Crypto nieuws

Celo Foundation wil Uniswap V3 inzetten op haar eigen blockchain

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Celo Foundation wil milieuvriendelijke use cases stimuleren en haar schatkist opnieuw in evenwicht brengen. Dat doet de foundation met groene tokens én de hulp van Uniswap.

Groen protocol

Recent introduceert Blockchain een nieuw gemeenschap voorstel binnen het Uniswap forum. Zij willen het groene protocol implementeren op de Celo blockchain.

Dit betreft een mobile first en koolstof-vrij netwerk. Het netwerk is compatibel met Ethereum en Virtual Machine. Het nieuwe voorstel is gemaakt door Blockchain in Michigan.

MetaTask applicatie

Ook de Celo Foundation en het Celo Climate Collective verlenen hun medewerking. Als het voorstel wordt aangenomen wordt Uniswap mobiel toegankelijk voor 6 zes miljard gebruikers.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de MetaTask applicatie. Deze app maakt het mogelijk om Uniswap of andere exchanges te gebruiken via een in-app browser.

Investering van ruim 10 miljoen dollar

Celo steekt 10 miljoen dollar in Uniswap specifieke gebruiker stimulansen en subsidies. Dat komt neer op miljoen aan financiële stimulansen. Specifiek voor Uniswap.

De focus ligt op de introductie van groene asset liquiditeit pools met door natuurlijk kapitaal gedekte activa. Zoals koolstofkredieten met tokens.

Het fonds wil in de nabije toekomst activa introduceren die gedekt zijn door de natuur. Zoals land en bosgebieden. Deze worden uitgegeven op Celo.

Reserves in balans brengen

De Celo Foundation streeft ernaar om haar reserves opnieuw in evenwicht te brengen. Dat doen ze met zwarte activa en het gedecentraliseerde mechanisme van Uniswap.

Op dit moment is de stichting voor voor het hervinden van de balans afhankelijk van gecentraliseerde beurzen. Maar deze beurzen ondersteunen geen groene activa. Dat maakt Uniswap nog prominenter.

 Natuurlijk kapitaal valuta

De stichting werkt aan het bevorderen van het gebruik van valuta die gebaseerd is op natuurlijk kapitaal. Celo hoopt dat de samenwerking met Uniswap hen helpt deze doelen te bereiken.

De stemming over het voorstel loopt tot aanstaande zondag. Een eerste momentopname laat zien dat 100% voor het voorstel heeft gestemd. Celo wil meer groene use cases bouwen bovenop Uniswap.

Blockchain met de focus op milieu

Celo is één van de blockchains in ontwikkeling met een focus op milieu-, sociale en overheidsdoelstellingen. Uniswap is een toonaangevend DeFi ecosysteem.

Dagelijks faciliteert het miljarden transacties. Het DeFi protocol helpt mensen ook te doneren aan de Oekraïense regering door het bouwen van een altcoin swap interface.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.