Crypto nieuws

Cloudflare voert Ethereum experiment uit voor energie efficiëntie

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Cloudflare neemt deel aan het onderzoek en de ontwikkeling van de kerninfrastructuur. Deze helpt Ethereum veilig, snel en energie efficiënt te houden voor iedereen.

Overstap naar Proof of Stake

In de komende maanden wil Cloudflare Ethereum validator nodes lanceren. Daarmee loopt het vooruit op de langverwachte overstap naar proof-of-stake.

Het bedrijf wil de energie efficiëntie, de consistentie en de netwerksnelheid bestuderen. Dit als onderdeel van zijn inzet voor de milieuduurzaamheid. Het wil helpen bouwen aan een beter internet. 

Live in kwartaal 3 of 4

Cloudflare levert beveiligingsdiensten die klanten beschermen tegen DDoS aanvallen. Het bedrijf experimenteert met de nieuwe generatie Web3 netwerken die PoS omarmen. 

De overgang naar een PoS consensus mechanisme is klaar om live te gaan in het 3e of 4e kwartaal.  Cloudflare merkt op dat dit leidt tot een aanzienlijke energie efficiëntie verbetering voor het netwerk. 

Ethereum validator nodes

In de komende maanden wil het bedrijf Ethereum validator nodes lanceren en volledig inzetten. Hoeveel nodes of een specifieke startdatum zijn nog niet genoemd.

In een recente blogpost van Cloudflare is te lezen:

"Cloudflare neemt deel aan het onderzoek en de ontwikkeling van de kerninfrastructuur. Dit moet Ethereum snel en energie efficiënt te houden voor iedereen. Deze nodes dienen als een test voor het onderzoek naar energie efficiëntie, consistentie beheer en netwerksnelheid." 

Het bedrijf zegt dat de tests betrekking hebben op haar inzet voor het milieu. Het verminderen van het energieverbruik van Web3 technologieën is noodzakelijk. 

2,6 megawatt energie minder

Ook zegt Cloudflare dat het de Web3 netwerken met ordes van grootte in evenwicht brengt. De aankomende Ethereum upgrades zullen het energieverbruik aanzienlijk verminderen. 

Mede omdat het afstapt van het milieu uitdagende proof-of-work model. Dit model loopt voorop bij de Web3 adoptie maar is niet goed schaalbaar met de gebruikers percentages van dit moment. 

"De energie om een PoS validator node te laten werken is minder dan een PoW miner. Naar schatting verbruikt het hele Ethereum netwerk minder dan 2,6 megawatt energie.

Dat betekent dat Ethereum na de fusie 99,5% minder energie gebruikt dan op dit moment.  

Samenwerken in de toekomst

Het bedrijf schetst niet op welk project het zich als volgende richt. Wel laat het los dat het in de toekomst wil samenwerken met partners in cryptografie, Web3 en infrastructuur.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.