Crypto nieuws

Celo Foundation wil Uniswap V3 inzetten op haar eigen blockchain

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Celo Foundation wil milieuvriendelijke use cases stimuleren en haar schatkist opnieuw in evenwicht brengen. Dat doet de foundation met groene tokens én de hulp van Uniswap.

Groen protocol

Recent introduceert Blockchain een nieuw gemeenschap voorstel binnen het Uniswap forum. Zij willen het groene protocol implementeren op de Celo blockchain.

Dit betreft een mobile first en koolstof-vrij netwerk. Het netwerk is compatibel met Ethereum en Virtual Machine. Het nieuwe voorstel is gemaakt door Blockchain in Michigan.

MetaTask applicatie

Ook de Celo Foundation en het Celo Climate Collective verlenen hun medewerking. Als het voorstel wordt aangenomen wordt Uniswap mobiel toegankelijk voor 6 zes miljard gebruikers.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de MetaTask applicatie. Deze app maakt het mogelijk om Uniswap of andere exchanges te gebruiken via een in-app browser.

Investering van ruim 10 miljoen dollar

Celo steekt 10 miljoen dollar in Uniswap specifieke gebruiker stimulansen en subsidies. Dat komt neer op miljoen aan financiële stimulansen. Specifiek voor Uniswap.

De focus ligt op de introductie van groene asset liquiditeit pools met door natuurlijk kapitaal gedekte activa. Zoals koolstofkredieten met tokens.

Het fonds wil in de nabije toekomst activa introduceren die gedekt zijn door de natuur. Zoals land en bosgebieden. Deze worden uitgegeven op Celo.

Reserves in balans brengen

De Celo Foundation streeft ernaar om haar reserves opnieuw in evenwicht te brengen. Dat doen ze met zwarte activa en het gedecentraliseerde mechanisme van Uniswap.

Op dit moment is de stichting voor voor het hervinden van de balans afhankelijk van gecentraliseerde beurzen. Maar deze beurzen ondersteunen geen groene activa. Dat maakt Uniswap nog prominenter.

 Natuurlijk kapitaal valuta

De stichting werkt aan het bevorderen van het gebruik van valuta die gebaseerd is op natuurlijk kapitaal. Celo hoopt dat de samenwerking met Uniswap hen helpt deze doelen te bereiken.

De stemming over het voorstel loopt tot aanstaande zondag. Een eerste momentopname laat zien dat 100% voor het voorstel heeft gestemd. Celo wil meer groene use cases bouwen bovenop Uniswap.

Blockchain met de focus op milieu

Celo is één van de blockchains in ontwikkeling met een focus op milieu-, sociale en overheidsdoelstellingen. Uniswap is een toonaangevend DeFi ecosysteem.

Dagelijks faciliteert het miljarden transacties. Het DeFi protocol helpt mensen ook te doneren aan de Oekraïense regering door het bouwen van een altcoin swap interface.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.