Crypto nieuws

  Craig Wright wint miljarden rechtszaak van Nakamoto om Bitcoin

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Craig Wright heeft een grote Bitcoin rechtszaak gewonnen van Satoshi Nakamoto. De jury in Miami besliste in zijn voordeel oordeelde. Wright stond in de rechtszaal tegenover de familie van zijn voormalige zakenpartner.

  Waarde van 54 miljard dollar

  Er stond 1,1 miljoen Bitcoin op het spel. Goed voor een waarde van ruim 54 miljard dollar. Dit was de hoeveelheid Bitcoin die Satoshi had gemijnd en in bezit had. De waarde is sindsdien flink gestegen. 

  De advocaat van Wright liet weten dat de eisers miljard schadevergoeding vroegen. Dit voor het verbreken van een zakelijk partnerschap. De jury in Miami heeft deze eis verworpen.

  Wright & Kleiman

  Wel moet Wright 100 miljoen dollar betalen aan W&K Info Defense Research. Een bedrijf dat hij in 2011 oprichtte met overleden zakenpartner Dave Kleiman. De schadevergoeding compenseert de conversie.

  Wright laat weten ongelooflijk opgelucht te zijn over de uitspraak. Feitelijk gezien betekent de uitspraak dat hij het vonnis van 100 miljoen dollar niet zal aanvechten.

  Wel liet Wright weten dat Kleiman een vriend was en geen zakenpartner. De familie van Kleiman verklaarde echter dat Craig Wright een cruciaal onderdeel vormde van de creatie van Bitcoin.

  Aangeklaagd in 2018

  Om die reden werd Craig Wright in 2018 door de familie van Kleiman aangeklaagd. Op zijn beurt getuigde Wright dat Kleiman hooguit hielp bij de grammatica controle van het Bitcoin whitepaper.

  Door zijn gebrek aan kennis hielp Kleiman niet met debugging of de codering. Dit zijn kritische uitspraken. Mede omdat de aanklager ook rechten eiste op het intellectuele eigendom waaruit Bitcoin is voortgekomen.

  Wright of Nakamoto?

  Op 31 oktober 2008 publiceerde Satoshi Nakamoto de Bitcoin whitepaper. Het whitepaper droeg de naam “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System.” 

  Wright beweerd dat hij Nakamoto is. Dit wordt door de gemeenschap betwist. Satoshi verdween na 2011 immers van het toneel. Er wordt aangenomen dat hij miljarden aan gemijnde Bitcoin ongemoeid heeft gelaten.

  Videoboodschap

  Wright heeft een video gedeeld op Twitter. Hij zegt dat hij zich “volledig gerechtvaardigd voelt.” Craig Wright gebruikte de video ook om mensen te bedanken voor hun steun. In de videoboodschap laat hij weten: 

  “Er komen nog meer gevechten. We zetten alles op alles om cryptocurrency te veranderen naar digitaal geld zoals het bedoeld is. Voorlopig ga ik dus nergens heen. Ik ben hier voor de lange termijn.” 

   

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.