Crypto nieuws

  Celsius streeft naar goedkeuring om klanten voor eind 2023 terug te kunnen betalen

  Femke Wassink

  2023-10-03

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Celsius heeft onlangs aangekondigd dat het tegen het einde van het jaar wil beginnen met het terugbetalen van zijn klanten. Het nieuws komt nadat het crypto leenplatform enige tijd in zwaar weer heeft gezeten.

  Goedkeuring herstructureringsplan

  Tijdens een hoorzitting op 2 oktober werd er goedkeuring gevraagd voor het herstructureringsplan van Celsius. Juridisch raadsman Christopher Koenig van het crypto platform Celsius bracht het nieuws naar buiten. De opzet is om een nieuw bedrijf te starten.

  Het nieuwe bedrijf krijgt de naam "NewCo." Naar verluidt treedt het naar voren met maar liefst $450 miljoen aan startkapitaal.

  "NewCo" begint startkapitaal van $450 miljoen

  Een recente indiening van 29 september geeft aan dat Celsius van plan is een deel van zijn schulden terug te betalen. Dat doet het crypto leenbedrijf met een indrukwekkend bedrag van $2,03 miljard in Bitcoin en Ethereum. Er komen ook aandelen van het nieuwe bedrijf bij kijken.

  NewCo heeft de steun van een groep bedrijven. Deze zijn gebundeld in een consortium genaamd Fahrenheit LLC. Zij zullen het mijnen en staken voor hun rekening nemen.

  Ook tegenstanders

  Martin Glenn is de rechter die de zaak leidt. Hij heeft het laatste woord en overweegt nog steeds of hij het herstructureringsplan van Celsius zal goedkeuren. Ook de beveiligingsregelaars moeten hun mening nog delen.

  Ondanks een overweldigende meerderheid van stemmen voor het plan, zijn er ook enkele schuldeisers die tegenstand bieden. Naar aanleiding van de mogelijke goedkeuring van het herstructureringsplan, kwam Celsius met een verklaring:

  "Bij de bevestiging hoorzitting kwamen de schuldenaars aan met een plan dat de steun heeft van meer dan 95% van de stemmende rekeninghouders, zowel in aantal als in dollarbedrag."

  Nieuw leven voor Chapter 11 zaak?

  De mogelijke goedkeuring is belangrijk voor de crypto gemeenschap. Als het plan van Celsius wordt goedgekeurd, zou het één van de eerste mislukte crypto platforms van 2022 zijn dat nieuw leven wordt ingeblazen in een Chapter 11 faillissement zaak.

  Voor Celsius klanten is dit cruciaal. Zij wachten al sinds juni 2022 op een compensatie. Toen stopte het bedrijf met opnames na de instorting van het Terra Luna ecosysteem.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.