Crypto nieuws

  Coinbase verwerft aandeel in Circle: USDC breidt uit met 6 nieuwe blockchains

  Femke Wassink

  2023-08-22

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Coinbase heeft een minderheidsbelang verworven in Circle Internet Financial. Dit is het gevolg van de ontbinding van het Centre Consortium, dat voorheen het bestuur over de USDC stablecoin had. Deze wordt nu volledig door Circle beheerd.

  6 nieuwe blockchains

  USDC gaat live op 6 nieuwe blockchains. Dat brengt het totaal op 15. Hoewel deze niet allemaal zijn onthuld, heeft Circle eerder al aangegeven in 2023 de blockchains Polkadot, Near, Optimism en Cosmos toe te voegen.

  Een stablecoin is een soort cryptocurrency die is gekoppeld aan een stabiele waarde. Zoals de Amerikaanse dollar. In het geval van USDC is deze 1-op-1 gekoppeld aan de dollar.

  Aandeel in Circle

  Coinbase is een grote speler in de crypto markt en heeft een stukje van Circle gekocht. Samen waren ze ooit verantwoordelijk voor USDC. Maar die samenwerking eindigt waardoor Circle het beheer alleen doet. USDC wordt ook uitgebreid naar meer technologieplatforms.

  Hoewel Coinbase een aandeel in Circle heeft gekocht, hebben ze geen geld betaalt aan Circle. De reden waarom is niet bekendgemaakt.

  Verschuivingen in wereld van stablecoins

  Recent hebben we flinke verschuivingen gezien in de wereld van stablecoins. Zo introduceerde fintech-reus PayPal zijn eigen PYUSD token. Hiermee hoopt het bedrijf de populariteit van andere stablecoins, zoals USDT en USDC, uit te dagen.

  Met PayPal's enorme netwerk in betalingen en overmakingen, is dit zeker een ontwikkeling om in de gaten te houden. Vanuit het perspectief van Coinbase is de toekomst van USDC veel meer dan alleen crypto-handel.

  Coinbase niet onder indruk van PayPal

  Phil McDonnell van Coinbase geeft aan dat het ook draait om zaken als buitenlandse valuta, grensoverschrijdende overmakingen en financiële inclusie. Maar de competitie met PayPal lijkt hij niet zo van onder de indruk.

  “Crypto is nu nog klein vergeleken met de financiële wereld. Maar, hoe meer mensen de crypto-wereld betreden via PayPal of een andere deur, des te groter de kans is dat ze ook bij ons terechtkomen.”

  Nog een speler in het spel

  Er is nog een andere speler in het spel, namelijk de regelgeving. Chief Strategy Officer Dante Disparte van Circle wijst op de "Clarity for Payment Stablecoins Act" van 2023.

  Deze heeft recentelijk steun gekregen van een belangrijke Amerikaanse commissie. Bovendien heeft Circle onlangs een grote licentie in Singapore binnengehaald.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.