Crypto nieuws

ConsenSys veilt een nieuwe token voor security audits

Cheval de Vie

2022-07-20

Leestijd: 2 minuten

*

ConsenSys lanceert zijn nieuwe token via een veiling. De tokens maken security audits mogelijk voor degene die het hoogste bod neerlegt vanaf $99.995.

8 timebox TURN tokens

Met de lancering van TURN tokens is ConsenSys Diligence begonnen met het tokeniseren van security auditing. Er ontstaat een open markt voor deze veelgevraagde dienst.

ConsenSys zegt klaar te zijn om smart contract en security auditing diensten te tokeniseren. Dat doen ze door middel van het veilen van 8 timebox TURN tokens.

Smart contract security auditing

Het Ethereum en blockchain softwarebedrijf ontwikkelde het aanbod via ConsenSys Diligence. Dit is de smart contract auditdienst van het bedrijf. 

TURN staat voor Time Unit Representative NFT. Het creëert een open marktplaats voor security auditing diensten. Hier is veel vraag naar binnen de blockchain en crypto ruimte.

40 uur auditing tijd per token

ConsenSys noemt TURN de eerste NFT of niet fungibele token die speciaal gebouwd is voor smart contract security auditing diensten in de industrie. 

Het is feitelijk gezien een token voor de werkzaamheden die deze auditdiensten aandrijft. Het stelt de open markt in staat om de juiste prijs te kunnen bepalen. TURN tokens zijn ERC 721 compatibel.

Ze vertegenwoordigen 40 uur auditing tijd. De token kan van daaruit worden gekocht en verkocht op secundaire markten. Daardoor kunnen nieuwe gebruikers de waarde van deze diensten dicteren.

Wachttijd van 6 maanden voor audits

Mede oprichter Gonçalo Sa zegt dat de oplossing is gedreven door obstakels. Vooral om te kunnen voldoen aan de vraag naar handmatige code reviews in het Ethereum ecosysteem. 

Als gevolg hebben bedrijven te maken met een wachttijd van 6 maanden voor een audit van hun systemen. Planning en prijsstelling van audits vragen ook om innovatie. 

In een reactie laat Gonçalo Sa van ConsenSys Diligence weten:

"Met TURN willen we een open marktplaats introduceren. Voor kopers en verkopers van security auditing diensten, maar ook voor andere tijdgebonden menselijke diensten. TURN is ontworpen om een penning te zijn die deze diensten vertegenwoordigt. Niets ervan is toegesneden op beveiligingsdiensten op zich."

Bieden vanaf $99.995

ConsenSys Diligence zal 8 weken aan diensten aanbieden. Deze zijn getokeniseerd in 8 NFT's die elk uit 5 werkdagen bestaan. Veilingen beginnen bij 100.000 DAI. Dat is omgerekend een bedrag van $99.995.

De NFT’s zijn voorzien van een sluitingsdatum waarop ze moeten worden ingewisseld.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.