Crypto nieuws

  Cboe sluit overeenkomst met Coinbase om spot Bitcoin ETF

  Femke Wassink

  2023-07-12

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De race om de eerste spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten blijft doorgaan. Cboe heeft vijf aanvragen aangepast om aan te geven dat er een "overeenkomst op basis van voorwaarden" is bereikt met Coinbase voor surveillance-overeenkomsten.

  5 aangepaste aanvragen

  Dinsdag diende Cboe wijzigingen in voor vijf voorgestelde spot Bitcoin ETF's. De wijzigingen werden aangebracht voor de aanvragen van de Wise Origin Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust, Invesco Galaxy Bitcoin ETF en ARK 21Shares Bitcoin ETF. Eerdere aanvragen gaven aan dat de exchange verwachtte deze overeenkomst te sluiten.

  Spot BTC SSA

  "Op 21 juni 2023 kwam de exchange tot een overeenkomst op basis van voorwaarden met Coinbase, een exploitant van een in de Verenigde Staten gevestigd spot trading platform voor Bitcoin dat een substantieel deel van de in de VS gevestigde en in USD genoteerde Bitcoin handel vertegenwoordigt, om een surveillance-overeenkomst of Spot BTC SSA aan te gaan en voerde een daarmee samenhangend term sheet uit." Dat laat de exchange weten in een van de amendementen.

  Race om eerste spot Bitcoin ETF gaat verder

  Spot Bitcoin ETF's zijn fondsen die rechtstreeks in Bitcoin beleggen. De prijs wordt beïnvloed door de spotprijs van Bitcoin op de markt. Surveillance-overeenkomsten zijn afspraken tussen exchanges en bedrijven om handelsinformatie te delen.

  Mede om verdacht gedrag of mogelijke marktmanipulatie op te sporen.De race om de eerste spot Bitcoin ETF gaat door. Dat terwijl steeds meer bedrijven, waaronder grote namen als BlackRock en Fidelity, Coinbase hebben opgenomen als partner voor surveillance-sharing.

  De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft nog geen spot Bitcoin ETF goedgekeurd. Voorstellen kunnen tegengewerkt worden omdat de SEC herhaaldelijk zorgen over fraude en manipulatie heeft geuit bij het beoordelen van vorige aanvragen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.