Crypto nieuws

Coinbase CEO onthult 10 crypto ideeën voor ontwikkelaars

Redactie

2023-08-31

Leestijd: 2 minuten

*

Van flatcoins tot on-chain advertenties. Brian Armstrong van Coinbase hoopt dat ontwikkelaars de bear market benutten om deze crypto concepten naar een hoger niveau te tillen.

Toekomst vol crypto mogelijkheden

Brian Armstrong is de CEO van Coinbase. Hij heeft zijn visie op de toekomst van crypto onthuld. In een recente presentatie schetst hij 10 ideeën waarvan hij denkt dat ze de digitale activa industrie kunnen transformeren.

"Ik heb besloten mijn top 10 ideeën te delen in de hoop dat iemand ze oppakt en ermee aan de slag gaat."

Flatcoins: een stable coin voor de toekomst

Eén van de eerste concepten waarover hij sprak was een flatcoin. Dit is een gedecentraliseerde stablecoin die inflatie volgt om de koopkracht te behouden. Deze kan worden ondersteund door een activa of gebruik maken van een algoritmische benadering.

Armstrong zei dat ze een manier bieden om potentieel inflatie op de blockchain te volgen en om het verder te decentraliseren.

On-chain reputatie en advertenties

Hij bracht ook het idee van on-chain reputatie naar voren. Dit is een systeem dat reputatie scores toekent aan portefeuille adressen of ENS namen op basis van hun activiteiten op de blockchain. Dit systeem zou kunnen worden gebruikt voor beoordelingen en fraudepreventie.

Verder sprak hij over on-chain advertenties. Dit is de Web3-versie van reclames die uitbetalen op basis van blockchain-activiteiten. Dat in tegenstelling tot Web2 advertenties die zich richten op views of clicks. Ze kunnen slimme contracten hebben die uitbetalingen specificeren.

Fundraising 2.0 en crypto banenmarkt

Armstrong was ook enthousiast over on-chain kapitaalvorming. Dit is een concept dat fondsenwerving democratischer maakt en startups helpt om op een betrouwbare en conforme manier geld op te halen.

"Het kapitaal in de wereld vormen is nog steeds veel te ingewikkeld" volgens Armstrong. Bovendien zag hij potentieel in een marktplaats voor crypto-banen en taken. Die zouden mensen wereldwijd helpen bij het vinden van werk in de crypto industrie.

Privacy en andere ideeën

Armstrong's 6e idee was privacy voor layer-2. Dit brengt private transacties naar L2 in plaats van ze alleen op openbare blockchains te hebben. "Transparantie is een feature, maar mensen willen niet dat de meeste transacties in de economie publiek zijn."

Andere concepten omvatten een volledig on-chain peer-to-peer exchange, on-chain games en meer tokenisatie van activa in de echte wereld.

Bear markets zijn voor bouwers

"In 5 jaar zullen veel ondernemers terugkijken en wensen dat ze in 2023 een crypto bedrijf waren gestart. Bear markets zijn voor bouwers. Ideeën zijn goedkoop, maar de uitvoering ervan kan de wereld veranderen."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.