Crypto nieuws

Centrale Bank van Rusland geeft Sberbank toch een licentie

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Centrale Bank van Rusland verleent Sberbank een licentie voor digitale activa. Dat terwijl de bank recent de regering oproept tot een verbod op cryptocurrencies in Rusland. 

Ander standpunt

Amper 2 weken terug maakt de Centrale Bank van Rusland een standpunt duidelijk. De bank stelt voor om de uitgifte en circulatie van cryptocurrencies in Rusland te verbieden. 

Dit beleid neemt een andere wending. Dat wordt duidelijk in een recent persbericht. De grootste kredietverlener van Rusland voegt de Sberbank toe aan haar registers. 

Sberbank in het register

Het register bevat diverse informatie systeembeheerders voor digitale financiële activa. De Centrale Bank van Rusland laat het onderstaande in een verklaring weten: 

"De opname in het register stelt bedrijven in staat om digitale financiële activa uit te geven. Deze kunnen ook worden uitgewisseld tussen gebruikers binnen het Sberbank platform."

Blockchain platform

Het blockchain platform van Sberbank is gebaseerd op een gedistribueerde grootboeken technologie. Deze biedt in theorie bescherming tegen het sjoemelen met informatie. 

Rechtspersonen op Sberbank kunnen binnenkort digitale financiële verklaringen af gaan geven. Met deze verklaringen is het mogelijk om monetaire vorderingen te certificeren en digitale activa te verwerven.

Verklaringen uitgeven

Het betreft verklaringen binnen het systeem van Sberbank. Deze kunnen cryptocurrency transacties uitvoeren. De directeur van Sberbank transactionele bedrijfsvisie deelt zijn mening over deze ontwikkeling. 

Sergey Popov laat in een verklaring weten: 

"We staan nog aan het begin van het werken met digitale activa. Toch beseffen we dat verdere ontwikkeling nodig is om ons aan te passen aan het bestaande regelgevingskader. We zijn bereid om nauw samen te werken met de toezichthouder en uitvoerende instanties met betrekking tot deze richting."

Doelwit van sancties

Als staatsbank is de Sberbank sinds het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne het doelwit van sancties. Deze zijn opgelegd door het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Eerder deze maand heeft de Sberbank bijna alle Europese markten verlaten. Dit als gevolg van de sancties die door de Europese Unie zijn opgelegd. 

Aandelen zijn gekelderd

Tegelijkertijd zijn haar buitenlandse aandelen op de Londense beurs met meer dan 99% gekelderd. Daardoor is de handel stilgelegd. De laatste notering bedraagt $ 0,05 per aandeel.

De Sberbank kampt met verwoestende sancties. De Centrale Bank van Rusland heeft te maken met een ommekeer in het crypto beleid. Dit leidt tot verschillende speculaties.

Bijvoorbeeld dat de digitale valuta een "reddingslijn" kan zijn voor de in moeilijkheden verkerende bank. Deskundigen geloven niet dat gesanctioneerde financiële instellingen cryptocurrencies kunnen gebruiken om sancties te omzeilen. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.