Crypto nieuws

Coinbase neemt Agara over na aankondiging bouw tech-hub in India

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Coinbase is één van de grootste gecentraliseerde cryptocurrency exchanges. Het heeft recent de overname aangekondigd van klanten ondersteuningsplatform Agara.

De nieuwe startup is gevestigd in de Indiase stad Bengaluru. Agara gaat Coinbase ondersteunen in de hulp die nieuwe platform gebruikers nodig hebben.

Ondersteuning van wereldklasse

Tijdens de officiële aankondiging van de overname, vermelde zowel Coinbase als Agara geen financiële details. De overname zou beklonken zijn voor een bedrag tussen de 40 en 50 miljoen dollar.

De aankondiging van Coinbase luidt:

“De overname versterkt onze toewijding aan het leveren van een high-end ondersteuning voor gebruikers. Agara brengt zijn expertise in Machine Learning en Natural Language Processing naar ons team.”

Overname Agara volgt de strategie

De overname van Agara door Coinbase volgt de strategie tot het bouwen van een tech-hub in India. Tijdens de aankondiging merkte Coinbase op dat het in India beschikt over een team. 

Dit team houdt zich bezig met de belangrijkste gebieden van Coinbase. Dat zijn onder meer infrastructuur, cloud en platform. Coinbase liet daarnaast ook het onderstaande weten:

Dit om de impact en de snelheid te optimaliseren. De teams in India zullen werken aan een combinatie van projecten. Deze ondersteunen onze wereldwijde producten en projecten in de grotere APAC-regio.”

Automatiseren en verbeteren van de CX

Om deze mate van ondersteuning te kunnen bereiken lijkt de overname van Agara de eerste stap. De beurs wil de tech-hub gaan gebruiken voor het automatiseren en verbeteren van de customer experience tools.

De EVP van Coinbase merkte daarbij op:

“Het verbeteren van onze customer experience blijft een topprioriteit voor Coinbase. In de achterliggende maanden hebben we ons team van werknemers uitgebreid. Ook gaan we 24/7 telefonische ondersteuning en live messaging leveren.  Dit moet eind 2021 beschikbaar zijn. Door deze overname kunnen we onze klanten nieuwe gepersonaliseerde, intelligente en real-time ondersteuningsopties bieden.”

Partnerschappen en project overnames

Coinbase richt zijn ogen nu pas op India. Toch is het bedrijf al enige tijd bezig met het aangaan van partnerschappen en het overnemen van projecten in de sector. Waaronder dataprovider Skew.

De missie gaat verder en Agara richt zich op Coinbase. Volgens CEO en medeoprichter Abhimanyu Singh, zal het team van Agara zich bij Coinbase voegen. De partijen hopen de deal later dit jaar te kunnen sluiten.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.