Crypto nieuws

Coinbase verwerft aandeel in Circle: USDC breidt uit met 6 nieuwe blockchains

Femke Wassink

2023-08-22

Leestijd: 2 minuten

*

Coinbase heeft een minderheidsbelang verworven in Circle Internet Financial. Dit is het gevolg van de ontbinding van het Centre Consortium, dat voorheen het bestuur over de USDC stablecoin had. Deze wordt nu volledig door Circle beheerd.

6 nieuwe blockchains

USDC gaat live op 6 nieuwe blockchains. Dat brengt het totaal op 15. Hoewel deze niet allemaal zijn onthuld, heeft Circle eerder al aangegeven in 2023 de blockchains Polkadot, Near, Optimism en Cosmos toe te voegen.

Een stablecoin is een soort cryptocurrency die is gekoppeld aan een stabiele waarde. Zoals de Amerikaanse dollar. In het geval van USDC is deze 1-op-1 gekoppeld aan de dollar.

Aandeel in Circle

Coinbase is een grote speler in de crypto markt en heeft een stukje van Circle gekocht. Samen waren ze ooit verantwoordelijk voor USDC. Maar die samenwerking eindigt waardoor Circle het beheer alleen doet. USDC wordt ook uitgebreid naar meer technologieplatforms.

Hoewel Coinbase een aandeel in Circle heeft gekocht, hebben ze geen geld betaalt aan Circle. De reden waarom is niet bekendgemaakt.

Verschuivingen in wereld van stablecoins

Recent hebben we flinke verschuivingen gezien in de wereld van stablecoins. Zo introduceerde fintech-reus PayPal zijn eigen PYUSD token. Hiermee hoopt het bedrijf de populariteit van andere stablecoins, zoals USDT en USDC, uit te dagen.

Met PayPal's enorme netwerk in betalingen en overmakingen, is dit zeker een ontwikkeling om in de gaten te houden. Vanuit het perspectief van Coinbase is de toekomst van USDC veel meer dan alleen crypto-handel.

Coinbase niet onder indruk van PayPal

Phil McDonnell van Coinbase geeft aan dat het ook draait om zaken als buitenlandse valuta, grensoverschrijdende overmakingen en financiële inclusie. Maar de competitie met PayPal lijkt hij niet zo van onder de indruk.

“Crypto is nu nog klein vergeleken met de financiële wereld. Maar, hoe meer mensen de crypto-wereld betreden via PayPal of een andere deur, des te groter de kans is dat ze ook bij ons terechtkomen.”

Nog een speler in het spel

Er is nog een andere speler in het spel, namelijk de regelgeving. Chief Strategy Officer Dante Disparte van Circle wijst op de "Clarity for Payment Stablecoins Act" van 2023.

Deze heeft recentelijk steun gekregen van een belangrijke Amerikaanse commissie. Bovendien heeft Circle onlangs een grote licentie in Singapore binnengehaald.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.