Crypto nieuws

  Coinbase probeerde FTX Europe over te nemen na faillissement

  Femke Wassink

  2023-09-23

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Coinbase is één van de grootste crypto exchanges ter wereld. De exchange probeerde FTX Europe te kopen. Niet één, maar wel twee keer. Dit alles gebeurde nadat FTX in november 2022 failliet ging. De overname was bedoeld om hun derivaten business uit te breiden naar Europa.

  Derivaten uitbreiden naar Europa

  Derivaten zijn financiële instrumenten die hun waarde ontlenen aan een onderliggend activa zoals Bitcoin. Er zijn diverse derivaten. Zoals opties, futures en swaps. Ze worden gebruikt om te speculeren op markten en zijn een populaire strategie voor handelaren en beleggers.

  Bronnen meldde dat Coinbase uiteindelijk heeft besloten om de deal niet door te laten gaan. Volgens een rapport van Fortune toonde Coinbase twee keer interesse. Een keer in november 2022 en recentelijk in september 2023. Een woordvoerder van Coinbase bevestigde:

  "We zijn altijd op zoek naar kansen om onze business strategisch uit te breiden en ontmoeten daarvoor teams over de hele wereld."

  Ook crypto.com en Trek Labs geïnteresseerd

  Naast Coinbase waren er ook andere geïnteresseerden zoals Crypto.com en Trek Labs. Fortune heeft te kennen gegeven dat de deadline voor de verkoop nu verlengd is tot 24 september. FTX heeft bijna $400 miljoen uitgegeven voor de overname van hun Europese tak.

  De reden waarom Coinbase FTX Europe wil overnemen in simpel. Crypto derivatenhandel groeit, zelfs in een bear marktet. Uit het laatste kwartaalrapport van Coinbase blijkt dat ze in het tweede kwartaal van 2023 maar liefst $707 miljoen aan inkomsten genereerden.

  Handelsvolume derivaten gestegen tot $2,13 biljoen

  Van de $707 miljoen aan inkomsten kwam $327 miljoen uit spot trading. Wereldwijd zijn de handelsvolumes in derivaten gestegen tot $2,13 biljoen in juni. Binance was daarbij de top speler. Coinbase is ook bezig met derivaten in de VS.

  In augustus kregen ze groen licht van de autoriteiten om crypto futures aan te bieden aan hun klanten. Dat betekent dat ze Bitcoin en Ether futures contracten kunnen introduceren via hun Commodity Futures Trading Commission-gereguleerde exchange, FairX.

  De mogelijke overname van FTX Europe door Coinbase is een sprekend voorbeeld van de crypto wereld die altijd in beweging is.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.