Crypto nieuws

  Coinbase koopt $1 miljard aan obligaties terug tegen premie

  Femke Wassink

  2023-08-09

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Coinbase heeft aangeboden een deel van zijn $1 miljard aan obligaties terug te kopen. Deze beweging komt na een sterke financiële prestatie in het tweede kwartaal.

  Extraatje voor investeerders

  Het crypto bedrijf is van plan om tot $150 miljoen van zijn in 2031 vervallende $1 miljard aan obligaties terug te kopen. Dat heeft Coinbase maandag bekendgemaakt. Maar er zit een klein extraatje voor investeerders in.

  Voor diegenen die besluiten hun obligaties te verkopen vóór 18 augustus, biedt Coinbase $645 voor elke $1.000 van de nominale waarde van de obligatie. Dit is dus 64,5 cent voor elke dollar. Het bedrag bevat een vroege inlever-premie van $30.

  Als mensen hun obligaties ná 18 augustus maar vóór 1 september verkopen krijgen ze $615 voor elke $1.000 van de nominale waarde. Dat komt neer op 61,5 cent voor elke dollar.

  Verwachting 2e kwartaal overtroffen

  Coinbase betaalt deze premie omdat de 2 biedprijzen hoger zijn dan de prijs van de obligatie voordat het nieuws bekend werd gemaakt. De premie is ook te danken aan het feit dat Coinbase de schattingen voor het 2e kwartaal heeft overtroffen.

  Coinbase rapporteerden inkomsten van $708 miljoen en een aangepast verlies per aandeel van $0,42. Dat is beter dan de verwachte inkomsten van $628 miljoen en een verlies per aandeel van $0,76.

  Hulp van Citigroup Global Markets

  Ook de bitcoin prijs zit dichtbij de hoogtepunten van 2023. Ook dit kan invloed hebben op het terugkoop aanbod. Voor deze actie heeft Coinbase de hulp ingeschakeld van Citigroup Global Markets.

  De obligaties die in 2031 vervallen zijn slechts 1 van de 3 openstaande schulden van het bedrijf zijn. Coinbase heeft ook nog 2 andere obligaties die in 2026 en 2028 vervallen. Ze hebben een totale waarde van meer dan $1 miljard.

  Wat zijn buybacks?

  Bedrijven kondigen buybacks aan om hun eigen aandelen of obligaties uit de markt of van bestaande investeerders terug te kopen. Voor bedrijven betekent dit een vermindering van hun schuld en lagere rentekosten.

  Voor investeerders biedt het vroegtijdige liquiditeit en kansen om te investeren in andere aantrekkelijke mogelijkheden.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.