Crypto nieuws

  Charles Hoskinson van Cardano doneert geen crypto aan Oekraïne

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Crypto projecten en belanghebbenden geven massaal gehoor aan de vraag om donaties door Oekraïne. De donaties worden gebruikt om weerstand te bieden tegen Rusland.

  24 miljoen dollar gedoneerd

  Op dit moment is er al ruim 24 miljoen dollar aan crypto gedoneerd. Ook de Cardano gemeenschap voelt de druk om te doneren. Charles Hoskinson heeft een ander standpunt.

  De Cardano topman legt zijn standpunt uiteen in een videoboodschap. Daarin erkent Hoskinson dat anderen wel hebben gedoneerd aan Oekraïne. Zoals Gavin Wood van Polkadot.

  Marionettenregime

  Hoskinson maakt duidelijk dat hij op korte termijn niet van plan is om een paar miljoen dollar in ADA te stoppen. Daar heeft hij een gegronde reden voor. 

  Hoskinson wijst erop dat hij niet zeker weet of de donaties alleen worden gebruikt voor het welzijn van de burgers. Ze kunnen in de toekomst mogelijk ook worden gecontroleerd door een marionettenregime.

  Leren vissen

  De topman van Cardano zegt ook dat het beter is om een man te leren vissen in plaats van hem vis te geven. Hoskinson geeft ook een waarschuwing in zijn videoboodschap: 

  “Gezien de aard van cryptocurrencies is het heel goed mogelijk dat wallets en fondsen verdwijnen of sleutels “verloren” gaan.  In werkelijkheid zijn ze dan eigenlijk gestolen.”

  Hoskinson komt wel met een ander voorstel voor de Cardano gemeenschap. Hij zegt dat het beter is met de donaties Oekraïense vluchtelingen in andere landen te helpen.

  9e plaats

  De opmerkingen van Hoskinson doen stof opwaaien. Men vraagt zich af of een ADA donatie wel of niet niet kan zijn voor Oekraïne. Op dit moment is ADA van Cardano de negende grootste munt naar de market cap.

  De munt wordt verhandeld op /bin/sh,8808. ADA daalt in de afgelopen 24 uur met 4,06%. In de laatste 7 dagen kent de munt een stijging van 5,06%.

  Weinig whale transacties

  Santiment geeft aan dat zowel de prijs als het aantal actieve adressen van ADA al enige tijd dalen. Het aantal actieve adressen is wel gestegen in vergelijking met crash in december. Ook zijn er weinig whale transacties.

  Ze zijn wel even wakker als de prijs van ADA profiteert van een korte rally tegen het einde van februari. Toch daalde de munt daarna weer. De whale transacties zagen geen grote stijging meer na 22 september 2021.

  TRON en Polkadot

  Crypto oprichters en influencers voelen aanzienlijk druk om fondsen te doneren aan de officiële crypto adressen van Oekraïne. Justin Sun van TRON en Gavin Wood van Polkadot zijn het meest spraakmakend.

  Sun uit daarbij wel zijn ongenoegen over de Oekraïense overheid. Hij is van mening dat ze de TRON donateurs dankbaar hadden moeten zijn de nu geannuleerde airdrop. 

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.