Crypto nieuws

  Coinbase gebruikersovereenkomst bereikt het Hooggerechtshof van de VS

  Femke Wassink

  2023-11-04

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten duikt in een rechtsgeschil dat belangrijk is voor Coinbase en zijn gebruikers.

  Van arbitrage naar de rechter

  Het zou gaan om tegensprekende overeenkomsten tussen partijen. De ene deal roept op tot arbitrage, terwijl de andere juist een gang naar de rechter ondersteunt. Coinbase ging in eerste instantie voor arbitrage in zijn klant overeenkomsten.

  Maar het werd ingewikkeld met een sweepstakes-overeenkomst die de geschil oplossing naar de Californische rechtbanken stuurde. Na beschuldigingen van misleidende reclame, gingen klanten tegen het standaard arbitrageproces van Coinbase in.

  Sweepstakes overeenkomst krijgt voorrang

  Coinbase's campagne voor arbitrage kreeg tegenslag te verduren in de lagere rechtbanken. Een federale rechter in Californië kreeg steun van het Hof van Beroep voor het Negende Circuit en bepaalde dat de sweepstakes overeenkomst voorrang had.

  Deze pleitte voor een rechtszaak. Het verzoek van Coinbase om het geschil naar arbitrage te verhuizen, was een no-go.

  Terughoudendheid

  Deze terughoudendheid van de rechterlijke macht staat in contrast met een recente beslissing van het Hooggerechtshof, dat met een nipte meerderheid van 5 tegen 4 in het voordeel van Coinbase besliste.

  Toen koos de rechtbank ervoor de pogingen van het bedrijf te steunen om klanten rechtszaken te pauzeren terwijl ze naar arbitrage wilden verschuiven. Maar, tijdens deze juridische twist blijft Coinbase niet stilzitten.

  Het bedrijf breidt uit met nieuwe handelsopties voor zijn gebruikers. Retail klanten die in aanmerking komen kunnen nu crypto futures trading ontdekken, met contracten die een fractie van de waarde van Bitcoin en ether vertegenwoordigen.

  Van belang voor bedrijven met arbitrageclausules

  De keuze van het Hooggerechtshof om deze zaak op te nemen, is van groot belang voor bedrijven die gebruik maken van arbitrageclausules. Het benadrukt hoe het hof blijft bijdragen aan de duiding van het verschil tussen arbitrage en procedures.

  De uitspraak zal waarschijnlijk een grote invloed hebben op de vorm en handhaving van gebruikersovereenkomsten, vooral in de dynamische wereld van digitale valutahandel.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.