Crypto nieuws

Celsius streeft naar goedkeuring om klanten voor eind 2023 terug te kunnen betalen

Femke Wassink

2023-10-03

Leestijd: 2 minuten

*

Celsius heeft onlangs aangekondigd dat het tegen het einde van het jaar wil beginnen met het terugbetalen van zijn klanten. Het nieuws komt nadat het crypto leenplatform enige tijd in zwaar weer heeft gezeten.

Goedkeuring herstructureringsplan

Tijdens een hoorzitting op 2 oktober werd er goedkeuring gevraagd voor het herstructureringsplan van Celsius. Juridisch raadsman Christopher Koenig van het crypto platform Celsius bracht het nieuws naar buiten. De opzet is om een nieuw bedrijf te starten.

Het nieuwe bedrijf krijgt de naam "NewCo." Naar verluidt treedt het naar voren met maar liefst $450 miljoen aan startkapitaal.

"NewCo" begint startkapitaal van $450 miljoen

Een recente indiening van 29 september geeft aan dat Celsius van plan is een deel van zijn schulden terug te betalen. Dat doet het crypto leenbedrijf met een indrukwekkend bedrag van $2,03 miljard in Bitcoin en Ethereum. Er komen ook aandelen van het nieuwe bedrijf bij kijken.

NewCo heeft de steun van een groep bedrijven. Deze zijn gebundeld in een consortium genaamd Fahrenheit LLC. Zij zullen het mijnen en staken voor hun rekening nemen.

Ook tegenstanders

Martin Glenn is de rechter die de zaak leidt. Hij heeft het laatste woord en overweegt nog steeds of hij het herstructureringsplan van Celsius zal goedkeuren. Ook de beveiligingsregelaars moeten hun mening nog delen.

Ondanks een overweldigende meerderheid van stemmen voor het plan, zijn er ook enkele schuldeisers die tegenstand bieden. Naar aanleiding van de mogelijke goedkeuring van het herstructureringsplan, kwam Celsius met een verklaring:

"Bij de bevestiging hoorzitting kwamen de schuldenaars aan met een plan dat de steun heeft van meer dan 95% van de stemmende rekeninghouders, zowel in aantal als in dollarbedrag."

Nieuw leven voor Chapter 11 zaak?

De mogelijke goedkeuring is belangrijk voor de crypto gemeenschap. Als het plan van Celsius wordt goedgekeurd, zou het één van de eerste mislukte crypto platforms van 2022 zijn dat nieuw leven wordt ingeblazen in een Chapter 11 faillissement zaak.

Voor Celsius klanten is dit cruciaal. Zij wachten al sinds juni 2022 op een compensatie. Toen stopte het bedrijf met opnames na de instorting van het Terra Luna ecosysteem.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.