Crypto nieuws

Coinbase neemt Agara over na aankondiging bouw tech-hub in India

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Coinbase is één van de grootste gecentraliseerde cryptocurrency exchanges. Het heeft recent de overname aangekondigd van klanten ondersteuningsplatform Agara.

De nieuwe startup is gevestigd in de Indiase stad Bengaluru. Agara gaat Coinbase ondersteunen in de hulp die nieuwe platform gebruikers nodig hebben.

Ondersteuning van wereldklasse

Tijdens de officiële aankondiging van de overname, vermelde zowel Coinbase als Agara geen financiële details. De overname zou beklonken zijn voor een bedrag tussen de 40 en 50 miljoen dollar.

De aankondiging van Coinbase luidt:

“De overname versterkt onze toewijding aan het leveren van een high-end ondersteuning voor gebruikers. Agara brengt zijn expertise in Machine Learning en Natural Language Processing naar ons team.”

Overname Agara volgt de strategie

De overname van Agara door Coinbase volgt de strategie tot het bouwen van een tech-hub in India. Tijdens de aankondiging merkte Coinbase op dat het in India beschikt over een team. 

Dit team houdt zich bezig met de belangrijkste gebieden van Coinbase. Dat zijn onder meer infrastructuur, cloud en platform. Coinbase liet daarnaast ook het onderstaande weten:

Dit om de impact en de snelheid te optimaliseren. De teams in India zullen werken aan een combinatie van projecten. Deze ondersteunen onze wereldwijde producten en projecten in de grotere APAC-regio.”

Automatiseren en verbeteren van de CX

Om deze mate van ondersteuning te kunnen bereiken lijkt de overname van Agara de eerste stap. De beurs wil de tech-hub gaan gebruiken voor het automatiseren en verbeteren van de customer experience tools.

De EVP van Coinbase merkte daarbij op:

“Het verbeteren van onze customer experience blijft een topprioriteit voor Coinbase. In de achterliggende maanden hebben we ons team van werknemers uitgebreid. Ook gaan we 24/7 telefonische ondersteuning en live messaging leveren.  Dit moet eind 2021 beschikbaar zijn. Door deze overname kunnen we onze klanten nieuwe gepersonaliseerde, intelligente en real-time ondersteuningsopties bieden.”

Partnerschappen en project overnames

Coinbase richt zijn ogen nu pas op India. Toch is het bedrijf al enige tijd bezig met het aangaan van partnerschappen en het overnemen van projecten in de sector. Waaronder dataprovider Skew.

De missie gaat verder en Agara richt zich op Coinbase. Volgens CEO en medeoprichter Abhimanyu Singh, zal het team van Agara zich bij Coinbase voegen. De partijen hopen de deal later dit jaar te kunnen sluiten.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.