de resterende 20% afkomstig is van aankopen via een verkoper.

Bitcoin en Lightning

Bitcoin is oorspronkelijk ontwikkelt als een elektronisch geldsysteem. Toch geeft de traagheid van de Bitcoin netwerken bij transacties aanleiding tot layer-2 oplossingen. 

Het Lightning Network wordt in maart van 2018 gelanceerd. Het is bedoeld om snellere en goedkopere Bitcoin transacties mogelijk te maken.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.