Crypto nieuws

Cboe sluit overeenkomst met Coinbase om spot Bitcoin ETF

Femke Wassink

2023-07-12

Leestijd: 2 minuten

*

De race om de eerste spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten blijft doorgaan. Cboe heeft vijf aanvragen aangepast om aan te geven dat er een "overeenkomst op basis van voorwaarden" is bereikt met Coinbase voor surveillance-overeenkomsten.

5 aangepaste aanvragen

Dinsdag diende Cboe wijzigingen in voor vijf voorgestelde spot Bitcoin ETF's. De wijzigingen werden aangebracht voor de aanvragen van de Wise Origin Bitcoin Trust, WisdomTree Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust, Invesco Galaxy Bitcoin ETF en ARK 21Shares Bitcoin ETF. Eerdere aanvragen gaven aan dat de exchange verwachtte deze overeenkomst te sluiten.

Spot BTC SSA

"Op 21 juni 2023 kwam de exchange tot een overeenkomst op basis van voorwaarden met Coinbase, een exploitant van een in de Verenigde Staten gevestigd spot trading platform voor Bitcoin dat een substantieel deel van de in de VS gevestigde en in USD genoteerde Bitcoin handel vertegenwoordigt, om een surveillance-overeenkomst of Spot BTC SSA aan te gaan en voerde een daarmee samenhangend term sheet uit." Dat laat de exchange weten in een van de amendementen.

Race om eerste spot Bitcoin ETF gaat verder

Spot Bitcoin ETF's zijn fondsen die rechtstreeks in Bitcoin beleggen. De prijs wordt beïnvloed door de spotprijs van Bitcoin op de markt. Surveillance-overeenkomsten zijn afspraken tussen exchanges en bedrijven om handelsinformatie te delen.

Mede om verdacht gedrag of mogelijke marktmanipulatie op te sporen.De race om de eerste spot Bitcoin ETF gaat door. Dat terwijl steeds meer bedrijven, waaronder grote namen als BlackRock en Fidelity, Coinbase hebben opgenomen als partner voor surveillance-sharing.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft nog geen spot Bitcoin ETF goedgekeurd. Voorstellen kunnen tegengewerkt worden omdat de SEC herhaaldelijk zorgen over fraude en manipulatie heeft geuit bij het beoordelen van vorige aanvragen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.