Crypto nieuws

CoinMarketCap helpt Shiba Inu na een flinke ruzie op Twitter

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De afgelopen dagen zijn nogal dramatisch voor Shiba Inu. Gebruikers zijn verwikkeld in een intense ruzie met CoinMarketCap. De rel wordt uitgevochten op Twitter. 

Ordinaire Twitter rel

Shiba Inu bevat alleen de Ethereum keten. De veelbezochte crypto website heeft 3 valse Shiba Inu contract adressen op zijn website gezet. Dat is de reden van de rel. 

In eerste instantie en tot overmaat van ramp negeert CMC de claims. Toch wil de website zijn bruggen weer herbouwen. Zeker nu de kwestie volop in de aandacht is. 

3 valse contract adressen

Ontwikkelaars achter de populaire même token Shiba Inu geven een verklaring uit. Daarin beweren ze dat CoinMarketCap 3 valse Shiba Inu contract adressen vermeld.

Deze behoren toe aan de  Binance Smart Chain, Solana en Terra Luna blockchains. De adressen zijn ontwikkelt om Shiba Inu te verkopen. Dat maken de officiële vertegenwoordigers van de token bekend. 

Wormhole

De contracten die vermeld zijn op de tracker zijn echter vals. Dat is wat de leidinggevenden van Shiba Inu beweren. Om deze reden dringt het netwerk er bij CMC op aan om ze naar beneden te halen.

De reactie van CoinMarketCap is alles behalve ingetogen. De reactie verschijnt enkele uren later op Twitter. Volgens CMC is dat niet zo verwonderlijk omdat het om wormhole adressen gaat. 

Ze zijn ontwikkelt om cross-chain transacties te faciliteren. CoinMarketCap nodigt het Shiba Inu team uit om contact op te nemen via de officiële kanalen. CMC linkt daarbij door naar een ondersteuningspagina.

Samenwerken?

Verrassend genoeg is het CoinMarketCap die Shiba Inu ontwikkelaars nu de hand toereikt. Het wil de recente problemen met betrekking tot wormhole adressen oplossen.

In een uitgebreide post op Twitter worden de gebruikers gewaarschuwd door de leidinggevenden van Shiba Inu. In de Tweet is het volgende te lezen:

“We zijn blij dat CoinMarketCap contact heeft opgenomen met ons team. Er vinden op dit moment gesprekken plaats over het incident. Dit om te verifiëren of ze afkomstig zijn van kwaadaardige bronnen.

Shiba Inu bloedt nog steeds

De adressen zijn nog steeds beschikbaar op CoinMarketCap. Het netwerk wijst erop dat al hun tokens ERC20 zijn. Op dit moment bloedt Shiba Inu dus nog steeds.

Het handelt rond de /bin/sh,000027 na een prijscorrectie van 1,2%.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.