Crypto nieuws

CoinFLEX pakt geldopname problemen aan met uitgifte recovery tokens

Cheval de Vie

2022-06-28

Leestijd: 2 minuten

*

Crypto exchange CoinFLEX maakt recent bekend dat het een recovery token gaat uitgeven. Dit is nodig om de huidige problemen met de geldopnames op te kunnen lossen. 

Stopzetten tijdens marktvolatiliteit

De exchange maakt het nieuws bekend na het stopzetten van de geldopnames. Dit gebeurde ten tijde van een behoorlijke marktvolatiliteit en onzekerheid. 

Uitgifte van $47 miljoen voor recovery tokens

CoinFLEX geeft $47 miljoen in tokens uit na het stopzetten van de opnames. De stopzetting is mede veroorzaakt door een uitgaande schuld aan de exchange door een rijk individu. 

De uitgifte van de tokens start op 29 juni en stop op 1 juli 2022. Dat heeft de exchange recent bekendgemaakt via haar whitepaper. Ook verklaren ze een lage auto-liquidated positie te hebben op het eigen vermogen.

Welteverstaan onder de normale omstandigheden. Zo laat CoinFLEX in een reactie weten:

"In normale omstandigheden zouden we een lage positie op het eigen vermogen auto-liquideren. Dit tegen prijzen die onder de zero-equity prijs liggen." 

Wie is die vermogende persoon?

CoinFLEX schrijft de opname problemen toe aan een uitstaande schuld. De schuld moet nog worden ingelost door een vermogend persoon. Het individu wordt niet met naam genoemd.

De exchange beschrijft de persoon als een high-integrity individu. Deze ondervindt liquiditeitsproblemen als gevolg van de crypto crash. De klant heeft holdings in verschillende privébedrijven en een grote portefeuille. 

Snel een hervatting van de geldopnames 

CoinFLEX verwacht de opnames al op 30 juni te kunnen hervatten. De tijdlijn is wel afhankelijk van het ontvangen van fondsen. Afhankelijk van de rvUSD-uitgifte. 

CEO Mark Lamb bagatelliseert elk bank-run risico. Hij verklaart dat hij zich geen zorgen maakt. Ook niet als klanten hun fondsen opnemen als ze de nieuwe token werving voltooien. 

Hij verklaart dat de exchange van plan is om de marges te vergroten en de transparantie voor futures-posities transparant te maken. Dit is de nominale waarde van accounts.

Crypto Twitter is kritisch

De CEO van CoinFLEX onthult ook dat ze kijken naar een extern accountantskantoor voor het uitvoeren van de taken. Ondanks dat wordt de exchange toch flink bekritiseerd op Crypto Twitter.

Crypto Twitter is minder onder de indruk van de ontwikkelingen bij CoinFLEX. Dat blijkt uit een thread van FatManTerra. Daar krijgt CoinFLEX flink wat kritiek. Mede voor het toestaan van een lening zonder onderpand.

Zeker aan een individu die niet in staat is om het te betalen. De thread is kritisch over CoinFLEX die de schuld in een token veranderde. Vervolgens wordt deze verkocht aan mensen.

Dat terwijl het een APY van 20% aanbood. Dit om de opnames van andere klanten te financieren. FatManTerra had ook kritiek op de plannen voor meer transparantie, liquidatie punten en pseudo-anonieme saldo-tracering.

Hij noemde het een "toevallige heruitvinding van DeFi."

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.