Crypto nieuws

Credit Suisse creëert Ethereum based aandelen in Zwitsers resort

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Credit Suisse neemt deel aan de “tokenization” van een Zwitsers sport resort.

Dit doet de bank met behulp van de Ethereum blockchain. Daarvoor werkt Credit Suisse nauw samen met Taurus. Een Zwitsers crypto custody en trading platform.

Dit kondigde Credit Suisse vandaag aan. De Zwitserse bank liet weten een partnerschap aan te gaan met Taurus. Een cryptocurrency custody platform, gevestigd in Zwitserland.

Credit Suisse en Alaïa SA Adventure Sport

Credit Suisse “tokenized” aandelen in adventure sportbedrijf Alaïa SA. Dit bedrijf bezit onder andere chalets en een hotel in de Alpenregio Crans-Montana.

Daarvoor werkt Credit Suisse nauw samen met het in Zwitserland gevestigde crypto custody- en handelsplatform Taurus.

Dit om tokens te kunnen creëren die in overeenstemming zijn met de Zwitserse CMTA-normen.

Token effecten verhandelen met dezelfde status als traditionele activa

De Zwitserse wet werd in februari van dit jaar bijgewerkt. Dit betekent dat token effecten verhandeld mogen worden met dezelfde juridische status als traditionele activa.

In een interview liet medeoprichter van Taurus Lamine Brahimi weten dat de blockchain in de wet wordt erkend als een geldig grootboek waarbij je aandelen kunt registreren.

Daar voegde Brahimi het onderstaande aan toe:

“Ik denk dat dit een heel belangrijke stap is voor grote gereguleerde instellingen. Vooral omdat er nu geen onduidelijkheid meer is.”

Private plaatsing voor Alaïa tokenized aandelen

De volgende stap voor Credit Suisse is het organiseren van een private plaatsing voor Alaïa tokenized aandelen.

In het eerste kwartaal van 2022 zullen de Alaïa aandelen worden toegelaten voor verhandeling op de Taurus Digital Exchange (TDX).

Dit om liquiditeit te bieden aan Alaïa investeerders en medewerkers. Eerder dit jaar ontving Taurus een vergunning van de Zwitserse markttoezichthouder FINMA.

De vergunning werd uitgegeven om een marktplaats voor digitale activa te kunnen beheren.

Blockchain gebaseerde aandelen in een skiresort

Het is echter niet voor het eerst dat het landschap van tokenized vastgoed gastheer is voor blockchain gebaseerde aandelen in een skiresort.

In 2018 heeft het gereguleerde handelsplatform Templum tokenized aandelen in het St. Regis Aspen Resort in Colorado aangeprezen. De zogeheten “Aspen coins”.

Deze zijn in eigendom van Overstock en vonden later ook hun weg naar het tZero-handelsplatform.

Meer recent werd ook een glamping resort in Indonesië getokeniseerd en geveild met behulp van niet-fungibele tokens ofwel, NFT’s.

Brahimi liet in het interview ook weten:

Dat wil zeggen een kapitaalverhoging op basis van tokenized securities met als doel om daar secundaire markthandel voor te bieden. Zowel Credit Suisse als Alaïa zijn vastbesloten om dat te doen.”

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.