Mining

China’s mining crackdown gaat door, maar enige hoop speelt op

Robin Plus

Leestijd: 2 minuten

*

China’s strijd met de Bitcoin (BTC) miners lijkt te rommelen. Grote Chinese spelers moesten verhuizen om de toegang te beperken van het vasteland Chinese-IP adressen. De inspanningen van Peking zijn bedoeld om het energieverbruik in China aan te pakken om op deze manier de koolstofdoelstellingen te halen. Echter, er zijn suggesties dat deze inspanningen verstoringen veroorzaken. Volgens Xinhua’s Liaowang-publicatie (via Sina) hebben sommige steden besloten om de stroom naar straatverlichting en openbare LCD-schermen te verminderen in een poging om het stroomverbruik te verminderen zonder dat banenverlies elders in het land optreedt.

Het verhaal van BitMart

Door Beijing gesteunde anti-mining activiteiten blijven tempo verzamelen in het midden van China. Grote spelers verlaten blijkbaar de markt en handelsplatformen zoals BitMart blokkeren de Chinese IP-adressen op het vasteland. Maar sommige miners in het land hebben de industrie niet opgegeven. Sommige miners voelen zelfs een nieuwe kans.

Gisteren meldde IT Home dat het cryptoplatform een aankondiging had gedaan. In deze aankondiging stond dat ‘’alle [vasteland] Chinese mobiele telefoonnummers, of gerelateerde accountregistratie informatie die aangeeft dat gebruikers zich in China bevinden’’, beperkte toegang tot zijn platform zou krijgen. Functies voor het sluiten van transacties zouden nog steeds operationeel zijn. Nieuwe transacties kunnen echter niet worden gestart vanaf het vasteland. Terwijl een poging om activa van locaties op het vasteland over te dragen naar zijn portemonnees ‘’zou leiden tot een mislukking’’.

De media outlet voegde eraan toe dat BitMart, dan ongeveer 5 miljoen gebruikers heeft, wordt gesteund door één van China’s grootste blockchain-investeerders. Deze investeerder is het in Shanghai gevestigde Fenbushi Capital.=

Sina meldde dat WeChat-accounts die zijn gekoppeld aan beursgenoteerde mining-provider Shenzhen Internet Online Cloud Computing zijn opgeschort. Ondertussen zijn de aandelen van het bedrijf ook gestopt met handelen nadat het zijn financiële rapport over boekjaar 2020 niet heeft vrijgegeven.

De media-outlet voegde eraan toe dat het moeite had om contact te leggen met het bedrijf via officiële kanalen die niet reageren.

Volgens Time Weekly zijn ook zogenaamde ‘’joint mining’’ ondernemingen hard getroffen door het recente harde optreden. Deze ondernemingen zijn een draai aan traditionele cloud mining-modellen en laten deelnemers op afstand minen door hashpower te kopen van externe leveranciers. Er worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer de initiële kosten van de aankoop van apparatuur van miners zijn gedekt. Deze omvatten B.TOP service, beheerd door mining-pool BTC. TOP. Opmerkelijk is dat dezelfde media-outlet ook beweerde dat ten minste drie van dergelijke ‘’joing mining’’-ondernemingen bekend staan om hun volledig opgeschorte activiteiten.

Op zoek naar een betere toekomst

Een groot deel van de Chinese mining-gemeenschap lijkt verblind te zijn door het laatste harde optreden. Sommigen hebben gehoopt te verhuizen van sterk steenkoolafhankelijke regio’s zoals de Autonome Regio Binnen-Mongolië (IMAR) naar andere delen van China waar schonere energieoplossingen zoals waterkracht overvloediger zijn.

Maar er zijn suggesties van miners die aangeven dat zij slechts bang worden gemaakt. Zo sprak één van de miners onlangs: ‘’De provincie Sichuan heeft in het verleden vaak een aantal crypto-gerelateerde regelgevingsbeleidsmaatregelen voorgesteld, maarde werkelijke impact op de industrie was niet significant. Deze keer is het anders.’’

Sichuan wordt verondersteld om aanzienlijke overtollige waterkracht te hebben. Miners zeiden dat deze vorm van energie beter is voor het milieu. Zij vertelden dat de miners in Sichuan ‘’milieuvriendelijker’’ dachten. Ook gaven zij aan dat deze miners meer ruimte over hebben voor beleidsruimte. Zelf lijkt Sichuan echter graag miners weg te houden. Zo effectief is de boodschap over de milieukwestie door Beijing in de afgelopen weken geweest.

Hoe dan ook, Time Weekly zei dat ‘’meerdere’’ chat/app-groepen verbonden zijn met miners en dat de uitwisseling van apparatuur nog steeds actief is. Ook is er nog geen tekort aan nieuwe potentiële miners die op zoek zijn naar nieuwe plaatsen om een winkel op te zetten en vragen te plaatsen over het kopen van rigs.

Een persoon die twee weken geleden begon met crypto mining vertelde de media outlet: ‘’We zitten momenteel in een beleids-aanpak periode. Mensen die mining uitvoeren durven er niet publiekelijk over te praten. Maar ik denk dat dit het beste moment is om in de industrie te komen. Zoveel mining-machines veranderen van eigenaar en de prijzen worden steeds redelijker.’’

Er was echter een waarschuwing van een ervaren miner die verklaarde dat als ‘’de regelgeving strenger is geworden’’ (wat nu het geval is), ‘’mining niet langer geschikt is voor beginners.’’

Elders kondigde de MXC-cryptobeurs vorige week aan dat het nieuwe gebruikers toegang tot sommige van zijn diensten blokkeerde. Hieronder viel de margehandel en futures ‘’uit een paar gespecificeerde landen en regio’s.’’ MXC heeft niet opgegeven welke gebieden zouden worden beïnvloed.

Het platform beloofde ‘’zich te houden aan evoluerend beleid en regelgeving van elk rechtsgebied om een veiligere omgeving te creëren en het welzijn en de activa van onze gebruikers te behouden.’

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.