Crypto nieuws

ConsenSys veilt een nieuwe token voor security audits

Cheval de Vie

2022-07-20

Leestijd: 2 minuten

*

ConsenSys lanceert zijn nieuwe token via een veiling. De tokens maken security audits mogelijk voor degene die het hoogste bod neerlegt vanaf $99.995.

8 timebox TURN tokens

Met de lancering van TURN tokens is ConsenSys Diligence begonnen met het tokeniseren van security auditing. Er ontstaat een open markt voor deze veelgevraagde dienst.

ConsenSys zegt klaar te zijn om smart contract en security auditing diensten te tokeniseren. Dat doen ze door middel van het veilen van 8 timebox TURN tokens.

Smart contract security auditing

Het Ethereum en blockchain softwarebedrijf ontwikkelde het aanbod via ConsenSys Diligence. Dit is de smart contract auditdienst van het bedrijf. 

TURN staat voor Time Unit Representative NFT. Het creëert een open marktplaats voor security auditing diensten. Hier is veel vraag naar binnen de blockchain en crypto ruimte.

40 uur auditing tijd per token

ConsenSys noemt TURN de eerste NFT of niet fungibele token die speciaal gebouwd is voor smart contract security auditing diensten in de industrie. 

Het is feitelijk gezien een token voor de werkzaamheden die deze auditdiensten aandrijft. Het stelt de open markt in staat om de juiste prijs te kunnen bepalen. TURN tokens zijn ERC 721 compatibel.

Ze vertegenwoordigen 40 uur auditing tijd. De token kan van daaruit worden gekocht en verkocht op secundaire markten. Daardoor kunnen nieuwe gebruikers de waarde van deze diensten dicteren.

Wachttijd van 6 maanden voor audits

Mede oprichter Gonçalo Sa zegt dat de oplossing is gedreven door obstakels. Vooral om te kunnen voldoen aan de vraag naar handmatige code reviews in het Ethereum ecosysteem. 

Als gevolg hebben bedrijven te maken met een wachttijd van 6 maanden voor een audit van hun systemen. Planning en prijsstelling van audits vragen ook om innovatie. 

In een reactie laat Gonçalo Sa van ConsenSys Diligence weten:

"Met TURN willen we een open marktplaats introduceren. Voor kopers en verkopers van security auditing diensten, maar ook voor andere tijdgebonden menselijke diensten. TURN is ontworpen om een penning te zijn die deze diensten vertegenwoordigt. Niets ervan is toegesneden op beveiligingsdiensten op zich."

Bieden vanaf $99.995

ConsenSys Diligence zal 8 weken aan diensten aanbieden. Deze zijn getokeniseerd in 8 NFT's die elk uit 5 werkdagen bestaan. Veilingen beginnen bij 100.000 DAI. Dat is omgerekend een bedrag van $99.995.

De NFT’s zijn voorzien van een sluitingsdatum waarop ze moeten worden ingewisseld.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.