Crypto nieuws

Coinbase voegt BNB Chain en Avalanche toe aan de netwerklijst

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Coinbase voegt BNB Chain en Avalanche toe aan de lijst van netwerken voor de Coinbase Wallet. Handelaren hebben nu toegang tot tokens die genoteerd staan op de beurs.

BNB Chain en Avalanche

Coinbase is de grootste crypto exchange van Amerika. Recent voegt het de BNB Chain en Avalanche toe aan de lijst van ondersteunde netwerken. Gebruikers kunnen hun crypto ruilen en opslaan in de Coinbase Wallet.

In een Twitter post zegt Coinbase dat de toegevoegde functie toegang biedt tot duizenden tokens. Ze vormen een grotere variëteit dan de meeste gecentraliseerde exchanges bieden. 

4 netwerken

De toevoeging van de BNB Chain en Avalanche brengt het totaal aan netwerken op 4. Dit zijn naast de bovengenoemde ook Ethereum en Polygon.

Gebruikers die on-chain willen handelen kunnen de in-app exchange van Coinbase gebruiken op 4 netwerken. Token bridging is op dit moment nog niet beschikbaar.

Coinbase Wallet stelt gebruikers in staat om hun crypto zelf te bewaren en biedt on-chain toegang. Dit in tegenstelling tot de functies op het gecentraliseerde platform van Coinbase.

Duizenden tokens

Op dit moment noteert Coinbase slechts 173 tokens op zijn exchange. Dit aantal verbleekt bij de duizenden tokens die beschikbaar zijn op de 4 netwerken.

Gebruikers van de Coinbase Wallet hebben daar nu toegang toe. De exchange verklaart dat ze nog meer mogelijk willen maken. Zoals het uitvoeren van swaps op een nog grotere verscheidenheid van netwerken. 

Coinbase laat daarbij het onderstaande weten:

"Niet alleen de handel breidt uit. We willen ook ondersteuning voor network bridging toevoegen. Daardoor kunnen tokens naadloos worden verplaatst over meerdere netwerken."

Token bridging en Web3

Network bridging is het versturen van tokens tussen netwerken. Zonder via een gecentraliseerde exchange te hoeven. Populaire token bridges zijn Multichain en Wormhole.

Coinbase rolt ook zijn Web3 wallet en browser uit voor de mobiele app. Deze is in eerste instantie beschikbaar voor een klein aantal gebruikers.

Dit geeft mobiele handelaren toegang tot het brede ecosysteem van DEX. Het werkt op het eigen netwerk van Coinbase maar ook op ondersteunde netwerken.

BNB Chain heeft op dit moment een handelsvolume van $ 74 miljard. Het handelsvolume van Avalanche bedraagt in de laatste 24 uur $ 68,5 miljard.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.