Crypto nieuws

    Coinbase zet crypto betaaldienst voor India stop na de lancering

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Coinbase zet de United Payments Interface betalingsdiensten voor Indiase gebruikers stop. Dat doet het bedrijf slechts drie dagen na de lancering in het Zuid-Aziatische subcontinent.

    Schorsing na lancering

    De Amerikaanse exchange schort enkele betalingsdiensten op de recent gelanceerde Indiase beurs op. Dit als gevolg van de druk van lokale betaling regelgevers.

    Het UPI portaal wordt beheerd door de National Payment Corporation of India. Het portaal vergemakkelijkt de transacties op de Indiase diensten van Coinbase. 

    Immediate Payment Service

    De exchange werkt zijn betalingsmethode op de website voor Indiase gebruikers bij. Zij worden aangespoord om de Immediate Payment Service te proberen voor het plaatsen van orders.

    De NPCI is een speciale afdeling van de Reserve Bank of India. De afdeling valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Financiën.

    Op één lijn

    Recent verklaart Coinbase dat het de situatie in India wil verhelpen met de juiste toezichthouders. Het bedrijf wil samenwerken met de NPCI en andere autoriteiten.

    Coinbase wil op één lijn komen met de lokale verwachtingen en de industrienormen. Daarop komt de NPCI afgelopen donderdag met een verklaring. 

    Niet erkennen

    De afdeling zegt dat het de juridische status van de crypto exchanges van de RBI niet erkend. Het gaat om exchanges die gebruik maken van de United Payments Interface.

    De erkenning komt ook niet nadat Coinbase aankondigt om zijn diensten vrij te geven. De aanzet tot de schorsing komt mogelijk voort uit deze opmerking:

    "Aangaande de berichten rond de aankoop van crypto met UPI: De National Payments Corporation of India wil een toelichting geven. We zijn ons niet bewust van een exchange die gebruik maakt van UPI."

    Niets nieuws voor Indiase gebruikers

    Indiase Coinbase gebruikers zijn niet boos over de plotselinge opschorting van de service. Aditya Singh van het Crypto India YouTube kanaal laat aan haar volgers in een tweet weten:

    "Dit is niet nieuw. Indiase exchanges hebben sinds 2018 ook problemen met de betalingsdienst."

    Gewend aan instabiliteit

    Indiase crypto handelaren zijn gewend aan de instabiliteit. Zeker voor wat betreft de toegankelijkheid van handelsdiensten. De Indiase overheid worstelt met het aannemen van een regelgevend crypto kader.

    Handelaren hebben sinds 2021 verschillende situaties doorstaan. Er is zelfs een situatie geweest waarbij het erop leek dat crypto in India verboden zou worden.

    Nog géén verbod

    Sommige Indiase functionarissen van de Reserve Bank of India steunen een volledig verbod.  Zoals T. Rabi Sankar. Toch is er nog geen sprake van een dergelijk verbod.

    Mede omdat het land op 31 maart een belasting van 30% op crypto handel invoert. Deze is vergelijkbaar met de belasting op kansspelen.

    $1 miljoen voor crypto en Web3

    Coinbase Ventures is de investeringstak van Coinbase. Het kondigt in maart aan dat het $ 1 miljoen wil investeren in de Indiase crypto en Web3 industrieën. 

    Deze plannen lijken nog niet te zijn beïnvloedt door de schorsing van de betaaldiensten. 

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.