Crypto nieuws

  Coinbase CEO onthult 10 crypto ideeën voor ontwikkelaars

  Redactie

  2023-08-31

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Van flatcoins tot on-chain advertenties. Brian Armstrong van Coinbase hoopt dat ontwikkelaars de bear market benutten om deze crypto concepten naar een hoger niveau te tillen.

  Toekomst vol crypto mogelijkheden

  Brian Armstrong is de CEO van Coinbase. Hij heeft zijn visie op de toekomst van crypto onthuld. In een recente presentatie schetst hij 10 ideeën waarvan hij denkt dat ze de digitale activa industrie kunnen transformeren.

  "Ik heb besloten mijn top 10 ideeën te delen in de hoop dat iemand ze oppakt en ermee aan de slag gaat."

  Flatcoins: een stable coin voor de toekomst

  Eén van de eerste concepten waarover hij sprak was een flatcoin. Dit is een gedecentraliseerde stablecoin die inflatie volgt om de koopkracht te behouden. Deze kan worden ondersteund door een activa of gebruik maken van een algoritmische benadering.

  Armstrong zei dat ze een manier bieden om potentieel inflatie op de blockchain te volgen en om het verder te decentraliseren.

  On-chain reputatie en advertenties

  Hij bracht ook het idee van on-chain reputatie naar voren. Dit is een systeem dat reputatie scores toekent aan portefeuille adressen of ENS namen op basis van hun activiteiten op de blockchain. Dit systeem zou kunnen worden gebruikt voor beoordelingen en fraudepreventie.

  Verder sprak hij over on-chain advertenties. Dit is de Web3-versie van reclames die uitbetalen op basis van blockchain-activiteiten. Dat in tegenstelling tot Web2 advertenties die zich richten op views of clicks. Ze kunnen slimme contracten hebben die uitbetalingen specificeren.

  Fundraising 2.0 en crypto banenmarkt

  Armstrong was ook enthousiast over on-chain kapitaalvorming. Dit is een concept dat fondsenwerving democratischer maakt en startups helpt om op een betrouwbare en conforme manier geld op te halen.

  "Het kapitaal in de wereld vormen is nog steeds veel te ingewikkeld" volgens Armstrong. Bovendien zag hij potentieel in een marktplaats voor crypto-banen en taken. Die zouden mensen wereldwijd helpen bij het vinden van werk in de crypto industrie.

  Privacy en andere ideeën

  Armstrong's 6e idee was privacy voor layer-2. Dit brengt private transacties naar L2 in plaats van ze alleen op openbare blockchains te hebben. "Transparantie is een feature, maar mensen willen niet dat de meeste transacties in de economie publiek zijn."

  Andere concepten omvatten een volledig on-chain peer-to-peer exchange, on-chain games en meer tokenisatie van activa in de echte wereld.

  Bear markets zijn voor bouwers

  "In 5 jaar zullen veel ondernemers terugkijken en wensen dat ze in 2023 een crypto bedrijf waren gestart. Bear markets zijn voor bouwers. Ideeën zijn goedkoop, maar de uitvoering ervan kan de wereld veranderen."

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.