Crypto nieuws

Coinbase zet crypto betaaldienst voor India stop na de lancering

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Coinbase zet de United Payments Interface betalingsdiensten voor Indiase gebruikers stop. Dat doet het bedrijf slechts drie dagen na de lancering in het Zuid-Aziatische subcontinent.

Schorsing na lancering

De Amerikaanse exchange schort enkele betalingsdiensten op de recent gelanceerde Indiase beurs op. Dit als gevolg van de druk van lokale betaling regelgevers.

Het UPI portaal wordt beheerd door de National Payment Corporation of India. Het portaal vergemakkelijkt de transacties op de Indiase diensten van Coinbase. 

Immediate Payment Service

De exchange werkt zijn betalingsmethode op de website voor Indiase gebruikers bij. Zij worden aangespoord om de Immediate Payment Service te proberen voor het plaatsen van orders.

De NPCI is een speciale afdeling van de Reserve Bank of India. De afdeling valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Financiën.

Op één lijn

Recent verklaart Coinbase dat het de situatie in India wil verhelpen met de juiste toezichthouders. Het bedrijf wil samenwerken met de NPCI en andere autoriteiten.

Coinbase wil op één lijn komen met de lokale verwachtingen en de industrienormen. Daarop komt de NPCI afgelopen donderdag met een verklaring. 

Niet erkennen

De afdeling zegt dat het de juridische status van de crypto exchanges van de RBI niet erkend. Het gaat om exchanges die gebruik maken van de United Payments Interface.

De erkenning komt ook niet nadat Coinbase aankondigt om zijn diensten vrij te geven. De aanzet tot de schorsing komt mogelijk voort uit deze opmerking:

"Aangaande de berichten rond de aankoop van crypto met UPI: De National Payments Corporation of India wil een toelichting geven. We zijn ons niet bewust van een exchange die gebruik maakt van UPI."

Niets nieuws voor Indiase gebruikers

Indiase Coinbase gebruikers zijn niet boos over de plotselinge opschorting van de service. Aditya Singh van het Crypto India YouTube kanaal laat aan haar volgers in een tweet weten:

"Dit is niet nieuw. Indiase exchanges hebben sinds 2018 ook problemen met de betalingsdienst."

Gewend aan instabiliteit

Indiase crypto handelaren zijn gewend aan de instabiliteit. Zeker voor wat betreft de toegankelijkheid van handelsdiensten. De Indiase overheid worstelt met het aannemen van een regelgevend crypto kader.

Handelaren hebben sinds 2021 verschillende situaties doorstaan. Er is zelfs een situatie geweest waarbij het erop leek dat crypto in India verboden zou worden.

Nog géén verbod

Sommige Indiase functionarissen van de Reserve Bank of India steunen een volledig verbod.  Zoals T. Rabi Sankar. Toch is er nog geen sprake van een dergelijk verbod.

Mede omdat het land op 31 maart een belasting van 30% op crypto handel invoert. Deze is vergelijkbaar met de belasting op kansspelen.

$1 miljoen voor crypto en Web3

Coinbase Ventures is de investeringstak van Coinbase. Het kondigt in maart aan dat het $ 1 miljoen wil investeren in de Indiase crypto en Web3 industrieën. 

Deze plannen lijken nog niet te zijn beïnvloedt door de schorsing van de betaaldiensten. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.