Crypto nieuws

  CEO van Mining Capital Coin beschuldigd van $62 miljoen fraude

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Luis Capuci is aangeklaagd door het Department of Justice. De CEO van Mining Capital Coin is mogelijk schuldig aan een wereldwijde investeringsfraude van 62 miljoen dollar.

  Effectenfraude en witwassen

  Het DOJ beschuldigt Capuci van samenzwering en het plegen van telegrafische fraude en effecten fraude. Ook wordt de CEO verdacht van het internationaal witwassen van geld.

  Het witwassen gebeurt met verschillende vermeende frauduleuze regelingen. Deze zijn uitgevoerd binnen Mining Capital Coin. Capuci riskeert een gevangenisstraf van 45 jaar.

  Investeren in zijn eigen wallets

  Vanwege de vermoedelijke fraude geeft het DOJ een verklaring af. Deze luidt als volgt:

  "Capuci voert een frauduleus investeringsschema uit. Hij gebruikt de fondsen van investeerders niet om nieuwe crypto te delven. In plaats daarvan leidt hij de fondsen naar wallets onder zijn controle." 

  Gouden bergen...

  Volgens de aanklacht worden Capuci en zijn consorten beschuldigd van misleiding. De investeerders worden misleid over de winstgevende potentie van MCC.

  Het gaat dan met name over de mining pakketten en het eigen Capital Coin token. Deze wordt gepromoot als de grootste cryptocurrency mining operatie ter wereld.

  Als onderdeel van de mining pakketten prijst Capuci aanzienlijke winsten en gegarandeerde rendementen aan. Hij gebruikt het geld van beleggers om nieuwe crypto te ontginnen.

  Dubieuze Trading Bots

  Zoals nu blijkt houdt Capuci zich niet aan de afspraak. De CEO wordt ook beschuldigd van het op de markt brengen van dubieuze MCC Trading Bots.

  De bots zijn voorzien van "een nieuwe technologie die niet eerder is gezien." Een andere promotie luidt dat het "duizenden trades per seconde en dagelijkse rendementen voor beleggers" uitvoert.

  Capuci pleegt ook fraude met de Trading Bots. De CEO gebruikt ze niet om inkomsten te genereren voor beleggers. Hij sluist de fondsen door naar zichzelf en zijn samenzweerders. 

  Apple Watch of Lamborghini?

  Ook rekruteert de topman MCC promotors en filialen. Dit als een onderdeel van een multi-level marketing regeling. In ruil voor het lokken van investeerders heeft Capuci van alles beloofd. 

  Van Apple horloges en iPads tot aan een Lamborghini en een Porsche. Capuci gaat zelfs zo ver dat hij investeerders zijn eigen Ferrari belooft. De DOJ reageert als volgt:

  "Capuci verhult de locatie en de controle van de opbrengsten. Deze zijn verkregen van investeerders door de fondsen internationaal wit te wassen. Dat gebeurt via verschillende buitenlandse crypto exchanges."

  DOJ en SEC klagen aan

  Ook de SEC schetst aanklachten tegen MCC. Dit gebeurt op dezelfde dag dat de DOJ zijn beschuldigingen tegen Capuci aangekondigd. 

  Zij richten hun aanklacht tegen Capuci en mede oprichter Emerson Pires. Ook worden er twee entiteiten beschuldigd die onder de controle van Capuci vallen. Dit zijn CPTLCoin en Bitchain.

  Inwisselen op Bitchain

  Volgens de klacht van de SEC verkoopt MCC mining pakketten aan 65.535 beleggers wereldwijd. Ze beloven een dagelijks rendement van 1% en een wekelijks uitbetaling. 

  De SEC beweert dat de beleggers eerst rendementen in Bitcoin is beloofd. Vervolgens is dit gewijzigd in Capital Coin. De kunnen alleen worden ingewisseld op het valse crypto activa platform Bitchain. 

  Het platform is gemaakt door Capuci maar wordt ook beheert door de CEO. Als de investeerders hun geld willen opnemen kunnen ze een ander mining pakket kopen of hun geld verbeuren. 

  $ 11,3 miljoen

  De SEC beweert dat Pires en Capuci ten minste $ 8,1 miljoen verdienen aan de verkoop van de mining pakketten. Ze verdienen nog eens $ 3,2 miljoen aan initiatie vergoedingen.

  Capuci en Pires grijpen elke gelegenheid aan om meer geld te onttrekken aan nietsvermoedende beleggers. Dat doen ze op verschillende manieren. 

  Luxe levensstijl financieren

  Kristina Littman van de handhaving divisie van de SEC laat in een reactie weten:

  “De oprichters van MCC maken valse beloften van buitensporige rendementen. Ook gebruiken ze beleggingsfondsen die worden verzameld uit deze frauduleuze regelingen. Dit om hun luxe levensstijl te kunnen financieren. Zoals de aankoop van een Lamborghini, verschillende jachten en onroerend goed.”

  De SEC verklaart ook dat de districtsrechtbank van Florida in maart een straatverbod uitgevaardigd tegen de verdachten. Ook moeten zij hun activa bevriezen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.