Aandelen

China ziet 10% stijging CNY: witwassen met digitale yuan een feit

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Chinese regering heroverweegt de veiligheid van de digitale activa van de centrale bank. De heroverweging komt nadat het eerste geval van witwassen met de digitale Yuan een feit is.

11 mensen gearresteerd

De Xinmi Public Security heeft samen met het anti fraude centrum in Zhengzhou 11 mensen gearresteerd. Zij worden verdacht van het illegaal gebruik van digitale activa voor het witwassen van geld.

Volgens de autoriteiten waren zij bezig met het witwassen van geld naar een frauduleuze groep in Cambodja. Het Chinese nieuwsagentschap Jiemian verklaarde daar het volgende over:

“In dit geval deed de fraude zich voor binnen het telecommunicatienetwerk in Xinmi. In een anoniem telefoongesprek werd er gezegd dat er kwaliteitsproblemen waren met de online gekochte artikelen. 

Als “identificatie verificatie” vroeg de andere partij om meerdere overboekingen. Dit met een totaalbedrag van 200.000 yuan. Het bedrog werd toen duidelijk.”

Betalingen naar één elektronische wallet

Dit betreft een nieuwe telecommunicatie fraude met betrekking tot cryptocurrency. De Criminal Investigation Brigade van Xinmi heeft laten weten dat er meerdere betalingen zijn verricht naar één elektronische wallet.

Alleen de transactiewijze was anders. Het incident wordt op dit moment onderzocht. De verdachten blijven in hechtenis. Dit past niet in China’s plan om digitale fiat buiten de kring van illegale activiteiten te houden.

Gebruikers e-CNY in 4 maanden verzesvoudigd

Inwoners van China zijn net begonnen met het gebruik van digitale activa. Dit neemt zelfs toe. Het aantal gebruikers van de e-CNY is in de afgelopen 4 maanden zelfs verzesvoudigd.

Dat verklaarde Mu Changchun van het Digital Currency Research Institute. Naar verluidt hebben bijna 140 miljoen mensen in China hun e-CNY wallet geactiveerd.

Dit aantal betreft slechts 10% van de totale bevolking. De adoptie is sterk toegenomen na juli van dit jaar. Toen bracht de PBoC het e-CNY whitepaper uit en stelde tevens een verbod op Bitcoin in.

Transactievolume gestegen naar 62 miljard Yuan

Mu Changchun merkte ook op dat het aantal zakelijke e-CNY wallets is verdrievoudigd. Deze steeg binnen 4 maanden van 3,5 miljoen tot 10 miljoen. Ook het transactievolume is gestegen tot 62 miljard yuan.

De toename van de adoptie is een goede zaak voor de overheid. Toch blijft het witwassen van geld bestaan. Mensen moeten daarover gewaarschuwd worden. Vooral tegen de verschillende vormen van fraude.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.