Crypto nieuws

  Changpeng Zhao spant rechtszaak aan tegen Bloomberg’s Modern Media Company

  Cheval de Vie

  2022-07-26

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Changpeng Zhao van Binance heeft een rechtszaak aangespannen tegen Modern Media Company wegens laster. Het bedrijf is een dochteronderneming van Bloomberg.

  Vals artikel over Ponzi regeling

  Modern Media Company heeft een Bloomberg artikel over CZ opnieuw gepubliceerd. De Chinese dochteronderneming geeft het de titel "Zhao Changpeng's Ponzi Scheme".

  Changpeng Zhao, chief executive van Binance, klaagt Bloomberg in Hong Kong aan wegens laster. De CEO stapt op 25 juli naar de rechtbank om een zaak in te dienen tegen de in Hong Kong gevestigde uitgever.

  Modern Media Company in Hong Kong

  Modern Media is een onafhankelijke entiteit met een licentie voor Bloomberg content. De aanklacht van Zhao bevat verschillende smaad claims tegen het bedrijf.

  Deze beweert in een artikel dat vertaalt is naar het Chinees dat CZ een crypto Ponzi regeling runde. In de aanklacht staat dat Modern Media een rapport heeft gepubliceerd met valse verklaringen.

  1 artikel 2 verschillende titels

  De valse verklaringen kunnen de reputatie van CZ en Binance schade toebrengen. Het originele artikel wordt op 23 juli gepubliceerd door Bloomberg. Deze draagt de titel "Can Crypto's Richest Man Stand the Cold?"

  De versie die Modern Media Company in het Chinees publiceert heeft verrassend genoeg een hele andere kop. Namelijk "Zhao Changpeng's Ponzi Scheme."

  Wees verantwoordelijk voor je daden

  Changpeng Zhao deelt gisteren direct zijn mening over het originele Bloomberg artikel op Twitter. In een reactie laat hij het volgende weten:

  "De meeste journalisten bij Bloomberg zijn goed, maar deze keer was het echt slecht."

  De Tweet werd door de CEO van Binance aangevuld met:

  "Wees verantwoordelijk voor je daden."

  Verwijzingen naar Ponzi in de Chinese content

  CZ neemt het de uitgeverij ook kwalijk dat er in de titel van de Chinese variant wordt verwezen naar Ponzi. Dit is gebeurt om de content te kunnen promoten.

  Het artikel is niet alleen verspreid via de social media kanalen van Bloomberg en de uitgever. Eerder al is er ook een gedrukte versie van het artikel verspreid in Hong Kong.

  Persoonlijke aanklacht van CZ

  Binance bevestigd dat de aanklacht een persoonlijke zaak betreft. De exchange staat hier helemaal buiten aldus Changpeng Zhao.

  De exchange heeft tevens een motie ingediend tegen het Amerikaanse Bloomberg. Dit betreft de laster en smaad die voort is gekomen uit het originele artikel.

  Inhoudelijk bevat de motie het volgende:

  "Verrassend genoeg bevatte het originele artikel ernstige en lasterlijke beschuldigingen aan het adres van Zhao en Binance. Deze zijn volledig ongefundeerd en duidelijk geschreven om de lezers te misleiden. Ze willen de lezers doen geloven dat Zhao en Binance zich met illegale activiteiten hebben beziggehouden."

  Publicatieverbod en schadevergoeding

  Zhao wil dat er een vonnis wordt uitgesproken in de zaak. Dit moet het de betreffende uitgever verbieden om het lasterlijke artikel ooit nog in Hong Kong te mogen publiceren.

  De CEO van Binance wil dat de uitspraken worden verwijderd. Ook eist hij een schadevergoeding en een dekking van de rente en de gemaakte kosten.

  Tegemoetkoming door Bloomberg

  Uit gerechtelijke stukken blijkt dat Bloomberg gedeeltelijk tegemoet is gekomen aan de bezwaren van Changpeng Zhao. Dit gebeurde nog voordat de zaak werd aangespannen.

  De titel zou direct zijn veranderd in de naam "The mysterious Changpeng Zhao".

  Ook zijn de betreffende social media posts verwijderd. De fysieke kopieën van het vertaalde artikel die verspreid zijn in Hong Kong zijn teruggeroepen.

  Forbes Media

  2 jaar geleden spant de CEO van Binance ook een rechtszaak aan tegen de media. Ook Forbes Media zou zich toen schuldig hebben gemaakt aan smaad.

  De zaak is uiteindelijk stilzwijgend stopgezet waarmee de aanklacht is komen te vervallen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar. 

  *
  Nieuws

  Breaking: Terraform Labs van Do Kwon vraagt Chapter 11 faillissementsbescherming aan

  Femke Wassink

  jan. 22, 2024

  Leestijd: 2 min

  Recent is er nieuws naar buiten gebracht over Terraform Labs van Do Kwon. Het bedrijf achter de TerraUSD stablecoin heeft Chapter 11 faillissementsbescherming aangevraagd.