Crypto nieuws

  CoinFLEX pakt geldopname problemen aan met uitgifte recovery tokens

  Cheval de Vie

  2022-06-28

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Crypto exchange CoinFLEX maakt recent bekend dat het een recovery token gaat uitgeven. Dit is nodig om de huidige problemen met de geldopnames op te kunnen lossen. 

  Stopzetten tijdens marktvolatiliteit

  De exchange maakt het nieuws bekend na het stopzetten van de geldopnames. Dit gebeurde ten tijde van een behoorlijke marktvolatiliteit en onzekerheid. 

  Uitgifte van $47 miljoen voor recovery tokens

  CoinFLEX geeft $47 miljoen in tokens uit na het stopzetten van de opnames. De stopzetting is mede veroorzaakt door een uitgaande schuld aan de exchange door een rijk individu. 

  De uitgifte van de tokens start op 29 juni en stop op 1 juli 2022. Dat heeft de exchange recent bekendgemaakt via haar whitepaper. Ook verklaren ze een lage auto-liquidated positie te hebben op het eigen vermogen.

  Welteverstaan onder de normale omstandigheden. Zo laat CoinFLEX in een reactie weten:

  "In normale omstandigheden zouden we een lage positie op het eigen vermogen auto-liquideren. Dit tegen prijzen die onder de zero-equity prijs liggen." 

  Wie is die vermogende persoon?

  CoinFLEX schrijft de opname problemen toe aan een uitstaande schuld. De schuld moet nog worden ingelost door een vermogend persoon. Het individu wordt niet met naam genoemd.

  De exchange beschrijft de persoon als een high-integrity individu. Deze ondervindt liquiditeitsproblemen als gevolg van de crypto crash. De klant heeft holdings in verschillende privébedrijven en een grote portefeuille. 

  Snel een hervatting van de geldopnames 

  CoinFLEX verwacht de opnames al op 30 juni te kunnen hervatten. De tijdlijn is wel afhankelijk van het ontvangen van fondsen. Afhankelijk van de rvUSD-uitgifte. 

  CEO Mark Lamb bagatelliseert elk bank-run risico. Hij verklaart dat hij zich geen zorgen maakt. Ook niet als klanten hun fondsen opnemen als ze de nieuwe token werving voltooien. 

  Hij verklaart dat de exchange van plan is om de marges te vergroten en de transparantie voor futures-posities transparant te maken. Dit is de nominale waarde van accounts.

  Crypto Twitter is kritisch

  De CEO van CoinFLEX onthult ook dat ze kijken naar een extern accountantskantoor voor het uitvoeren van de taken. Ondanks dat wordt de exchange toch flink bekritiseerd op Crypto Twitter.

  Crypto Twitter is minder onder de indruk van de ontwikkelingen bij CoinFLEX. Dat blijkt uit een thread van FatManTerra. Daar krijgt CoinFLEX flink wat kritiek. Mede voor het toestaan van een lening zonder onderpand.

  Zeker aan een individu die niet in staat is om het te betalen. De thread is kritisch over CoinFLEX die de schuld in een token veranderde. Vervolgens wordt deze verkocht aan mensen.

  Dat terwijl het een APY van 20% aanbood. Dit om de opnames van andere klanten te financieren. FatManTerra had ook kritiek op de plannen voor meer transparantie, liquidatie punten en pseudo-anonieme saldo-tracering.

  Hij noemde het een "toevallige heruitvinding van DeFi."

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar.