Crypto nieuws

Charles Hoskinson van Cardano doneert geen crypto aan Oekraïne

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Crypto projecten en belanghebbenden geven massaal gehoor aan de vraag om donaties door Oekraïne. De donaties worden gebruikt om weerstand te bieden tegen Rusland.

24 miljoen dollar gedoneerd

Op dit moment is er al ruim 24 miljoen dollar aan crypto gedoneerd. Ook de Cardano gemeenschap voelt de druk om te doneren. Charles Hoskinson heeft een ander standpunt.

De Cardano topman legt zijn standpunt uiteen in een videoboodschap. Daarin erkent Hoskinson dat anderen wel hebben gedoneerd aan Oekraïne. Zoals Gavin Wood van Polkadot.

Marionettenregime

Hoskinson maakt duidelijk dat hij op korte termijn niet van plan is om een paar miljoen dollar in ADA te stoppen. Daar heeft hij een gegronde reden voor. 

Hoskinson wijst erop dat hij niet zeker weet of de donaties alleen worden gebruikt voor het welzijn van de burgers. Ze kunnen in de toekomst mogelijk ook worden gecontroleerd door een marionettenregime.

Leren vissen

De topman van Cardano zegt ook dat het beter is om een man te leren vissen in plaats van hem vis te geven. Hoskinson geeft ook een waarschuwing in zijn videoboodschap: 

“Gezien de aard van cryptocurrencies is het heel goed mogelijk dat wallets en fondsen verdwijnen of sleutels “verloren” gaan.  In werkelijkheid zijn ze dan eigenlijk gestolen.”

Hoskinson komt wel met een ander voorstel voor de Cardano gemeenschap. Hij zegt dat het beter is met de donaties Oekraïense vluchtelingen in andere landen te helpen.

9e plaats

De opmerkingen van Hoskinson doen stof opwaaien. Men vraagt zich af of een ADA donatie wel of niet niet kan zijn voor Oekraïne. Op dit moment is ADA van Cardano de negende grootste munt naar de market cap.

De munt wordt verhandeld op /bin/sh,8808. ADA daalt in de afgelopen 24 uur met 4,06%. In de laatste 7 dagen kent de munt een stijging van 5,06%.

Weinig whale transacties

Santiment geeft aan dat zowel de prijs als het aantal actieve adressen van ADA al enige tijd dalen. Het aantal actieve adressen is wel gestegen in vergelijking met crash in december. Ook zijn er weinig whale transacties.

Ze zijn wel even wakker als de prijs van ADA profiteert van een korte rally tegen het einde van februari. Toch daalde de munt daarna weer. De whale transacties zagen geen grote stijging meer na 22 september 2021.

TRON en Polkadot

Crypto oprichters en influencers voelen aanzienlijk druk om fondsen te doneren aan de officiële crypto adressen van Oekraïne. Justin Sun van TRON en Gavin Wood van Polkadot zijn het meest spraakmakend.

Sun uit daarbij wel zijn ongenoegen over de Oekraïense overheid. Hij is van mening dat ze de TRON donateurs dankbaar hadden moeten zijn de nu geannuleerde airdrop. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.