Crypto nieuws

  Centrale Bank van Rusland geeft Sberbank toch een licentie

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Centrale Bank van Rusland verleent Sberbank een licentie voor digitale activa. Dat terwijl de bank recent de regering oproept tot een verbod op cryptocurrencies in Rusland. 

  Ander standpunt

  Amper 2 weken terug maakt de Centrale Bank van Rusland een standpunt duidelijk. De bank stelt voor om de uitgifte en circulatie van cryptocurrencies in Rusland te verbieden. 

  Dit beleid neemt een andere wending. Dat wordt duidelijk in een recent persbericht. De grootste kredietverlener van Rusland voegt de Sberbank toe aan haar registers. 

  Sberbank in het register

  Het register bevat diverse informatie systeembeheerders voor digitale financiële activa. De Centrale Bank van Rusland laat het onderstaande in een verklaring weten: 

  "De opname in het register stelt bedrijven in staat om digitale financiële activa uit te geven. Deze kunnen ook worden uitgewisseld tussen gebruikers binnen het Sberbank platform."

  Blockchain platform

  Het blockchain platform van Sberbank is gebaseerd op een gedistribueerde grootboeken technologie. Deze biedt in theorie bescherming tegen het sjoemelen met informatie. 

  Rechtspersonen op Sberbank kunnen binnenkort digitale financiële verklaringen af gaan geven. Met deze verklaringen is het mogelijk om monetaire vorderingen te certificeren en digitale activa te verwerven.

  Verklaringen uitgeven

  Het betreft verklaringen binnen het systeem van Sberbank. Deze kunnen cryptocurrency transacties uitvoeren. De directeur van Sberbank transactionele bedrijfsvisie deelt zijn mening over deze ontwikkeling. 

  Sergey Popov laat in een verklaring weten: 

  "We staan nog aan het begin van het werken met digitale activa. Toch beseffen we dat verdere ontwikkeling nodig is om ons aan te passen aan het bestaande regelgevingskader. We zijn bereid om nauw samen te werken met de toezichthouder en uitvoerende instanties met betrekking tot deze richting."

  Doelwit van sancties

  Als staatsbank is de Sberbank sinds het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne het doelwit van sancties. Deze zijn opgelegd door het Amerikaanse ministerie van Financiën.

  Eerder deze maand heeft de Sberbank bijna alle Europese markten verlaten. Dit als gevolg van de sancties die door de Europese Unie zijn opgelegd. 

  Aandelen zijn gekelderd

  Tegelijkertijd zijn haar buitenlandse aandelen op de Londense beurs met meer dan 99% gekelderd. Daardoor is de handel stilgelegd. De laatste notering bedraagt $ 0,05 per aandeel.

  De Sberbank kampt met verwoestende sancties. De Centrale Bank van Rusland heeft te maken met een ommekeer in het crypto beleid. Dit leidt tot verschillende speculaties.

  Bijvoorbeeld dat de digitale valuta een "reddingslijn" kan zijn voor de in moeilijkheden verkerende bank. Deskundigen geloven niet dat gesanctioneerde financiële instellingen cryptocurrencies kunnen gebruiken om sancties te omzeilen. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.