Crypto nieuws

  Coin Center neemt de SEC definitie van “exchange” onder de loep

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Coin Center noemt de definitie van “exchange” van de SEC onder de loep. De non-profit organisatie is van mening dat de herdefinitie in strijd is met de grondwet. 

  In strijd met de grondwet

  De non-profit organisatie vindt dat de SEC een grove overtreding begaat. De nieuwe voorgestelde definitie van exchange is ongrondwettelijk. 

  De definitie omvat naast de handel ook de communicatiemiddelen. De organisatie uit zijn mening in een schriftelijke reactie als de SEC bekendmaakt dat de betekenis van “exchange” veranderd. 

  Orders of mensen samenbrengen?

  De definitie verandert van een systeem “dat orders samenbrengt" naar een systeem dat "kopers en verkopers samenbrengt."

  Het bij elkaar brengen van orders is iets heel anders zegt het Coin Center. Het bij elkaar brengen van mensen heeft een meer dwingende betekenis. 

  Registratieplicht

  De wijziging suggereert dat Communication Protocol Systems ook exchanges zijn. Deze kunnen programmeurs binnenhalen door het delen van een code voor crypto handel. 

  Als het voorstel een SEC regel wordt moeten gedecentraliseerde exchanges zich registreren als exchanges. Zoals Uniswap en PancakeSwap. Coin Center laat weten:

  "De SEC houdt een serieuze verandering verborgen in zijn complexe taal. Het voorstel is in strijd met het Eerste Amendement. Dit door het eisen van een licentie van open source ontwikkelaars. Het is in strijd met de grondwet en moet veranderd worden.”

  Herdefinitie met gevolgen

  Coin Center stelt dat deze herdefinitie gevolgen heeft voor ontwikkelaars en uitgevers. Die mogen wel codes verhandelen maar geen tokens. Zoals DEX ontwikkelaars.

  De non-profit organisatie reageert op 14 april uitgebreid op de voorgestelde wijziging. Het Coin Center noemt het voorstel ongrondwettelijk. Ook wordt een precedent van het Hooggerechtshof aangehaald. 

  De organisatie gelooft dat dit de SEC kan dwingen om zijn voorstel in te trekken. In de reactie is te lezen:

  "De manier waarop het de definitie uitbreidt creëert een ongepaste standaard voor registratie. Deze legt een ongrondwettelijke voorgaande beperking op. Zeker aan de beschermde activiteiten van talloze softwareontwikkelaars en technologen."

  Ook voordelen?

  Volgens de SEC heeft het opnemen van de overwegingen van communicatieprotocol systemen in de definitie van exchange een voordeel.  

  Individuele kopers en verkopers halen voordelen uit het communiceren binnen een marktplaats. Het toevoegen van deze gebruikers aan de definitie vermindert de verschillen in de regelgeving. 

  Vrijheid van meningsuiting

  Het Coin Center vindt dat de herdefinitie een poging is om de vrijheid van meningsuiting te beperken. Dit is in strijd met het Eerste Amendement. De SEC wordt hier ook van beschuldigd in de Lowe zaak uit 1985. 

  Lowe publiceert een financiële nieuwsbrief. De SEC dwingt hem om niet langer op te treden als beleggingsadviseur. Het gerechtshof besluit dat de nieuwsbrief een beschermde vrije meningsuiting is. 

  Met betrekking tot deze zaak schrijft Coin Center dat de SEC het recht op vrije meningsuiting in gevaar brengt. De interpretatie van haar wettelijke bevoegdheid is te ruim. 

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.