Crypto nieuws

Coin Center neemt de SEC definitie van “exchange” onder de loep

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Coin Center noemt de definitie van “exchange” van de SEC onder de loep. De non-profit organisatie is van mening dat de herdefinitie in strijd is met de grondwet. 

In strijd met de grondwet

De non-profit organisatie vindt dat de SEC een grove overtreding begaat. De nieuwe voorgestelde definitie van exchange is ongrondwettelijk. 

De definitie omvat naast de handel ook de communicatiemiddelen. De organisatie uit zijn mening in een schriftelijke reactie als de SEC bekendmaakt dat de betekenis van “exchange” veranderd. 

Orders of mensen samenbrengen?

De definitie verandert van een systeem “dat orders samenbrengt" naar een systeem dat "kopers en verkopers samenbrengt."

Het bij elkaar brengen van orders is iets heel anders zegt het Coin Center. Het bij elkaar brengen van mensen heeft een meer dwingende betekenis. 

Registratieplicht

De wijziging suggereert dat Communication Protocol Systems ook exchanges zijn. Deze kunnen programmeurs binnenhalen door het delen van een code voor crypto handel. 

Als het voorstel een SEC regel wordt moeten gedecentraliseerde exchanges zich registreren als exchanges. Zoals Uniswap en PancakeSwap. Coin Center laat weten:

"De SEC houdt een serieuze verandering verborgen in zijn complexe taal. Het voorstel is in strijd met het Eerste Amendement. Dit door het eisen van een licentie van open source ontwikkelaars. Het is in strijd met de grondwet en moet veranderd worden.”

Herdefinitie met gevolgen

Coin Center stelt dat deze herdefinitie gevolgen heeft voor ontwikkelaars en uitgevers. Die mogen wel codes verhandelen maar geen tokens. Zoals DEX ontwikkelaars.

De non-profit organisatie reageert op 14 april uitgebreid op de voorgestelde wijziging. Het Coin Center noemt het voorstel ongrondwettelijk. Ook wordt een precedent van het Hooggerechtshof aangehaald. 

De organisatie gelooft dat dit de SEC kan dwingen om zijn voorstel in te trekken. In de reactie is te lezen:

"De manier waarop het de definitie uitbreidt creëert een ongepaste standaard voor registratie. Deze legt een ongrondwettelijke voorgaande beperking op. Zeker aan de beschermde activiteiten van talloze softwareontwikkelaars en technologen."

Ook voordelen?

Volgens de SEC heeft het opnemen van de overwegingen van communicatieprotocol systemen in de definitie van exchange een voordeel.  

Individuele kopers en verkopers halen voordelen uit het communiceren binnen een marktplaats. Het toevoegen van deze gebruikers aan de definitie vermindert de verschillen in de regelgeving. 

Vrijheid van meningsuiting

Het Coin Center vindt dat de herdefinitie een poging is om de vrijheid van meningsuiting te beperken. Dit is in strijd met het Eerste Amendement. De SEC wordt hier ook van beschuldigd in de Lowe zaak uit 1985. 

Lowe publiceert een financiële nieuwsbrief. De SEC dwingt hem om niet langer op te treden als beleggingsadviseur. Het gerechtshof besluit dat de nieuwsbrief een beschermde vrije meningsuiting is. 

Met betrekking tot deze zaak schrijft Coin Center dat de SEC het recht op vrije meningsuiting in gevaar brengt. De interpretatie van haar wettelijke bevoegdheid is te ruim. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.