Crypto nieuws

  Coinbase neemt Agara over na aankondiging bouw tech-hub in India

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Coinbase is één van de grootste gecentraliseerde cryptocurrency exchanges. Het heeft recent de overname aangekondigd van klanten ondersteuningsplatform Agara.

  De nieuwe startup is gevestigd in de Indiase stad Bengaluru. Agara gaat Coinbase ondersteunen in de hulp die nieuwe platform gebruikers nodig hebben.

  Ondersteuning van wereldklasse

  Tijdens de officiële aankondiging van de overname, vermelde zowel Coinbase als Agara geen financiële details. De overname zou beklonken zijn voor een bedrag tussen de 40 en 50 miljoen dollar.

  De aankondiging van Coinbase luidt:

  “De overname versterkt onze toewijding aan het leveren van een high-end ondersteuning voor gebruikers. Agara brengt zijn expertise in Machine Learning en Natural Language Processing naar ons team.”

  Overname Agara volgt de strategie

  De overname van Agara door Coinbase volgt de strategie tot het bouwen van een tech-hub in India. Tijdens de aankondiging merkte Coinbase op dat het in India beschikt over een team. 

  Dit team houdt zich bezig met de belangrijkste gebieden van Coinbase. Dat zijn onder meer infrastructuur, cloud en platform. Coinbase liet daarnaast ook het onderstaande weten:

  Dit om de impact en de snelheid te optimaliseren. De teams in India zullen werken aan een combinatie van projecten. Deze ondersteunen onze wereldwijde producten en projecten in de grotere APAC-regio.”

  Automatiseren en verbeteren van de CX

  Om deze mate van ondersteuning te kunnen bereiken lijkt de overname van Agara de eerste stap. De beurs wil de tech-hub gaan gebruiken voor het automatiseren en verbeteren van de customer experience tools.

  De EVP van Coinbase merkte daarbij op:

  “Het verbeteren van onze customer experience blijft een topprioriteit voor Coinbase. In de achterliggende maanden hebben we ons team van werknemers uitgebreid. Ook gaan we 24/7 telefonische ondersteuning en live messaging leveren.  Dit moet eind 2021 beschikbaar zijn. Door deze overname kunnen we onze klanten nieuwe gepersonaliseerde, intelligente en real-time ondersteuningsopties bieden.”

  Partnerschappen en project overnames

  Coinbase richt zijn ogen nu pas op India. Toch is het bedrijf al enige tijd bezig met het aangaan van partnerschappen en het overnemen van projecten in de sector. Waaronder dataprovider Skew.

  De missie gaat verder en Agara richt zich op Coinbase. Volgens CEO en medeoprichter Abhimanyu Singh, zal het team van Agara zich bij Coinbase voegen. De partijen hopen de deal later dit jaar te kunnen sluiten.

   

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.