Crypto nieuws

  Catastrofale crash brengt Terra Luna in neerwaartse spiraal

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Terra USD en zijn munt LUNA maken een ware duikvlucht. Zowel de prijs als de marktkapitalisatie dalen catastrofaal met de start van de uitverkoop in het ecosysteem. 

  Neerwaartse spiraal

  Terra USD is de op twee na grootste stablecoin volgens de marktkapitalisatie. Ze bevinden zich in een neerwaartse spiraal en is losgekoppeld van de dollar. De prijs zakt naar een dieptepunt van $0,67. 

  Daarmee daalt ook de marktkapitalisatie. Samen met die van Terra (LUNA) is dat het grootste deel van de waarde die UST ondersteunt. De marktkapitalisatie van UST overtreft die van LUNA ruimschoots.

  Extreme kritiek

  Het een en ander zet de crypto gemeenschap aan tot extreme kritiek. Op dinsdag bedraagt de prijs van UST $ 0,78. Het heeft een market cap van $ 14,1 miljard. LUNA stort in tot $ 35,07. 

  Dit veroorzaakt massale liquidaties van leveraged posities. Daardoor daalt de market cap tot $12,3 miljard. Als de market cap van LUNA lager is dan UST heeft dat gevolgen. 

  Mogelijk zitten er niet genoeg fondsen in het Terra project. Dit is nodig om de waarde van de stablecoin te ondersteunen en zijn pin te behouden.

  Luna Foundation "Guard"

  De Luna Foundation Guard moet ervoor zorgen dat UST zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar behoudt. Ze zijn bezig om de schade en verdere verliezen te beperken. 

  Daartoe brengen zij de stablecoin terug naar $1,00. De strategie om Bitcoin te verwerven om UST van onderpand te voorzien heeft tot nu toe geen positieve impact. 

  UST dump

  Een whale begint zaterdag met het dumpen van UST ter waarde van $285 miljoen. Daardoor zakt de stablecoin naar $0,98. LUNA zakt naar een dieptepunt van $61.

  De LUNA prijs en de UST koppeling zelf lijken onstabiel. Daartoe zet de LFG maandag $1,5 miljard aan Bitcoin in. Dit als middel om liquiditeit toe te voegen aan het ecosysteem.

  De LFG leent munten uit aan handelsbedrijven. Daarmee willen ze de UST peg beschermen en 750 miljoen UST tokens om BTC accumuleren.

  Geen paniek zegt Kwon

  De LFG bezat ongeveer 167.081 BTC. Deze hebben een waarde van circa $3,5 miljard als het vrijdag aankondigt dat het nog eens 37.863 BTC heeft verworven.

  Do Kwon lijkt dinsdag nog onverstoord door de markteffecten. Via een bericht op Twitter laat de Terra oprichter het volgende weten: 

  "Meer kapitaal inzetten, geen paniek jongens." 

  Kort daarna verplaatst de LFG 42.500 munten naar verschillende bestemmingen. Waaronder de OKX crypto exchange. Sindsdien is er niets meer van Kwon vernomen.

  Decentralisatie voorstanders woedend

  Het idee dat BTC een levensvatbare back-up is voor een dollar pegged stablecoin wordt tot het uiterste getest. Van donderdag tot dinsdag daalt de BTC prijs met 25% naar  $30.26.

  Het constante gesleutel van de LFG aan UST werkt de woede op van decentralisatie voorstanders. Zoals ook bij Flashbots.net. In een tweet wordt het volgende medegedeeld:

  "Ik wil niet wil dat mensen UST weer gedecentraliseerd gaan noemen."

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.