Crypto nieuws

Celo Foundation wil Uniswap V3 inzetten op haar eigen blockchain

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Celo Foundation wil milieuvriendelijke use cases stimuleren en haar schatkist opnieuw in evenwicht brengen. Dat doet de foundation met groene tokens én de hulp van Uniswap.

Groen protocol

Recent introduceert Blockchain een nieuw gemeenschap voorstel binnen het Uniswap forum. Zij willen het groene protocol implementeren op de Celo blockchain.

Dit betreft een mobile first en koolstof-vrij netwerk. Het netwerk is compatibel met Ethereum en Virtual Machine. Het nieuwe voorstel is gemaakt door Blockchain in Michigan.

MetaTask applicatie

Ook de Celo Foundation en het Celo Climate Collective verlenen hun medewerking. Als het voorstel wordt aangenomen wordt Uniswap mobiel toegankelijk voor 6 zes miljard gebruikers.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de MetaTask applicatie. Deze app maakt het mogelijk om Uniswap of andere exchanges te gebruiken via een in-app browser.

Investering van ruim 10 miljoen dollar

Celo steekt 10 miljoen dollar in Uniswap specifieke gebruiker stimulansen en subsidies. Dat komt neer op miljoen aan financiële stimulansen. Specifiek voor Uniswap.

De focus ligt op de introductie van groene asset liquiditeit pools met door natuurlijk kapitaal gedekte activa. Zoals koolstofkredieten met tokens.

Het fonds wil in de nabije toekomst activa introduceren die gedekt zijn door de natuur. Zoals land en bosgebieden. Deze worden uitgegeven op Celo.

Reserves in balans brengen

De Celo Foundation streeft ernaar om haar reserves opnieuw in evenwicht te brengen. Dat doen ze met zwarte activa en het gedecentraliseerde mechanisme van Uniswap.

Op dit moment is de stichting voor voor het hervinden van de balans afhankelijk van gecentraliseerde beurzen. Maar deze beurzen ondersteunen geen groene activa. Dat maakt Uniswap nog prominenter.

 Natuurlijk kapitaal valuta

De stichting werkt aan het bevorderen van het gebruik van valuta die gebaseerd is op natuurlijk kapitaal. Celo hoopt dat de samenwerking met Uniswap hen helpt deze doelen te bereiken.

De stemming over het voorstel loopt tot aanstaande zondag. Een eerste momentopname laat zien dat 100% voor het voorstel heeft gestemd. Celo wil meer groene use cases bouwen bovenop Uniswap.

Blockchain met de focus op milieu

Celo is één van de blockchains in ontwikkeling met een focus op milieu-, sociale en overheidsdoelstellingen. Uniswap is een toonaangevend DeFi ecosysteem.

Dagelijks faciliteert het miljarden transacties. Het DeFi protocol helpt mensen ook te doneren aan de Oekraïense regering door het bouwen van een altcoin swap interface.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.