Crypto nieuws

CEO van V Global krijgt 22 jaar cel voor zwendel van 1,9 miljard

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Zeven leidinggevenden van V Global zijn schuldig aan het verduisteren van 2 biljoen KRW. Dat komt neer op een bedrag van 1,9 miljard dollar.

14 en 22 jaar

Zes van deze leidinggevenden moeten een gevangenisstraf van maximaal 14 jaar uitzitten. Zuid Korea legt een gevangenisstraf van 22 jaar op aan voormalig CEO Lee Byung-gul.

De aanklagers dringen er bij de rechtbank op aan om de verdachten levenslang op te leggen. Begin van dit jaar zijn ze al veroordeeld tot een boete van ruim 2,2 biljoen won. 

De aanklagers zeggen:

“De verdachten hebben systematisch en opzettelijk misdaden gepleegd tegen ouderen en jongeren die geen gegarandeerde pensioenleeftijd hadden. Wij gaan in beroep.”

52.000 slachtoffers

De leidinggevenden maken ruim 52.000 slachtoffers in de beleggingsfraude. Dat meldt advocatenkantoor Daegun die de getroffen beleggers vertegenwoordigt.

“De meeste slachtoffers zijn burgers van middelbare leeftijd of senioren die dromen van een stabiel leven na hun pensionering.”

Piramidespel

V Global is een cryptocurrency exchange. In feite speelden zij een piramidespel. Het rekruteert leden om illegaal rendementen tot drie keer als dividenden te dragen.

Dit gebeurt op investeringen van miljoenen in binnenlandse valuta. Sommige leidinggevenden en werknemers zijn al eerder ingerekend voor het overtreden van de wet. 

In het bijzonder voor de overtredingen die zijn gemaakt op de regulering van soortgelijke ontvangsten en fraude. De advocaat onthult ook dat ten minste één slachtoffer zelfmoord heeft gepleegd. Hij zegt:

“Er zijn veel gevallen waarin een familielid of een goede vriend V Global aan een ander heeft aanbevolen.”

Verleiding met crypto winsten

In 2021 merkt de politie van Zuid Korea op dat 38 mensen een klacht hebben ingediend bij de opsporingsdienst. Mede omdat oplichters beleggers verleiden met snelle crypto winsten. 

Circa 470 slachtoffers vallen ten prooi aan soortgelijke oplichting. Er wordt gemeld dat ook veel oudere slachtoffers geld hebben verloren. Het totale verlies bedraagt 2 miljard won.

De advocaat merkt op:

“Ik weet niet zeker of er nog een zaak van deze omvang komt. Ik denk wel dat deze veroordeling een belangrijk ijkpunt wordt.”

MLM en chit fund regelingen

MLM regelingen zijn populaire financiële instrumenten in veel Aziatische landen. Dat geldt ook voor chit fund regelingen die nu ook crypto omvatten.

Ze fungeren als een roterend instrument van investeringen. Eerdere investeerders krijgen een deel van hun geld terug naarmate ze nieuwe leden toevoegen en deposito’s accepteren.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.