Crypto nieuws

Coinbase gebruikersovereenkomst bereikt het Hooggerechtshof van de VS

Femke Wassink

2023-11-04

Leestijd: 2 minuten

*

Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten duikt in een rechtsgeschil dat belangrijk is voor Coinbase en zijn gebruikers.

Van arbitrage naar de rechter

Het zou gaan om tegensprekende overeenkomsten tussen partijen. De ene deal roept op tot arbitrage, terwijl de andere juist een gang naar de rechter ondersteunt. Coinbase ging in eerste instantie voor arbitrage in zijn klant overeenkomsten.

Maar het werd ingewikkeld met een sweepstakes-overeenkomst die de geschil oplossing naar de Californische rechtbanken stuurde. Na beschuldigingen van misleidende reclame, gingen klanten tegen het standaard arbitrageproces van Coinbase in.

Sweepstakes overeenkomst krijgt voorrang

Coinbase's campagne voor arbitrage kreeg tegenslag te verduren in de lagere rechtbanken. Een federale rechter in Californië kreeg steun van het Hof van Beroep voor het Negende Circuit en bepaalde dat de sweepstakes overeenkomst voorrang had.

Deze pleitte voor een rechtszaak. Het verzoek van Coinbase om het geschil naar arbitrage te verhuizen, was een no-go.

Terughoudendheid

Deze terughoudendheid van de rechterlijke macht staat in contrast met een recente beslissing van het Hooggerechtshof, dat met een nipte meerderheid van 5 tegen 4 in het voordeel van Coinbase besliste.

Toen koos de rechtbank ervoor de pogingen van het bedrijf te steunen om klanten rechtszaken te pauzeren terwijl ze naar arbitrage wilden verschuiven. Maar, tijdens deze juridische twist blijft Coinbase niet stilzitten.

Het bedrijf breidt uit met nieuwe handelsopties voor zijn gebruikers. Retail klanten die in aanmerking komen kunnen nu crypto futures trading ontdekken, met contracten die een fractie van de waarde van Bitcoin en ether vertegenwoordigen.

Van belang voor bedrijven met arbitrageclausules

De keuze van het Hooggerechtshof om deze zaak op te nemen, is van groot belang voor bedrijven die gebruik maken van arbitrageclausules. Het benadrukt hoe het hof blijft bijdragen aan de duiding van het verschil tussen arbitrage en procedures.

De uitspraak zal waarschijnlijk een grote invloed hebben op de vorm en handhaving van gebruikersovereenkomsten, vooral in de dynamische wereld van digitale valutahandel.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.