Crypto nieuws

Craig Wright wint miljarden rechtszaak van Nakamoto om Bitcoin

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Craig Wright heeft een grote Bitcoin rechtszaak gewonnen van Satoshi Nakamoto. De jury in Miami besliste in zijn voordeel oordeelde. Wright stond in de rechtszaal tegenover de familie van zijn voormalige zakenpartner.

Waarde van 54 miljard dollar

Er stond 1,1 miljoen Bitcoin op het spel. Goed voor een waarde van ruim 54 miljard dollar. Dit was de hoeveelheid Bitcoin die Satoshi had gemijnd en in bezit had. De waarde is sindsdien flink gestegen. 

De advocaat van Wright liet weten dat de eisers miljard schadevergoeding vroegen. Dit voor het verbreken van een zakelijk partnerschap. De jury in Miami heeft deze eis verworpen.

Wright & Kleiman

Wel moet Wright 100 miljoen dollar betalen aan W&K Info Defense Research. Een bedrijf dat hij in 2011 oprichtte met overleden zakenpartner Dave Kleiman. De schadevergoeding compenseert de conversie.

Wright laat weten ongelooflijk opgelucht te zijn over de uitspraak. Feitelijk gezien betekent de uitspraak dat hij het vonnis van 100 miljoen dollar niet zal aanvechten.

Wel liet Wright weten dat Kleiman een vriend was en geen zakenpartner. De familie van Kleiman verklaarde echter dat Craig Wright een cruciaal onderdeel vormde van de creatie van Bitcoin.

Aangeklaagd in 2018

Om die reden werd Craig Wright in 2018 door de familie van Kleiman aangeklaagd. Op zijn beurt getuigde Wright dat Kleiman hooguit hielp bij de grammatica controle van het Bitcoin whitepaper.

Door zijn gebrek aan kennis hielp Kleiman niet met debugging of de codering. Dit zijn kritische uitspraken. Mede omdat de aanklager ook rechten eiste op het intellectuele eigendom waaruit Bitcoin is voortgekomen.

Wright of Nakamoto?

Op 31 oktober 2008 publiceerde Satoshi Nakamoto de Bitcoin whitepaper. Het whitepaper droeg de naam “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System.” 

Wright beweerd dat hij Nakamoto is. Dit wordt door de gemeenschap betwist. Satoshi verdween na 2011 immers van het toneel. Er wordt aangenomen dat hij miljarden aan gemijnde Bitcoin ongemoeid heeft gelaten.

Videoboodschap

Wright heeft een video gedeeld op Twitter. Hij zegt dat hij zich “volledig gerechtvaardigd voelt.” Craig Wright gebruikte de video ook om mensen te bedanken voor hun steun. In de videoboodschap laat hij weten: 

“Er komen nog meer gevechten. We zetten alles op alles om cryptocurrency te veranderen naar digitaal geld zoals het bedoeld is. Voorlopig ga ik dus nergens heen. Ik ben hier voor de lange termijn.” 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.