Crypto nieuws

Coinbase voegt BNB Chain en Avalanche toe aan de netwerklijst

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Coinbase voegt BNB Chain en Avalanche toe aan de lijst van netwerken voor de Coinbase Wallet. Handelaren hebben nu toegang tot tokens die genoteerd staan op de beurs.

BNB Chain en Avalanche

Coinbase is de grootste crypto exchange van Amerika. Recent voegt het de BNB Chain en Avalanche toe aan de lijst van ondersteunde netwerken. Gebruikers kunnen hun crypto ruilen en opslaan in de Coinbase Wallet.

In een Twitter post zegt Coinbase dat de toegevoegde functie toegang biedt tot duizenden tokens. Ze vormen een grotere variëteit dan de meeste gecentraliseerde exchanges bieden. 

4 netwerken

De toevoeging van de BNB Chain en Avalanche brengt het totaal aan netwerken op 4. Dit zijn naast de bovengenoemde ook Ethereum en Polygon.

Gebruikers die on-chain willen handelen kunnen de in-app exchange van Coinbase gebruiken op 4 netwerken. Token bridging is op dit moment nog niet beschikbaar.

Coinbase Wallet stelt gebruikers in staat om hun crypto zelf te bewaren en biedt on-chain toegang. Dit in tegenstelling tot de functies op het gecentraliseerde platform van Coinbase.

Duizenden tokens

Op dit moment noteert Coinbase slechts 173 tokens op zijn exchange. Dit aantal verbleekt bij de duizenden tokens die beschikbaar zijn op de 4 netwerken.

Gebruikers van de Coinbase Wallet hebben daar nu toegang toe. De exchange verklaart dat ze nog meer mogelijk willen maken. Zoals het uitvoeren van swaps op een nog grotere verscheidenheid van netwerken. 

Coinbase laat daarbij het onderstaande weten:

"Niet alleen de handel breidt uit. We willen ook ondersteuning voor network bridging toevoegen. Daardoor kunnen tokens naadloos worden verplaatst over meerdere netwerken."

Token bridging en Web3

Network bridging is het versturen van tokens tussen netwerken. Zonder via een gecentraliseerde exchange te hoeven. Populaire token bridges zijn Multichain en Wormhole.

Coinbase rolt ook zijn Web3 wallet en browser uit voor de mobiele app. Deze is in eerste instantie beschikbaar voor een klein aantal gebruikers.

Dit geeft mobiele handelaren toegang tot het brede ecosysteem van DEX. Het werkt op het eigen netwerk van Coinbase maar ook op ondersteunde netwerken.

BNB Chain heeft op dit moment een handelsvolume van $ 74 miljard. Het handelsvolume van Avalanche bedraagt in de laatste 24 uur $ 68,5 miljard.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.