Crypto nieuws

Charles Hoskinson van Cardano doneert geen crypto aan Oekraïne

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Crypto projecten en belanghebbenden geven massaal gehoor aan de vraag om donaties door Oekraïne. De donaties worden gebruikt om weerstand te bieden tegen Rusland.

24 miljoen dollar gedoneerd

Op dit moment is er al ruim 24 miljoen dollar aan crypto gedoneerd. Ook de Cardano gemeenschap voelt de druk om te doneren. Charles Hoskinson heeft een ander standpunt.

De Cardano topman legt zijn standpunt uiteen in een videoboodschap. Daarin erkent Hoskinson dat anderen wel hebben gedoneerd aan Oekraïne. Zoals Gavin Wood van Polkadot.

Marionettenregime

Hoskinson maakt duidelijk dat hij op korte termijn niet van plan is om een paar miljoen dollar in ADA te stoppen. Daar heeft hij een gegronde reden voor. 

Hoskinson wijst erop dat hij niet zeker weet of de donaties alleen worden gebruikt voor het welzijn van de burgers. Ze kunnen in de toekomst mogelijk ook worden gecontroleerd door een marionettenregime.

Leren vissen

De topman van Cardano zegt ook dat het beter is om een man te leren vissen in plaats van hem vis te geven. Hoskinson geeft ook een waarschuwing in zijn videoboodschap: 

“Gezien de aard van cryptocurrencies is het heel goed mogelijk dat wallets en fondsen verdwijnen of sleutels “verloren” gaan.  In werkelijkheid zijn ze dan eigenlijk gestolen.”

Hoskinson komt wel met een ander voorstel voor de Cardano gemeenschap. Hij zegt dat het beter is met de donaties Oekraïense vluchtelingen in andere landen te helpen.

9e plaats

De opmerkingen van Hoskinson doen stof opwaaien. Men vraagt zich af of een ADA donatie wel of niet niet kan zijn voor Oekraïne. Op dit moment is ADA van Cardano de negende grootste munt naar de market cap.

De munt wordt verhandeld op /bin/sh,8808. ADA daalt in de afgelopen 24 uur met 4,06%. In de laatste 7 dagen kent de munt een stijging van 5,06%.

Weinig whale transacties

Santiment geeft aan dat zowel de prijs als het aantal actieve adressen van ADA al enige tijd dalen. Het aantal actieve adressen is wel gestegen in vergelijking met crash in december. Ook zijn er weinig whale transacties.

Ze zijn wel even wakker als de prijs van ADA profiteert van een korte rally tegen het einde van februari. Toch daalde de munt daarna weer. De whale transacties zagen geen grote stijging meer na 22 september 2021.

TRON en Polkadot

Crypto oprichters en influencers voelen aanzienlijk druk om fondsen te doneren aan de officiële crypto adressen van Oekraïne. Justin Sun van TRON en Gavin Wood van Polkadot zijn het meest spraakmakend.

Sun uit daarbij wel zijn ongenoegen over de Oekraïense overheid. Hij is van mening dat ze de TRON donateurs dankbaar hadden moeten zijn de nu geannuleerde airdrop. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.