Crypto nieuws

  Binance volgt Circle en stopt met USDC ondersteuning op Tron

  Redactie

  2024-03-25

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Binance stopt met USDC ondersteuning. Crypto investeerders hebben nog 2 weken de tijd om TRC-20 USDC-tokens te converteren, over te dragen of uit te laten betalen.

  Circle wil USDC veilig en transparant houden

  Crypto exchange Binance heeft aangekondigd dat het binnen 2 weken stopt met de ondersteuning van stortingen en opnames voor USD Coin-tokens gebaseerd op TRC-20.

  Op 20 februari maakte Tron bekend dat het de ondersteuning voor de stablecoin op de Tron-blockchain stopzet. Circle wil dat "USDC vertrouwd, transparant en veilig blijft."

  Stopzetting vanaf 5 april

  Op dezelfde dag stopte Circle ook met het creëren van nieuwe USDC op Justin Sun's Tron-blockchain. Ze willen de ondersteuning voor het netwerk geleidelijk helemaal stopzetten.

  Toen Circle besloot om de USDC-ondersteuning op Tron te beëindigen, volgde Binance dit voorbeeld. Binance geeft aan dat het vanaf 5 april stopt met het ondersteunen.

  Het gaat dan om stortingen en opnames van TRC-20-gebaseerde USDC op Tron. Crypto investeerders krijgen 12 dagen om hun TRC-20 USDC-tokens te converteren, over te dragen of uit te laten betalen. De handel in USDC op Binance blijft wel mogelijk na de deadline.

  "Geschiktheid voortdurend beoordelen"

  Stortingen en opnames van USDC op andere ondersteunde blockchains worden niet beïnvloed. De gemeenschap op X staat grotendeels achter de beslissing van Binance.

  Circle heeft geen specifieke reden gegeven waarom het de ondersteuning voor Tron stopt. Het zegt alleen dat het "de geschiktheid van alle blockchains voortdurend beoordeelt."

  Dit als onderdeel van het risicobeheer proces van Circle. Een woordvoerder van Tron vertelde dat Tron geen verdere informatie van Circle had ontvangen over de reden.

  Layer-2 oplossing

  Tron zegt dat ze vooraf niet zijn ingelicht over deze beslissing. Tron overweegt een Bitcoin layer-2 oplossing in te zetten. Deze ondersteunt een "gewikkelde" versie van Tether.

  "Deze integratie zal TRON niet alleen direct met Bitcoin verbinden, maar ook toegang bieden tot meer dan 55 miljard dollar aan waarde op het Bitcoin netwerk. Daardoor wordt financiële vitaliteit aan Bitcoin toegevoegd."

  Dit werd vertelt bij de aankondiging van een routekaart voor Bitcoin layer-2 oplossing van Tron. Dit heeft tot doel stablecoins en tokens tussen Tron en Bitcoin te laten bewegen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  BitMEX medeoprichter krijgt rechtszaak vanwege "God Access" handelsdesk

  Femke Wassink

  apr. 9, 2024

  Leestijd: 2 min

  Medeoprichter Ben Delo van BitMEX moet een juridisch probleem onder ogen zien. Een rechter heeft bepaald dat hij een cruciale rol speelde in een vermeend complot.

  *
  Nieuws

  Tim Draper zegt dat halvering en Bitcoin ETF de vraag zullen stimuleren

  Femke Wassink

  apr. 11, 2024

  Leestijd: 2 min

  Durfkapitalist Tim Draper gelooft dat Bitcoin een essentiële bescherming blijft tegen de devaluatie van fiat valuta's. Hij voorspelt dat de waarde van BTC in 2024 verdrievoudigd.