Crypto nieuws

  Breaking: Coinbase omarmt Bitcoin Lightning Network

  Redactie

  2023-09-13

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Snelle en goedkope Bitcoin transacties

  Het grootste pijnpunt van Bitcoin is de schaalbaarheid. Dat is ook precies de reden waarom het Lightning Network in het leven is geroepen. LN maakt Bitcoin transacties sneller en goedkoper. Op deze manier kan de munt concurreren met nieuwere crypto projecten.

  Tot voor kort leken grote crypto exchanges zoals Coinbase en Binance geen plannen te hebben om deze layer-2 oplossing te adopteren. De algemene gedachte was dat LN-integratie weinig financieel voordeel voor de exchanges zelf zou bieden.

  Brain Armstrong maakt ommekeer

  CEO van Coinbase Brian Armstrong heeft dit narratief doorbroken. Hij heeft recent bevestigd dat zijn bedrijf wel degelijk plannen heeft om het Lightning Network te integreren. In een reactie laat Armstrong het volgende weten:

  "Bitcoin is het belangrijkste bezit in crypto. We zijn enthousiast om ons steentje bij te dragen aan snellere en goedkopere Bitcoin transacties. Er is wel geduld nodig want de integratie zal nog wel eventjes duren."

  Dorsey en Saylor reageren

  Armstrong maakt de aankondiging een maand nadat protocol specialist Viktor Bunin de haalbaarheid van LN-integratie begon te onderzoeken. Tegelijkertijd stelden Michael Saylor van MicroStrategy en Jack Dorsey van Square vragen over Armstrong's positie aangaande LN.

  Jack Dorsey, de CEO van Square vroeg zich af waarom Armstrong Bitcoin en Lightning bleef negeren. Ook vroeg hij aan Armstrong welk crypto protocol dan beter zou zijn en waarom. Armstrong liet in een reactie weten:

  "We onderzoeken hoe we Lightning kunnen toevoegen. Het is niet-triviaal, maar ik denk dat het de moeite waard is. Ik ben voor betalingen in Bitcoin. Ik weet niet waarom je denkt dat we Bitcoin negeren, we hebben juist meer mensen aan Bitcoin geholpen dan elk ander bedrijf."

  Community is positief

  De reacties van de crypto community zijn enorm positief. Deze stap maakt de weg vrij voor meer gebruikers om te profiteren van betaalbare en efficiënte Bitcoin microtransacties.

  Ook Binance kondigde op 17 juli aan dat zij de integratie van het Lightning Netwerk voor Bitcoin opnames en stortingen hadden voltooid. Gebruikers van Binance hebben nu de mogelijkheid om "LIGHTNING" te selecteren als een optie.

  Deze kan worden gebruikt naast andere opties. Zoals BNB Smart Chain, Bitcoin, BNB Beacon Chain, BTC (SegWit) en Ethereum ERC-20. De integratie van het Lightning Netwerk door Coinbase is een game-changer. De toekomst van Bitcoin transacties ziet er nog beter uit.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.