Crypto nieuws

  Crypto aandelen maken vreugdesprong na order van Joe Biden

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Crypto en blockchain gerelateerde bedrijven maken een vreugdesprong. De aandelenkoers veert op na de bekendmaking van de executive order van Joe Biden.  

  Positieve reacties

  De aandelenkoersen van crypto bedrijven reageren positief op de executive order van Joe Biden. Deze verplicht tot het creëren van een regelgevend kader en de verkenning van de digitale dollar. 

  Bij het sluiten van de markt stijgt Coinbase met 10,5%. Michael Saylor van MicroStrategy boekt een winst van 6,4%. Ook ETF fondsen genieten van het hernieuwde vertrouwen in crypto.

  ProShares Bitcoin Strategy wint 10%. Valkyrie Bitcoin Strategy sluit 10,3% hoger.

  Hernieuwd vertrouwen

  Mining bedrijven profiteren van de grootste winsten met Riot Blockchain Inc en Marathon Digital Holdings Inc. Jonathan Peterson herstelt zijn zijn buy-rating voor Marathon Digital Holdings.

  In een notitie verklaart hij dat cryptocurrency miners waarschijnlijk aan de winnende hand zijn. 

  Op formele wijze erkent

  De Amerikaanse regering heeft de digitale activa industrie op formele wijze erkent. Peterson zegt dat nu ze zich ermee bezighouden, ze deze schijnbaar ook ondersteunen. 

  10% schommelingen zijn gebruikelijk binnen de crypto wereld. Toch zijn deze volatiele bewegingen ongewoon binnen de traditionele markten. 

  Ondanks de stijging daalt Coinbase bijna 48% ten opzichte van de notering prijs in april 2021. RIOT daalt op dit moment 76% ten opzichte van februari 2021.

  Bitcoin maakt een sprong van 9%. Dit gebeurt vlak nadat de details van de executive order zijn uitgelekt. Daarna zakt de koningsmunt terug naar de huidige 5% winst.

  Opkomst digitale activa als kans

  Afgezien van de prijsactie beschouwen beleggers het decreet als positief voor de crypto industrie. Het is in elk geval een stuk minder negatief dan aanvankelijk gedacht.

  President Biden noemt de opkomst van digitale activa een kans. Temeer om het Amerikaanse leiderschap in het wereldwijde financiële systeem en aan de technologische grens te versterken.

  Constructieve toon

  De executive order vermeldt niet expliciet welke regulerende maatregelen kunnen worden verwacht. Toch lijkt het sentiment van de federale regering over het algemeen constructief.

  Dit betekent dat het decreet mogelijk werkt aan de adoptie uitbreiding van virtuele valuta binnen het Amerikaanse financiële systeem. Dit wordt onderbouwd door Janet Yellen.

  Alomvattende aanpak

  De minister van Financiën zegt in een verklaring dat de wetgeving consumenten en bedrijven helpt. Yellen zegt dat de executive order van president Biden historisch is. 

  Deze roept op tot een gecoördineerde en alomvattende aanpak. Gericht op het beleid inzake digitale activa. Deze aanpak ondersteunt een verantwoorde innovatie.

  Dit resulteert in aanzienlijke voordelen. Niet alleen voor het land, maar ook voor consumenten en bedrijven.

  Waarschuwing via Twitter

  Tom Emmer geeft een inzichtelijke opsplitsing van de gebieden waar de executive order aan voorbij gaat. Het lid van het Congres van Minnesota waarschuwt zijn Twitter volgers.

  Hij zegt dat ze geen reden hebben om te verwachten dat de regering prioriteit geeft aan een beleid voor open, rechtenvrije of private technologie.

  De SEC wordt niets gevraagd

  De SEC wordt niet gevraagd om mee te beslissen. Volgens Tom Emmer is dit één van de veelbelovende onderdelen van het uitvoeringsbesluit. De voorzitter van de SEC heeft crypto ondernemers geïntimideerd.

  Zeker met zijn onproductieve regulering door publieke verklaringen en handhavingsacties. Tom Emmer laat weten dat de inbreng van Gary Gensler niet kritisch is.

  Gensler Twittert toch

  Gensler besluit zijn steun voor de inspanningen van Joe Biden toch op zijn Twitter account te plaatsen. De tweet wordt met  kritiek ontvangen door de cryptocurrency gemeenschap.

  Dat heeft alles te maken met zijn regelmatige scepticisme voor de digitale activa industrie. De CEO van Messario Crypto legt Gensler direct het vuur aan de schenen.

  Ryan Selkis zegt dat de doelen van Gensler niets te maken hebben met de bescherming van investeerders.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.