Crypto nieuws

Coinbase probeerde FTX Europe over te nemen na faillissement

Femke Wassink

2023-09-23

Leestijd: 2 minuten

*

Coinbase is één van de grootste crypto exchanges ter wereld. De exchange probeerde FTX Europe te kopen. Niet één, maar wel twee keer. Dit alles gebeurde nadat FTX in november 2022 failliet ging. De overname was bedoeld om hun derivaten business uit te breiden naar Europa.

Derivaten uitbreiden naar Europa

Derivaten zijn financiële instrumenten die hun waarde ontlenen aan een onderliggend activa zoals Bitcoin. Er zijn diverse derivaten. Zoals opties, futures en swaps. Ze worden gebruikt om te speculeren op markten en zijn een populaire strategie voor handelaren en beleggers.

Bronnen meldde dat Coinbase uiteindelijk heeft besloten om de deal niet door te laten gaan. Volgens een rapport van Fortune toonde Coinbase twee keer interesse. Een keer in november 2022 en recentelijk in september 2023. Een woordvoerder van Coinbase bevestigde:

"We zijn altijd op zoek naar kansen om onze business strategisch uit te breiden en ontmoeten daarvoor teams over de hele wereld."

Ook crypto.com en Trek Labs geïnteresseerd

Naast Coinbase waren er ook andere geïnteresseerden zoals Crypto.com en Trek Labs. Fortune heeft te kennen gegeven dat de deadline voor de verkoop nu verlengd is tot 24 september. FTX heeft bijna $400 miljoen uitgegeven voor de overname van hun Europese tak.

De reden waarom Coinbase FTX Europe wil overnemen in simpel. Crypto derivatenhandel groeit, zelfs in een bear marktet. Uit het laatste kwartaalrapport van Coinbase blijkt dat ze in het tweede kwartaal van 2023 maar liefst $707 miljoen aan inkomsten genereerden.

Handelsvolume derivaten gestegen tot $2,13 biljoen

Van de $707 miljoen aan inkomsten kwam $327 miljoen uit spot trading. Wereldwijd zijn de handelsvolumes in derivaten gestegen tot $2,13 biljoen in juni. Binance was daarbij de top speler. Coinbase is ook bezig met derivaten in de VS.

In augustus kregen ze groen licht van de autoriteiten om crypto futures aan te bieden aan hun klanten. Dat betekent dat ze Bitcoin en Ether futures contracten kunnen introduceren via hun Commodity Futures Trading Commission-gereguleerde exchange, FairX.

De mogelijke overname van FTX Europe door Coinbase is een sprekend voorbeeld van de crypto wereld die altijd in beweging is.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.