Crypto nieuws

Cloudflare voert Ethereum experiment uit voor energie efficiëntie

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Cloudflare neemt deel aan het onderzoek en de ontwikkeling van de kerninfrastructuur. Deze helpt Ethereum veilig, snel en energie efficiënt te houden voor iedereen.

Overstap naar Proof of Stake

In de komende maanden wil Cloudflare Ethereum validator nodes lanceren. Daarmee loopt het vooruit op de langverwachte overstap naar proof-of-stake.

Het bedrijf wil de energie efficiëntie, de consistentie en de netwerksnelheid bestuderen. Dit als onderdeel van zijn inzet voor de milieuduurzaamheid. Het wil helpen bouwen aan een beter internet. 

Live in kwartaal 3 of 4

Cloudflare levert beveiligingsdiensten die klanten beschermen tegen DDoS aanvallen. Het bedrijf experimenteert met de nieuwe generatie Web3 netwerken die PoS omarmen. 

De overgang naar een PoS consensus mechanisme is klaar om live te gaan in het 3e of 4e kwartaal.  Cloudflare merkt op dat dit leidt tot een aanzienlijke energie efficiëntie verbetering voor het netwerk. 

Ethereum validator nodes

In de komende maanden wil het bedrijf Ethereum validator nodes lanceren en volledig inzetten. Hoeveel nodes of een specifieke startdatum zijn nog niet genoemd.

In een recente blogpost van Cloudflare is te lezen:

"Cloudflare neemt deel aan het onderzoek en de ontwikkeling van de kerninfrastructuur. Dit moet Ethereum snel en energie efficiënt te houden voor iedereen. Deze nodes dienen als een test voor het onderzoek naar energie efficiëntie, consistentie beheer en netwerksnelheid." 

Het bedrijf zegt dat de tests betrekking hebben op haar inzet voor het milieu. Het verminderen van het energieverbruik van Web3 technologieën is noodzakelijk. 

2,6 megawatt energie minder

Ook zegt Cloudflare dat het de Web3 netwerken met ordes van grootte in evenwicht brengt. De aankomende Ethereum upgrades zullen het energieverbruik aanzienlijk verminderen. 

Mede omdat het afstapt van het milieu uitdagende proof-of-work model. Dit model loopt voorop bij de Web3 adoptie maar is niet goed schaalbaar met de gebruikers percentages van dit moment. 

"De energie om een PoS validator node te laten werken is minder dan een PoW miner. Naar schatting verbruikt het hele Ethereum netwerk minder dan 2,6 megawatt energie.

Dat betekent dat Ethereum na de fusie 99,5% minder energie gebruikt dan op dit moment.  

Samenwerken in de toekomst

Het bedrijf schetst niet op welk project het zich als volgende richt. Wel laat het los dat het in de toekomst wil samenwerken met partners in cryptografie, Web3 en infrastructuur.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.