Aandelen

China ziet 10% stijging CNY: witwassen met digitale yuan een feit

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Chinese regering heroverweegt de veiligheid van de digitale activa van de centrale bank. De heroverweging komt nadat het eerste geval van witwassen met de digitale Yuan een feit is.

11 mensen gearresteerd

De Xinmi Public Security heeft samen met het anti fraude centrum in Zhengzhou 11 mensen gearresteerd. Zij worden verdacht van het illegaal gebruik van digitale activa voor het witwassen van geld.

Volgens de autoriteiten waren zij bezig met het witwassen van geld naar een frauduleuze groep in Cambodja. Het Chinese nieuwsagentschap Jiemian verklaarde daar het volgende over:

“In dit geval deed de fraude zich voor binnen het telecommunicatienetwerk in Xinmi. In een anoniem telefoongesprek werd er gezegd dat er kwaliteitsproblemen waren met de online gekochte artikelen. 

Als “identificatie verificatie” vroeg de andere partij om meerdere overboekingen. Dit met een totaalbedrag van 200.000 yuan. Het bedrog werd toen duidelijk.”

Betalingen naar één elektronische wallet

Dit betreft een nieuwe telecommunicatie fraude met betrekking tot cryptocurrency. De Criminal Investigation Brigade van Xinmi heeft laten weten dat er meerdere betalingen zijn verricht naar één elektronische wallet.

Alleen de transactiewijze was anders. Het incident wordt op dit moment onderzocht. De verdachten blijven in hechtenis. Dit past niet in China’s plan om digitale fiat buiten de kring van illegale activiteiten te houden.

Gebruikers e-CNY in 4 maanden verzesvoudigd

Inwoners van China zijn net begonnen met het gebruik van digitale activa. Dit neemt zelfs toe. Het aantal gebruikers van de e-CNY is in de afgelopen 4 maanden zelfs verzesvoudigd.

Dat verklaarde Mu Changchun van het Digital Currency Research Institute. Naar verluidt hebben bijna 140 miljoen mensen in China hun e-CNY wallet geactiveerd.

Dit aantal betreft slechts 10% van de totale bevolking. De adoptie is sterk toegenomen na juli van dit jaar. Toen bracht de PBoC het e-CNY whitepaper uit en stelde tevens een verbod op Bitcoin in.

Transactievolume gestegen naar 62 miljard Yuan

Mu Changchun merkte ook op dat het aantal zakelijke e-CNY wallets is verdrievoudigd. Deze steeg binnen 4 maanden van 3,5 miljoen tot 10 miljoen. Ook het transactievolume is gestegen tot 62 miljard yuan.

De toename van de adoptie is een goede zaak voor de overheid. Toch blijft het witwassen van geld bestaan. Mensen moeten daarover gewaarschuwd worden. Vooral tegen de verschillende vormen van fraude.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.