Aandelen

  China ziet 10% stijging CNY: witwassen met digitale yuan een feit

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Chinese regering heroverweegt de veiligheid van de digitale activa van de centrale bank. De heroverweging komt nadat het eerste geval van witwassen met de digitale Yuan een feit is.

  11 mensen gearresteerd

  De Xinmi Public Security heeft samen met het anti fraude centrum in Zhengzhou 11 mensen gearresteerd. Zij worden verdacht van het illegaal gebruik van digitale activa voor het witwassen van geld.

  Volgens de autoriteiten waren zij bezig met het witwassen van geld naar een frauduleuze groep in Cambodja. Het Chinese nieuwsagentschap Jiemian verklaarde daar het volgende over:

  “In dit geval deed de fraude zich voor binnen het telecommunicatienetwerk in Xinmi. In een anoniem telefoongesprek werd er gezegd dat er kwaliteitsproblemen waren met de online gekochte artikelen. 

  Als “identificatie verificatie” vroeg de andere partij om meerdere overboekingen. Dit met een totaalbedrag van 200.000 yuan. Het bedrog werd toen duidelijk.”

  Betalingen naar één elektronische wallet

  Dit betreft een nieuwe telecommunicatie fraude met betrekking tot cryptocurrency. De Criminal Investigation Brigade van Xinmi heeft laten weten dat er meerdere betalingen zijn verricht naar één elektronische wallet.

  Alleen de transactiewijze was anders. Het incident wordt op dit moment onderzocht. De verdachten blijven in hechtenis. Dit past niet in China’s plan om digitale fiat buiten de kring van illegale activiteiten te houden.

  Gebruikers e-CNY in 4 maanden verzesvoudigd

  Inwoners van China zijn net begonnen met het gebruik van digitale activa. Dit neemt zelfs toe. Het aantal gebruikers van de e-CNY is in de afgelopen 4 maanden zelfs verzesvoudigd.

  Dat verklaarde Mu Changchun van het Digital Currency Research Institute. Naar verluidt hebben bijna 140 miljoen mensen in China hun e-CNY wallet geactiveerd.

  Dit aantal betreft slechts 10% van de totale bevolking. De adoptie is sterk toegenomen na juli van dit jaar. Toen bracht de PBoC het e-CNY whitepaper uit en stelde tevens een verbod op Bitcoin in.

  Transactievolume gestegen naar 62 miljard Yuan

  Mu Changchun merkte ook op dat het aantal zakelijke e-CNY wallets is verdrievoudigd. Deze steeg binnen 4 maanden van 3,5 miljoen tot 10 miljoen. Ook het transactievolume is gestegen tot 62 miljard yuan.

  De toename van de adoptie is een goede zaak voor de overheid. Toch blijft het witwassen van geld bestaan. Mensen moeten daarover gewaarschuwd worden. Vooral tegen de verschillende vormen van fraude.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.