Crypto nieuws

  Crypto dief steelt €4,4 miljoen na beveiligingsincident LastPass

  Redactie

  2023-10-30

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een crypto dief heeft € 4,4 miljoen buit gemaakt via LastPass. In september werd onthuld dat er sinds 2022 minstens €35 miljoen aan crypto is gestolen door het beveiligingslek. Dit bedrag blijft ook na het laatste beveiligingsincident gestaag stijgen.

  Totaal €4,4 miljoen in crypto

  Minimaal 25 personen zijn naar verluidt €4,4 miljoen in crypto kwijtgeraakt. Dat gebeurde uit circa 80 wallets. De diefstallen zijn allemaal veroorzaakt door een data-inbreuk uit 2022 die de wachtwoordbeheer software LastPass heeft getroffen.

  Wallet sleutel opgeslagen in LastPass

  Op 27 oktober plaatste de anonieme blockchain-onderzoeker ZachXBT een bericht op X. Samen met MetaMask ontwikkelaar Taylor Monahan heeft hij vanaf 25 oktober de bewegingen van minstens 80 getroffen wallets in kaart gebracht. Monahan liet in een rapport weten:

  "De meeste, zo niet alle, slachtoffers zijn al lange tijd LastPass gebruikers. Ze geven toe dat ze hun crypto wallet sleutels of seeds in LastPass hebben opgeslagen."

  Medewerker LastPass getarget

  In december 2022 onthulde LastPass dat een aanvaller in augustus buitgemaakte informatie had gebruikt om een medewerker van LastPass te targeten. Daardoor kon de hacker inloggegevens bemachtigen en opgeslagen klantinformatie ontcijferen.

  Er werd daarnaast tevens een backup van versleutelde klanten data gestolen. LastPass waarschuwde dat als de aanvaller het hoofdwachtwoord van het account kon raden, hij de data eenvoudig zou kunnen ontcijferen.

  Collectieve rechtszaak LastPass

  In september berichtte cybersecurity journalist Brian Krebs dat sommige LastPass kluisjes kennelijk waren gekraakt. Er zou voor meer dan €35 miljoen aan crypto zijn gestolen. Verdeeld over zo'n 150 slachtoffers.

  In januari kreeg LastPass een collectieve rechtszaak aan zijn broek. De aanklagers beweren dat er voor ongeveer € 53.000 aan Bitcoin was gestolen. Dit zou allemaal zijn veroorzaakt door het beveiligingslek van augustus 2022.

  In zijn laatste bericht gaf ZachXBT iedereen een advies mee. Hij adviseerde mensen die ooit een wallet seed of privé sleutel in LastPass hebben opgeslagen, om deze crypto assets direct te verplaatsen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.